29 - fredag försvinn

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-01-29 » 20:53:59
Hej!
Har varit en sjuhelvetes dag alltså haha!
Hade grejjer i skolan imorse, skulle skriva en sammanfattning på en artikel osv. 
Sen hade vi möte angående beteendestudien vi ska göra på grisar på Vreta gymnasiet.
Det blev inte riktigt som vi tänkt, för vår idé sög tydligen haha. Härligt besked att få kl 13.00 på en fredag att hela veckans jobb har varit förjäves.... o att få fram till 16 att komma på en ny idé.......
Men vi löste det, det blev nästan bättre än den första också. Jag hoppas att det går fort att skriva projekplanen nu när vi redan skrivit den en gång haha... Var iallafall inte hemma förens vid 17.20!
 
Nu har vi ätit och jag har tagit det lugnt på soffan. Andreas är på gymmet men borde vara hemma om en timme. Då ska vi kika på en film o mysa.
Imorgon blir det upp i tid för jag ska till stallet, vi har Styrelsemöte. Spännande, berättar imorgon vad som händer!
puss
en gris på öland!
 

28 - Ledig torsdag

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-01-28 » 13:44:41
detta skulle ha publicerats runt 11 imorse haha men jag glömde klicka på publiceringsknappen........
 
Godmorgon!
Ledig torsdag idag, riktigt skönt. Dagens första uppgift var att kliva upp haha, det gick sådär. Men nu är jag uppe och har ätit frukost o sånt!
 
Igår blev det en riktigt lång dag i stallet, var inte hemma förens efter 22 haha. Så behövde nog sova lite, fick ca 9h inatt så nu behöver jag knappt sova mer på hela veckan känns det som ;p
 
Idag ska jag plugga lite, läsa kapitel o sånt. Funderade på en åpromenad men nu är det halvstorm ute och regnar.. Ska även göra iordning lite grejjer inför vår beteendestudie! 
 
Gambi var föresten hos veterinären igen i tisdags. Spatten såg riktigt bra ut, han markerade ingenting på något böjprov eller undersökning så han slapp droppet denna gång! Han hade dock lite svårt att sätta under sig i avsaktningarna så han fick nått som kallades "blister" i bakknäna och så ska vi hem och jobba cavalettis, klättring och andra övningar som stärker! Otroligt skönt att det inte var något allvarligt iallfall, han kändes fin igår när jag joggade lite i ridhuset.
Vi hörs senare, puss!
 

26 - plugg

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-01-26 » 21:04:18
Öst plugg hela dagen, ska fortsätta en stund nu!
Hörs imorgon, bjuder på några roliga karusellfilmer!
 

25 - Måndag!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-01-25 » 16:26:48
Hej!
Har precis kommit hem ifrån skolan. Ska ta och läsa några sidor i kursboken innan jag äter och åker till stallet. Tänkte att jag skulle ta bilen idag, är lite trött och även fast jag kommer till stallet 40 minuter senare än vad jag skulle gjort om jag tagit bussen, så minskar jag resetiden och ökar pluggtiden plus att jag skipper cykla i regnet. Så jag är lat och snål idag, det bara blev så!
 
Idag har vi suttit och pluggat på en projektplan, vi ska göra en beteendestudie på ett par grisar på en naturbruksskola utanför linköping. Så vi har planerat lite där och håller på att få ihop pusslet. Ju tröttare man blev desto fler fel upptäckte man haha. Men vi har fram till torsdag 15.00 på oss, så det ska nog gå fint!
 
Men nu ska jag läsa lite ur boken, har läst 21 sidor av 54, så har några kvar.. puss!
vi har även fått ett nytt handfat idag!
 

24 - söndag

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-01-24 » 20:35:50
Gokväll!
Skriver ett snabbt inlägg innan jag ska väcka andreas som har somnat så vi kan åka till maxi.
Idag har det varit en lite halvseg dag, men snart är den över.
 
Igårkväll hade vi det jättetrevligt. Vi åt god mat på Aioli tapadbar i Linköping. Vi beställde så mycket mat att det knappt fick plats på bordet haha! Efteråt blev det drinkar och prat på en annan bar i stan.
 
