31 - läst o läst

Kommentarer - 2 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-31 » 16:43:29
Hej!
har precis noppat klart ögonbrynen och blåst håret. Alltså faan jag får inte till det!!
Det vill sig inte, funderar på att gå till en frisör för att fixa ögonbrynen, för dem gör det också va?
 
Har spenderat eftermiddagen med att läsa om olika sjukdomar. Fick en kommentar av en läkarstudent med tips på en sjukdom som stämmer in på mig. Och ja, lite av symptomen gör det. Så nu har jag setat och överläst och tror jag kommer dö haha.. hatar när man spånar för då känner man efter hela tiden " ja jag hade ju lite ont där för flera år sedan.. " haha...
 
Sjukdomen heter Hypermobility (joints) (länk wikipedia)  och visst stämmer mycket in på mig.
Ju mer jag läste om den ju mer tänkte jag att jag kommer dö haha.. men jag tror inte att det är exakt rätt diagnos för mig. 
Men jag uppskattar verkligen "hjälp"kommentarer med tips på sjukdomar. För jag vill veta vad jag har, och ju mer påläst jag är när jag pratar med läkaren, desto mer får jag ut av samtalet. 
Jag tycker det är intressant med olika sjukdomar, ärftlighet osv. Det finns ju lite rematism i vår släkt vad jag förstått, på morfars sida. Men samtidigt finns "dåliga" ryggar på pappas sida. Så har väll fått värsta tänkbara kombinationen.. svårt när det finns så många olika sjukdomar alltså!
 
Det enda äckliga med Hypermobility är förmågan att låsa fingar. Insåg att fan jag kan få mina fingrar att låsa sig som på bilden på wikipedia!! läskigt... ihop med mina överrörliga armbågar och knän! kan böja handlederna, fotlederna extra också. (jämnfört med andreas). Men de enda lederna jag kan knäcka är fotlederna och vänstra käkleden. Sen får jag rätt ofta ganglion på handleden. (nej ingen nervknut i PNS biologistudenter!) vilket är att det blir ledvätska samlat i en liten "balong" som kan växa. Oftast brukar den "gå sönder" så vätskan flyter ut. Har skett på nätterna men en gång hände det i somras medans jag jobbade, gjorde skiiitont i handleden och när jag tittade var "bubblan" borta och jag var svullen på en större del. Men sen försvinner den och kommer tillbaka några veckor/månader senare. 
 
Nej tacka fan för att vi alla vet att vi kommer dö en vacker dag!
Nu ska jag fixa mig, äta och sedan vänta på andreas kollega som ska komma hit. Jag kan dö en annan dag! puuuss!
 
 
 

31 - Årsmöte och ridpass!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-31 » 13:25:40
Hej!
Hemma nu och sitter i soffan. Var i stallet redan 08.15 imorse!
Hästarna var fortfarande inne så jag red innan jag mockade. Red i ridhuset i typ 50 minuter. Han hade stått igår och blivit uteriden i torsdags så han var lite stretig. Men blev helt okej i slutet. Galoppera över en sockerbit några gånger i varje varv också som avslutning. Han var duktig!
 
Sen mockade jag och fixade innan det var årsmöte. Gick igenom massa grejjer och åt sen smörgåstårta. Gott! Ska sitta med lite på möten/ungdomssektionen nu framöver. sånt härligt gäng ute i bjärka!
 
Nu ska jag ta det lite lugnt innan jag ska duscha. Tänkte raka benen, köra hårinpackning, noppa ögonbrynen osv så jag känner mig fin. Inte tvättat håret på typ 4a dagar nu haha.
Vi hörs sen! puss
 
otålig häst som vill ut!
 

30 - Provsvar från röntgen...

Kommentarer - 2 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-30 » 19:51:58

Hej!

Tänkte berätta lite status om hur det är med ryggen.
Igår var det ju tre veckor sedan jag var och tog gjorde vanlig plåtröngten. Skulle få svar inom 7-10 arbetsdagar och igår hade det gått 15 arbetsdagar utan att jag hade fått svar så jag ringde. Fick prata med receptionisten som verkade väldigt stressad och virrig, hon pratade så fort så jag hörde knappt vad hon sa! Berättade att jag inte fått svar och undrade varför, ” har ni glömt mig ” sa jag.
Det jag fick reda på var att min läkare jag hade har slutat, typiskt för jag tyckte han verkade bra, så ja, jag hade helt enkelt blivit bortglömd! Tycker det är konstigt att det får gå till så, att bara för att han slutade så var det ingen som prioriterade mig. Fick även veta att de hade haft svaren i typ två veckor… Allt slutade med att vi bokade tid att en läkare skulle ringa mig mellan klockan 08.00-10.00 på måndag morgon, för att jag skulle kunna diskutera och prata om resultaten. Fint tänkte jag.

