22 - Ny bil!

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-09-22 » 18:56:00
Hej!
Nu var det ett tag sedan jag skrev, men har haft fullt upp!
Har jobbat, varit i stallet och varit hem till Borlänge en sväng. Haft det trevligt men dagarna går i ett!
Veckorna går så fruktansvärt fort, nu är det redan torsdag och jag har en dag kvar att jobba innan det blir helg.
 
Jag sitter just nu i köket och lyssnar på när spagettin kokar, det blir spagetti och köttfärssås i matlådorna framöver.
 
Men nu till det jag tänkte skriva om, kommer ni ihåg det senaste inlägget där jag skrev att vi skulle göra en spännande grej?? "Grejjen" gick som väntat och nu har jag och andreas köpt en gemensam bil! Så himla nöjd är jag alltså, bästa bilen! 
Det har varit på tal en längre period att köpa ny bil, eftersom min mondeo är på lägsta steget i livets trappa.. Tanken är nu att den ska få sin sista vila på skroten här i Linköping, men när det blir vet jag inte. 
 
Den nya bilen som vi har köpt är samma som vi haft innan, bara nyare och bättre! En Ford mondeo Ghia 2004 2,5 L V6 med automatlåda. Bästa kombon. Törstig men vafan, det händer lite när man trycker på gasen och de 170 hästarna arbetar. Den här nya bilen har även drag, något vi tycker vore bekvämt. Nu hade vi väll inte tänkt flytta något mera men det kan vara bra att ha till framtiden. 
 
Denna mondeo är även utrustad med ghia, så bland annat har den kromade dörrhantag, snyggare front och bättre utrustad inuti. Vi har en bättre stereo med aux, möjlighet att växla manuellt både på spaken och på ratten, multifunktionsratt med farthållare m.m., uppvärmd vindruta både bak och fram samt att framrutan även har regnsensorer. Något som jag tyckte var fränt också är att vi har AC i stolarna fram !? jag var såå nöjd över att det fanns stolsvärme eftersom det inte fanns i den gamla mondeon men denna har även kyla i stolarna !?
 
Nej jag älskar den här bilen, vi kunde inte hittat en bättre bil!
 
Men självklart så redan dagen efter upptäckte vi lite fel, bland annat så är det hål i antingen behållaren eller i någon slang för vi hällde i 4,5 L spolarvätska som bara rann rakt igenom... drygt men som tur är inte så dyrt att byta/laga. Krångligt dock men det ska vi nog kunna lösa. Vi insåg också att ciggarettutaget inte fungerade men äh, det är också en baggis.
 
Nej men den här bilen är annars grym, skit snygg också. Plus att den fanns i linköping redan från början så vi behövde inte åka långt för att kolla på den!
Här kommer det massa bilder.
NI får ha en fortsatt bra vecka!
 
 

10 - shopping

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-09-10 » 15:46:40
Hej!
Tänkte att det var dax att skriva lite nu igen, är på sååånt bra humör!
Blev en shoppingvända med vikkan idag på stan, sist jag var där var, ja aldrig haha.
Nä men väldigt längesedan var det. Så fick hem lite som jag behövde. Det var nämligen så länge sedan att jag fått tagit i vatten i min mascara för att den torkat ihop.... men nu har jag fyllt på förrådet lite. Så det känns bra!
Har även varit iväg till XXL och handlat lite nya fleecetröjor. Använder ju det varenda dag på jobbet, och har tagit mina "ridtröjor", så behövde nya till stallet i vinter. Behöver köpa ett nytt varmt pannband också, men det får jag ta när det kommer till butik. 
 
Ikväll händer det en väääldigt spännande sak också, kanske därför jag är på sånt bra humör. Men tänker inte avslöja för mycket utan det får komma i ett annat inlägg. 
Har städat här hemma och ska snart börja med maten till mig o andreas. Han jobbar till 17.15 idag. 
Sen ikväll efter den spännande saken åker jag till stallet. Det har varit sååå varmt idag så det är nog bra att jag kommer dit lite senare. 
puss
 
god lunch idag! testade nått nytt också, de där runda grejjerna är någon typ av groddar. Kommer inte ihåg vad det hette men ska ta reda på det, för det var vääääldigt gott!!