Idag så har vi tagit det lugnt, kollat felet på bilen, handlat, sett lite tv, fått besök av Linnéa och John så vi körde lite kortspel, jag har lagat mat och fixat i köket samt pluggat lite. Haha älskar att jag inser nu att det kanske inte var så lugn dag trots alls.. fast det känns som det!!
 
Imorgon är det skola och Gambi som gället. Hörs då! 
puss
älskar att jag inte tog en enda bild igår...
 
 
Blir en bild på syrran som blev hela 7år igår!!!
 
 

23 - hoppträning

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-01-23 » 16:28:34
Hej!
har precis kommit ut ur duschen och ska snart göra mig iordning för en kväll på stan!
Jag och andreas blev medbjudna ut på middag, då eve o benjamin och ett annat par som vi träffade på nyår skulle ut och äta. Så det ska bli spännande!
 
Har även hunnit färgat håret, väldigt rött denna gång. Ska bli spännande och se resultatet sen när jag blåst håret tort.
 
Idag var det utsläpp av stallets hästar imorse 07.45 följt av en hoppträning. Gick faktiskt riktigt bra och jag är nöjd! Har fått lite saker att tänka på, bland annat att hålla hårdare på ytter. Gambi behöver korta ihop galoppen lite för att få lite mera action. Här nere ser ni lilla "banan" vi satte ihop tillslut, innan det hade vi främst ridit över de två sockerbitarna på ena kortsidan. Tränade på att få in 4 jämna galoppsprång och ibland gick det inte alls, medans andra gånger gick det haha.
men nu ska jag blåsa håret och sminka mig. Ska iväg om ca 1,5 timme! 
puss
de här var de sista sprången vi tog så gambi var lite trött! Han var lite mera späntstig i början!
 

22 - Braaa fredag

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-01-22 » 10:47:33
Hej!
Sitter hemma nu, har druckigt en kopp kaffe och tagit det lugnt en stund. Bussen går om 40 minuter så ska börja förbereda mig. tar med mat och äter i stallet tänkte jag! 
 
Å jag är såå glad. Fick resultatet från tentan jag gjorde för en vecka sedan. Jag brukar " livin on the edge " och det gjorde jag även denna gång, fast på ett mycket bättre sätt. Jag var 1,5 poäng ifrån en 4a! En fett stadig 3a blev det. Lite sur över att jag inte lyckades skrapa ihop till en 4a när jag ändå var såå nära. 
Men hur som helst klarade jag av tentan vilket känns otroligt skönt. En till kurs i bagaget!
 
Men nu ska jag gå och fixa lite, vi hörs ikväll alt. imorgon. puss!
 

22 - I skolan

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-01-22 » 08:24:19
Hej!
Skriver ett snabbt inlägg innan seminariet börjar om 7 minuter.
Slutar redan 10 idag så tänkte ta 11.25 bussen ut till stallet. Blir att rida i rishuset idag och känna av lite inför hoppträningen imorgon! Ser så fram emot det!!
 
Igår red jag ut i mörkret. Hade superlampan som är starkare än ett helljus. Helt galet vad mycket vi såg, inklusive alla självlysande-hjort-ögon haha....
puss
 
 

20 - Mitt i veckan

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-01-20 » 12:39:09
Hej!
Har precis kommit hem ifrån skolan. Vi hade bara lite grupparbete där vi sammanställde resultatet ifrån labben vi gjorde igår. Jag kan ju inte säga att det var sådär jätteroligt ändå haha.. hade förväntat mig att titta på fina fiskar. Men de var gråa, hade vita prickar (sjukdom) och var allmänt tråkiga. Stod med still eller simmade runt haha.
 
Jag ska nu ta och äta en matlåda och sedan ta bussen till stallet. Gambi fick vila igår så jag tänkte rida lite i ridhuset idag. Imorgon blir det uteritt, på fredag ridhus och på lördag hoppträning! Hoppas jag kan hålla planen nu,för jag tycker veckans upplägg faktiskt har varit jävligt bra.
Fredag; ridhus, Lördag; uteritt, Söndag; uteritt; måndag; longering över bom, Tisdag; vila, Ons; ridhus, Tors; uteritt, Fre; ridhus, Lör; hoppträning.
 
Ska sätta igång nu då bussen går 13,25, puss!
två filmer på mini från i söndags!
 