Idag ringde samma virrpanna igen. Tydligen hade hon missat att det var ett brev på väg till mig med provresultaten. Så hon hade avbokat tiden där jag skulle få prata med läkaren. Provsvaren visade ” inget fynd hittat ” så min ryggrad är väll helt okej. Jag stoppade när hon höll på att lägga på och bara ” jaha vad gör jag nudå?? ”. Fick till svar att det stod på lappen att jag skulle fortsätta med sjukgymnastik.

Då kommer min fråga: jag har haft denna skit sen 21 mars 2014. Jag har gått i över ett halvår hos sjukgymnasten, tränar på rätt sätt, rör mig på rätt sätt, beter mig på rätt sätt gör allting rätt men ryggen blir inte bättre !?

Idag på studiebesöket på lantgården trodde jag att jag skulle bryta ihop, vilken smärta i ryggen jag hade och den sitter i än! Vi stod ju och pratade länge, stod upp på betonggolv och jag klarar inte av att stå rakt upp och ner och pratadrygt 1.5 timme. Det går verkligen inte. Så när jag genomlidit rundvandringen och vi kom upp på ett kontor fick jag lov att sätta mig på huk och luta mig mot väggen för det gjorde så ont. Kunde knappt koncentrera mig på vad bonden berättade, kunde knappt sitta i bussen hem och har nu genomlidit dammsugning av två rum. Sitter just nu i soffan och funderar på om jag ska ta en stark tablett. Men det vill jag inte heller för jag har inte så många kvar och vill spara det till om det skulle bli riktigt akut någon gång…

Så tillbaka till samtalet. Jag sa till henne ” men på den röntgen ser dem ju inte diskarna, det är väll bra att kotorna sitter på rätt plats men vad händer om diskarna är fel? ”. Hon frågade om jag var intresserad av en bättre röntgen och de sa jag ja till.

Visst skulle jag kunna gå till sjukgymnasten. Evelina skulle aldrig neka mig, men något jag är rädd att hon skulle säga är ” jag vet inte vad jag ska göra för att hjälpa dig ” eftersom det var det hon sa förra gången jag ringde. Jag behöver någon form av diagnos, någonting som hjälper. Att gå dit och stå plankan några minuter, dra lite i benen osv är det jag gör hemma eller på gymmet. Tränar ryggen, försöker bli stark i ryggen, magen, bålen ALLT för att denna jävla värk ska gå över.

Fick i alla fall receptionisten att prata med en läkare på måndag. Och hon skulle återkomma till mig måndag kl. 14. Så får se dårå, har ändå kommit upp i fribeloppet nu inom sjukvården så det spelar ingen roll hur mycket jag får gå till läkaren… Men jag vill att någon hjälper mig.

Det är frustrerande att ha sån här värk. Att inte kunna göra alla vardagliga sysslor. Igår frågade Andreas mig om jag ville följa med honom och spela bowling med hans jobbkollegor imorgon kväll. Självklart sa jag ja eftersom jag vet att det är flera andra som ska ta med sina respektives. Men sen funderade jag: Kommer jag klara av att kasta klotet? Jag vet inte, jag tror inte jag spelat bowling sen detta börja. Fattar ni att en sån liten jävla grej känns otroligt jobbigt eftersom jag inte vet om jag kommer klara det eller inte.

Att gå till gymmet vet jag att jag klarar, och gör jag inte det går jag hem. Men när man är där med massa personer man inte känner vill man ju inte bara gå hem… åh allt är bara så drygt.

Jag önskade bara att det fanns någon läkare där ute som kan ta mig seriöst. Istället för att slänga ur sig en dålig diagnos (Bechterews sjukdom) eller ge mig en plåtröntgen som inte visar något….

 

 

30 - Lantbruket!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-30 » 16:09:10
Hej!
Har precis kommit hem efter en dag i skolan.
Imorse var vi ju på studiebesök på ett ekologiskt lantbruk som värnade väldigt mycket om miljön.
Har verkligen fått upp ögonen för lokal producerad ekologiska varor. Citerar bonden:
" Jag hatar Arla ".
 
Nej men det var verkligen intressant, tänkte försöka skriva ett inlägg om miljövård sen. det är faktiskt mycket roligare än vad jag trodde, vi lever verkligen hur jävla dåligt som helst! Får typ ångest efter att ha kommit hem från att handla när jag på vissa saker går efter pris medans jag ALDRIG skulle köpa dansk kött eller något importerat kött. Men nu ångrar jag att jag har en Arlamjölk i kylen..
 