 

Mini han kan han 😄 @stallevelinabjork

Ett filmklipp publicerat av Linnèa Rosén (@linneaaroosen) Jan 18, 2016 kl. 11:01 PST

 

😄😄😄 @stallevelinabjork

Ett filmklipp publicerat av Linnèa Rosén (@linneaaroosen) Jan 18, 2016 kl. 11:18 PST

18 - Tavlor i köket

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-01-18 » 13:05:12
Som sagt finns det många vita väggar här. 
Har haft svårt med att hitta något vettigt, och vad ska man ha i ett kök?
Hittade de här tre skyltarna på Ica maxi faktiskt, med 50% rabatt!
Tyckte det var fina, lite små men vafan så får det väll vara då.
 
Dock är jag klyven: Ska man sätta tavlorna "i mitten på väggen" eller i "normal höjd" men då med ett extra mellanrum till taket? Är osäker på om jag satte dem här för högt nämligen.. men annars blir det ju så tomt upp till taket?
 
 

18 - Etologi och djurskydd

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-01-18 » 12:57:23
Hej!
Har precis kommit hem från första föreläsningarna på kursen! Har ätit lite mat och tänkte att jag för en gång skull ska ta det lite lugnt nu. Istället för att stressa till bussen som går om 35 minuter tar jag nästa. Har varit full fart hela helgen och kommer bli det resten av veckan så en timme "ledigt" är najs.
 
Ny kurs nu, Etologi och djurskydd. SÅ JÄVLA MOTIVERAD. Gud vad rolig den verka, dock är det rätt tuff. Mycket uppgifter, rapporter, artiklar osv. Men att äntligen få använda beteendestudier och sånt praktiskt ska bli så kul. Vi ska redan börja imorgon. Imorgon ska jag sitta ungefär 3 timmar och titta på ett gäng fiskar, studera dess beteenden utifrån några olika metoder. Någon icke-intresserad ser väll ingen mening i det men jag tycker det ska bli sååå kul!
Så tills bussen åker tänkte jag läsa igenom protokollet inför imorgon. Jag vill ligga i fas eller ett steg före!
Men nu ska jag läsa igenom det, puss!
 

17 - Helgen är över

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-01-17 » 20:14:56
Gokväll!
Har haft fullt upp i helgen så har inte hunnit bloggat.
Igår åkte jag till stallet på morgonen och var inte hemma förens vid halv 5. Sen kom Andreas syster och hennes pojkvän på besök. 
 
Idag så gick jag bara upp och åkte till stallet och kom hem för 20 minuter sedan. Har ätit lite äggröra och ska in och duscha innan jag ska fixa inför imorgon. Imorgon börjar ju nya kursen!
 
Igår tog jag en 1,5 h skittuteritt i solen. Jättemysigt. Idag har jag hjälp eve hela dagen så jag hann inte rida innan det blev mörkt. Så det vara bara på med pannlampan, reflexer och sedan ut i mörkret. Det gick bra, red till en åker och tog några galopper där. Superkul tyckte gambi som inte ville stanna medans jag drog i tyglarna med mina sönderfrusna händer haha. Finns det något roligare att galoppera i snö???
 
Som sagt kommer min vecka vara galen, går 08.30-16.30 VARENDA dag, och så har jag gambi på det! Hoppas vi inte får så mycket uppgifter nu första veckan, men de borde vi inte få eftersom vi är schemalagda så mycket.
puss!
lite bilder ifrån helgen.
 

15 - Tentan gjord!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-01-15 » 11:09:16
Hej!
Har precis kommit hem ifrån tentan o nu ligger jag i soffan och försöker få upp lite värme. 
Var skitkallt att cykla, - 14 grader ute! 
 
Guud vad trött jag var imorse, men vaknade ändå före klockan. Hade ställt den på 07.09 men vaknade redan 06.47. Trött som fan efter att ha vaknat lite då o då under natten, stressad för att försova mig haha. Har ju inte behövt passat någon tid på morgonen nu på några veckor...
 
Tentan kändes bra, jag HATAR när det känns bra. För då går allt åt helvete haha. Men det kändes faktiskt som om jag hade koll på mycket. Maxpoängen var 86 och för att klara den behövde man 46 tror jag. Känns som om jag lyckades skrapa ihop 46 poäng iallafall.. men man ska ALDRIG hoppas för mycket. Jag kan lika gärnat pluggat in fel saker!!
 
Vid 13.25 går bussen till stallet. Får se vad jag hittar på för roligt idag helt enkelt. Gambi är ju "min" tills nästa lördag nu. Lovisa är på skidsemester så Gambi är mitt ansvar! Känns bra att hon litar på mig så pass mycket att lämna han till mig en hel vecka. Men det ska nog gå bra, har ju eve som kan mocka om det krisar någon dag!
puss
 
såhär såg det ut på mitt tentabord idag, mackor (frukost), kaffe, pappas lussekatter och en energidryck. Dock var jag så inne i själva tentan så jag fick i mig en macka och kaffet.
 

15 - Två filmtips

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Smått och gott  |  Daterat - 2016-01-15 » 10:27:00
Hej! Tänkte tipsa er om två filmer ni borde se om ni inte redan sett dem!
 
 
Den gode dinosaurien.
En av de finaste animerade filmerna jag sett, två gånger fick jag kämpa med att hålla tårarna borta för att den var så fin. Den handlar om dinosaurien Arlo som försöker hitta tillbaka hem och får följeslagaren spot. En riktigt välgjord film, som får lätt 10/10 från mig! 
  
 
 
 
The Martian
En riktigt bra historia med välgjorda effekter! Handlar om en kille (matt damon) som blir av misstag lämnad på Mars och hand kamp om att överleva. Väldigt sevärd!!! 10/10!

14 - handy-woman

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-01-14 » 18:24:00
Gokväll!
Var nyss nere och kikade till tvätten, men beslutade mig för att den kunde få hänga kvar en timme till. Torkskåp är bäst alltså, det man tvättar idag, torkar idag! Slipper vänta flera dagar!
 
Idag har jag pluggat, fixat lite här hemma, sett en film samt pluggat lite mera. Alltså, jag haaatar att känna såhär, jag HATAR att känna mig "klar" med plugget, för jag är långifrån KLAR ändå känner jag mig det. Extentorna sitter, räknauppgifterna sitter, jag kan lite av allt. Det enda jag är rädd för är frågorna " berätta utförligt om xxx ". För jag kan lite av allt, men att gå in på exakt varenda steg i en kedja vettefan alltså. Kan de jag tycker är viktigaste, typ sos alarm systemen, dna repititionen, dna replikationen, translantionen, Cdks m.m. 
Men jag tycker inte om att det känns bra, för då blir man så jäävla nere om det går åt helvete.. bättre att det känns dåligt och det går dåligt haha. Håll tummar o tår för mig imorgon!!
 
Ska om en timme ta en sväng till tvätten, sen funderar jag på en promenad. Vill ut och röra lite på mig så tänkte ta en promenad upp till XXL så kan jag åka med andreas hem sen. Dock är det -13 grader ute så det kommer bita på låren o kinderna! Men kände för att ut å gå med lite Alex o Sigge pod i öronen. 
 
måste visa att jag är lite Handy-woman! Tog en gammal glasburk ( hade varit soltorkade tomater i) körde den i diskmaskinen, borrade hål i locket, tröck ner pumpen från riktiga parfymflaskan, tejpade igen och Voila, här är resultatet! Tänkte faktiskt klä in den i lite papper så den blir lite snyggare haha, måste bara få ett godkänande ifrån andreas ;)
här ser ni också hur mycket flaskan sprack i jämnförelse med handfatet hahha.....
 
 

14 - de där gick ju.. inte så bra

Kommentarer - 6 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-01-14 » 10:28:06
Godmorgon!
har ätit frukost, vaknat till liv, fixat disken o satt på tvättmaskin nr 2.
Igår var det städdag, idag tvättdag! Ska ösa på med plugg också, andreas slutar inte förens kl. 20 ikväll så något måste jag underhålla mig med. 
 
Haha, låg i sängen imorse medans andreas var uppe o fixade sig inför jobbet. KRASH hörde jag och bara, vafan var det där? Gick upp och ser en astrött, lack och arg andreas stå och stirra ner på handfatet. Då har han lyckas tappat sin parfymflaska i glas så den slog sönder handfatet!! hur lyckas man ??? HAHA. Arg som ett bi var han efteråt, och stressad för att hinna till jobbet. 
Så ska strax dammsuga badrummet ännu en gång, hälla i resterande parfym i en glasburk samt slänga delarna av handfatet. Jag vet inte hur sånt här funkar när man bor i hyresrätt, får vi (läs andreas) lov att betala för ett nytt handfat? Det som sitter där är iallafall jättegammalt, helt flammig på insidan och själva blandaren läcker när man har på fullt. Haha känns lite jobbigt bara att ringa IGEN då vi fick en ny blandare i duschen förra veckan..................
Men sånt är livet, nu ska jag fixa allt de där och sedan plugga! 
Tyckte iallafall det var roligt att så många uppskattade mitt inlägg jag gjorde igår, hade nästan besöksrekord! :)
 
det är även en spricka på insidan, ca 5-7 cm lång haha...
 
 

13 - Såhär ser det ut hemma hos oss!

Kommentarer - 4 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-01-13 » 15:13:46
Nu har jag städat må ni tro! Det enda som är kvar är att torka golverna men det tänkte jag göra i samband med en promenad, moppa och sedan gå ut på en promenad så är det torkat när jag kommer hem. Ska gå till statoil och hämta ut två paket med bilder som jag ska sätta i ramar. Har som sagt två stora tavlor påväg som borde kommer imorgon eller på fredag som ska upp i vardagsrummet.
Vi har ju 2,60 m i tak, så det är så svårt att fylla upp hela väggen. Därav det ser jättetomt ut. Eftersom det är en hyresrätt också vill vi inte göra allt för många hål, eftersom allt måste återställas när vi flyttar ut!
Annars så trivs jag jättebra, jag är väll inte sådär asduktig på just inredning utan jag köper och ställer saker lite där jag tycker det ser snyggt och mysigt ut. 
Välkomna hem till oss!
Hallen, mörkaste delen på lägenheten haha, inte ett fönster och ligger mitt i lixsom. En lite längre korridor till sovrum/extrarum. Synd på att det är så mörk dock. Har haft en fin batteridriven julstjärna på tavellisten som lyst upp lite, får försöka hitta någon form av myslampa som kan stå där under resterande del på året!
 
Kök, det är rakt fram när man kommer in genom dörren. Riiiktigt stort och mycket förvaring! Men som sagt väldigt tomt på väggarna, får se hur jag löser det problemet. Annars är köket väldigt ljust och det bästa av allt: Det finns en diskmaskin! Har även ställt dit en extra frys eftersom vi bara har halv kyl/frys. Räcker inte riktigt med allt kött vi får pappa. 
 
Toan ligger precis bredvid köket. Väldigt liten men den funkar. Duschen är iallafall riktigt stor då jag tror att det någongång i tiden stått ett badkar där men de har istället dragit för en duschvägg.
 
Vardagsrum, ligger på toans andra sida. Riktigt stort det också och vår "lilla" 65tums tv ser ju inte alls så stor ut haha. Här ska det upp två tavlor på väggarna, funderar på en tavellist över bordet med stolarna alt bara en tavla. Den andra tavlan ska antingen upp över soffan eller bredvid avlastningsbordet, över fotöljen. Jag får se vad som ser snyggast ut när jag fått hem dem! Tycker våra fönster är så fina, alla fönster ser ut såhär, två avlånga glasrutor med två fyrkantiga över. Längst in i hörnet har jag även min masagedyna jag fick av andreas i julklapp, så jävla skön mot mina stenhårda ryggmuskler! 
 
Sovrum, ligger bredvid köket om man följer "korridoren med tavellisten" i hallen. Lagomt stort och nu blev det bättre när vi fick sänggaveln också. Den där lilla tavlan såg rätt ensam ut haha. Svårt att täcka upp såna här väggar när de är så höga... Vi har även 4 garderober som är vid dörren in. (andreas har 1 jag har 3 (A))
 
Kontor/gästrum, ligger rakt över från sovrummet. Detta är det rum vi använt minst. Jag sitter bara i soffan och pluggar eftersom jag har svårt att sitta rakt upp o ner på en stol. Men andreas har börjat använt sin dator lite och nu fick vi bort alla flyttkartonger! Nu har vi även en riktig säng att erbjuda när vi får besök!
 
Miniförråd, mitt emellan kontoret och sovrummet finns en minigaderob. Där har jag mina ridkläder då jag kan stänga dörren och det inte behöver lukta häst i hela lägenheten. Förvarar även alla mina skor samt lite mössar/vantar osv. Jag tog över detta direkt haha, 
 

13 - Onsdag den 13de

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-01-13 » 10:34:53
Godmorgon!
Har kommit upp, ätit frukost och väckt huvudet framför tv. Nu ska jag börja plugga är tanken, två dagars "trycka in allt jag kan i huvudet"- plugg väntar.
 
Som pluggpaus idag ska jag städa, det ska bli fint här hemma. Började med att städa ut julen igår redan, bara själva "julträdet" kvar att ta bort. Vad kan man göra med en En resten av året? Den lever ju så jag vill ju inte slänga den. Men hur ska man göra för att den inte ska se julig ut? kan man sätta i en liten ljusremsa eller bli det "julgransaktigt"? Kom med tips!
 
Tänkte även att jag kanske skulle ta lite kort på lägenheten, vet inte ens om jag lagt upp något konkret att " här bor vi " ? Dock väntar jag på att två tavlor ska komma hit, lite tomt i vardagsrummet men de är påväg!
Men nu ska jag sätta igång med plugget, puss!
 
haha älskar gambis blick på den här bilden " vafan är det du leder mig till??? "
 

12 - Kväller!

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-01-12 » 22:51:26
Go kväll!
Har precis taggat ner efter en dag i full fart. Dock hade jag sååån huvudvärk när jag vaknade imorse så klev upp ur sängen strax efter 11 efter en ipren. Helvete vad ont jag hade när jag vaknade! Låg och tittade på film igår till rätt sent, så kanske var att jag sov dåligt som gjorde att jag hade så ont. Men det gick som tur var över tillslut!
Var i skolan på frågestund inför tentan på fredag, kändes helt okej och det var rätt mycket jag hade koll på. Så nu ska det nööötas in allt om gener och genutryck så jag sätter tentan på fredag!
 
Kom hem, åkte iväg och fixade lite då jag ska ha städdag imorgon som "plugg-paus". Så har slängt kartonger o skit som blev efter nya möblerna jag köpte. Har även börjat städat bort julen! 
Kl 19 var det styrelsemöte i stallet, sitter inte än med i styrelsen men kanske kommer göra det. Vi får se, jag tycker iallafall det är trevligt att vara med på möterna och höra vad som sägs. Har ju som sagt suttit med i ungdomsstyrelsen när jag gick på ridskola och det tyckte jag var kul. 
 
Ska snart gå och lägga mig. tänkte bara kolla runt lite på nätet innan! puss
 
För er som läser och letar häst måste jag säga att Eve har massa fina hästar och ponnyer hemma nu. Kolla den här snyggingen, genomsnäll och hur fin som helst!
Stallevelinabjörk finns fler bilder/filmer!
 

11 - datorstrul

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-01-11 » 20:35:15
Hej!
I förrgår la min kära vän Lenovo av efter ett försök att installera Sims haha, det blev för jobbigt för den helt enkelt. Den har hängt sig och vägrar starta, en sur rackare. Så igår åkte jag och köpte en efterträdare, en ASUS.
Jag valde den HÄR, en ASUS med en ssd hårddisk, så jag slipper krascha den. Det har varit mitt största beskymmer, alla datorer jag har haft har haft kraschad hårddisk minst 1 eller 2 gånger.. men nu ska den nog hålla!
 
Har hitils bara haft strul med denna. Köpte den igår, men hann inte starta upp den oså innan jag åkte till stallet. Så jag gjorde det på kvällen, och märkte att musplattan var helt glapp! Irriterad som fan var det bara att packa ihop allt igen och imorse kl 10 stod jag inne på service avdelningen på Media markt. Tog bara 15 minuter innan jag gick därifrån med en ny dator. Har varit hos vikkan och pluggat hela dagen, tog upp den nya datorn och kände att det inte heller kändes helt okej med själva musplattan... arg igen var det bara att svänga förbi mediamarkt för en tredje gång på 2 dagar haha.. jämnförde lite med demot som stod i butiken men tja, ja det är som försäljaren sa, den kanske sitter 1 mm för långt åt höger som skapar en glipa på ena sidan musplattan. Efter mycket om och men bestämde jag mig för att ta hem datorn och testa, går det inte så får jag helt enkelt åka in och byta. Då blir det nog en helt annan dator. Om ni går in på min snapchat kan ni höra hur musplattan låter.
 
I övrigt tycker jag om den, har haft asproblem med att förstå hur i helvete man scrollar med plattan. Men efter ca 1 timmes jävlandes hoppade den bara igång. Men den är snabb, startar på 15 sek. Lite krångligt med Windows 10 fortfarande, men jag lär mig. Jag lärde ju mig windows 8 och efter det känns det som om ingenting är svårt att lära sig haha. för jisses vilket jävla krångel det var!
 
Någon förresten som haft erfarenhet av krångel med ASUS musplattor? Han jag pratade med sist på servicen sa att musplattorna hade varit ett problem för asus för några år sedan? Någon som vet nått?
 
Vi har iallfall äntligen köpt en sänggavel! Har letat efter någon sen vi flyttade, men har alltid haft problem med hur fan man ska frakta hem den. Hittade den perfekta gaveln, för det perfekta priset. Försökte få tag på någon som kunde köra/hyra släp men tänkte sen, vafan jag mäter mondeon! sagt och gjort och nu har vi en fin sänggavel! #älskar min stora klumpiga bil
 
 

9 - slutar aldrig snöa

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-01-09 » 11:08:25
Hallåj!
Sitter i soffan nu och tar det lite lugnt. har hunnit fixat tvätt, pluggat, ätit frulle och fixat lite här hemma nu på morgonen. Nu ska jag klä på mig lite så ska vi åka en sväng och handla.
 
Herrejävlar vad det snöar, det har snöat konstant sen igår nu! Måste vara närmare decimetern snö nu. Fan vad skoj, imorgon blir det nog ut och ha skog i snön med Gambi! 
 
Annars då, har det inte hänt så mycket. vi hörs sen!
puss
 

8 - just ja...

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-01-08 » 09:23:36
... jag hade ju en blogg ;)
 
Hallåj!
Har helt glömt av att blogga, dagarna har gått i rakertfart. Nu är det fredag, dagens schema är plugg plugg plugg. Tenta om 1 vecka så allt ska in i huvudet, alla 68 sidor...
 
De senaste dagarna har jag varit i stallet, pluggat, tagit hand om hemmet och andreas då andreas varit sjuk, varit till IKEA, skruvat möbler, packat upp de sista flyttkartongerna samt bytt kamera på min mobil.
 
Att byta kamera på en samsung s6 var inte så svårt som vi trodde! Det svåra var att få av baksidan då den sitter fast. Men med lite värme från hårtorken och en kniv så gick det super! Istället för att betala 1000 + avgifter för att någon annan ska byta kostade det mig 220 kr med delarna och ca 25 minuters arbete. Mycket bättre!
 
Imorse fick vi lov att gå upp i tid också, rörmokaren plingade på dörren 08.10. Vi har inte haft riktigt med varmvatten i duschen, när jag gått in i duschen har jag skruvat på högsta, men då fryser man ju efter ca 1 minut haha. Men nuuu ska det finnas varmvatten!! Så jäkla najs!
 
Som sagt, plugg idag. sen får vi se vad som händer! puss
 
mitt nya avlastningsbord i vardagsrummet. Det är ett Vittsjö skrivbord med en glasskiva som jag har dekorplastat istället! Nu ska jag köpa några korgar och ställa under då det är lite tomt.
 
Istället för att köpa en malm, som är rätt dyra på IKEA köpte jag den billigare varianten; KULLEN.
Lite mindre, lite rangligare men har fyllt nedre delen med böcker så den står nog där den står! Blev så skönt att få bort de sista flyttkartongerna. Nu är vi inflyttade på riktigt!!
 
Att byta var ju inte så svårt, titta vad krashad den gamla var haha. Hoppas denna håller ett tag!
Jag köpte delarna på teknikdelar.se !
 
Avslutar med en frostig bild på Gambi,  det var lite kallt i ridhuset iförrgår ;)
 
 

4 - Första måndagen på året

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-01-04 » 10:00:43
Hej!
Har ätit frukost och vaknat till liv, nu tänkte jag plugga lite.
Men först ska jag ringa vår hyresvärd, vi får ingen riktig värme i duschen då jag tror någon blandare eller termostat är trasig.. igår trodde jag att jag skulle frysa ihjäl då jag gick in i duschen och hade varmaste på från början! Sååå kallt!
 
Sen ska jag plugga lite, vid 11.30 bör jag vara i stan då jag ska hämta ett täcke åt eve som hon har köpt. Sedan blir det hem, plugga lite till innan jag tar 13.30 bussen till stallet. Ska rida idag är planen, knäet får helt enkelt hålla sig i schack!
 
Vi hörs sen, puss
 
 

3 - Söndag

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-01-03 » 10:04:31
Godmorgon!
Har ätit frukost och tittat lite på tv för att vakna till liv. Ska sätta mig och plugga någon timme nu innan bussen går till stallet 12.20. 
Igår red jag och jag kunde både skritta och trava och galoppa, fick ta lite pauser för att vila lite med knäet ibland. Bara jag sätter ner knäet rätt så går det, men det var en gång jag hamnade i lite obalans och då gjorde det ont. Funderar på att rida ut idag, men han kan ju vara så jäkla hoppig och de tror jag inte mitt knä kommer tycka om.. får se hur jag gör!
 
Annars händer det inte så mycket, plugg, plugg, plugg. Jäklans vilken motivation jag hade igår! Körde 5 föreläsningar! Så nu är jag snart klar med dem, underbart!
puss
 
 en fett varm bild
 

2 - Nytt år!

Kommentarer - 2 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-01-02 » 11:50:48
Hej!
Ska precis äta lite lunch innan jag tar bussen till stallet. har insläpp idag också vid 3 och det snöar ute.
Imorse har jag pluggat, har ju haft ett rejält uppehåll iomed att jag blev sjuk, det var jul, jag var i Borlänge och så har jag varit deppig över knäet och så haha. Men idag har jag öst 4 föreläsningar nu på morgonen. Har kramp i nacken för att jag suttit så snett haha. Tänkte köra några ikväll igen så jag är på banan, det kändes faktiskt riktigt kul att plugga igen! Behövs bara en paus så kommer man tillbaka och det är roligt, innan jul kändes det som ett tvång.. tror det var bra med en paus.
 
Nytt år nu, nya löften, ny start. Haha så jävla klychigt. Visst är det bra folk kanske börjar ta tag i saker osv för att det är nyår, men som sagt. jag har nog inte hållt ett enda nyårslöfte jag satt, tror det är pga att det blir en tvång. att säga att man har ett löfte låter verkligen tvingat och jobbigt. Bättre att säga att man har ett mål för året man strävar efter, det låter mer motiverande.
 
Mitt mål för året är väll att överleva, det största är att klara av skolan. Skriva ett bra kandidatarbete och komma på var jag vill göra med livet. Inga små mål de här, men 2016 blir nog mitt mest påfrestande år hitills. Tack vare att utbildningen tar slut, jag måste skaffa ett jobb, komma på vad vi ska göra med livet. Fan, hade jag ork hade jag nog pluggat nått år till. Men jag känner att det är nog. 16 år i skolbänken får räcka!
 
Nyårsnatten var iallafall riktigt rolig. Den spenderasdes hemma hos eve och benjamin med ölspel, beerpong, 2 rätters massa prat och skratt. På 12slaget satt jag, andreas, eve, hundarna och katten i eves soffa. Vovvarna tyckte inte riktigt om raketerna så vi var inne med dem och poffade en asti på tolvslaget! 
 
Vi var inte hemma förens 04.20 så ni kan tänka er hur dagen igår var haha, ooootrooooligt produktiv eller inte. Vi plöjde 1,5 säsong av Solsidan, åt pizza och sov i soffan. Skönt med såna dagar också!
 
Men nu är det ny dag, har pluggat, äter lunch, ska iväg till stallet oså. Hörs imorgon! puss
 
nyårspussen!