Nu då, ska dammsuga, fixa disken, hänga tvätten och laga mat. Därimellan ska jag plugga. Har 4a timmar på mig då andreas slutar 20.00. Full fart!
puss
 
sööööööta kalvisar!! i små "kalvkojjor" !!
 
 

 

30 - Lantbruk!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-30 » 07:11:43
Godmorgon!
som vanligt sitter jag här och äter lite frukost. 
Internet är så jäkla långsamt eftersom det är slut.. så irriterande!
Annars då, trött som fan även fast jag somnade innan 22.30 igår, ska upp tidigt imorgon också så kommer nog vara ännu tröttare då. 
 
Men som tur är ska vi på exkursion nu! Ska bli spännande. tydligen är det en halvtimmes bussresa dit också, kankse kan passa på att sova lite haha.. 
Vi fick svaret att vi skulle ha oömma kläder så sätter på mig ett par täckbyxor över jeansen, tar mina kängor och stalljackan. Dock har vi lektion efteråt så då kommer jag lukta både ko och häst haha! Men det kan vi inte göra något åt.
Slutar sen vid 15.00.
puss!
 
kan inte ladda upp någon bild.....

29 - Uteritt!

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-29 » 18:29:36
Hej!
sitter nu i soffan helt slut! Nyss ätit macka och soppa, mums.
Ska snart in och duscha innan jag sätter mig i soffan igen.
 
Blev en uteritt idag! Det var mjukt i backen men det var lite mer is än vad jag räknat med på vägen jag red.. så det blev mestadels skritt. Han gick på helt okej, var ganska lugn och inte alls harig. var någon gång det blev lite läskigt men han löste det själv. Satt bara och stöttade.
 
Imorgon ska vi på studiebesök på ett ekologiskt lantbruk! Spännande! Sen en föreläsning och sedan har jag helg.
Andreas jobbar till 20 imorgon så får se om jag pluggar lite på eftermiddagen. Sen ska vi äta tacos och mysa, blir borta i stallet rätt mycket i helgen.
puss!
solen kikade fram idag också! Finns en film på instagram. klicka på ikonen till vänster för att komma dit!
 

29 - Så jäkla effektiv!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-29 » 09:04:47
Hej!
Har precis blivit klar med det plugg jag orkar göra nu.
Skrev färdigt två PM! Känns så jäkla skönt, dock så skriver jag ju nu och sen läser jag och korrigerar en annan dag eftersom man måste suga på karamellen!
 
Nu ska jag göra mig iordning för att cykla om ca 20 minuter. Det snöar ute så tror det blir regnbyxor! Ser ut som om det blåser som fan också. Drygt väder att cykla i.. men bara att bita ihop! Har ju en föreläsning idag så slutar redan 12.00. Då ska jag hem, äta och sedan ta bussen ut till stallet vid 13.25.
Det är min dag! hoppas eran blir lika bra som min!
puss
 

29 - Plugg!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-29 » 07:51:42
Godmorgon!
Har precis ätit upp mina äggmackor och ska sätta igång och plugga lite.
Börjar inte förens 10.15 men gick upp med andreas då jag tänkte att jag skulle hinna plugga lite.
Måste få klart ett PM så jag ligger lite före, vi ska skriva totalt 4a, och dem kan man skriva i förhand eftersom vi skriver utifrån vår kursbok. Så tänkte att jag skulle försöka beta av ett idag som är tills på måndag, ett i helgen som är tills på torsdag nästa vecka och sedan ett till som är på onsdagen efter det. Då är dem klara, behöver jag bara tänka på energidebatten och hemtentan som ska vara inne om 2 veckor.. suck!!
 
Kan iallafall säga att oj vad skönt jag låg inatt! Dock låg jag blickstilla haha. vaknade på samma ställe jag somna.. men nog om det nu måste jag sätta igång! puss
 

28 - SÅ JÄVLA GLAD!!!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-28 » 20:46:00
Hej!
Efter att ha haft väärldens menshumör hela dagen, inte velat nått annat än att sitta hemma, gråta och äta choklad är jag så jävla lycklig nu så det inte är klokt!!
 
För det första ligger jag nu i vår NYA säng. Så jävla skönt så det är heelt galet. gud så skönt jag kommer sova inatt. Så stor, kan ligga åt vilket håll som helst! Hoppas bara ryggen håller sig och att den tycker om sängen. Får väll ge de en vecka, är nämligen lite rädd att den är lite för mjuk. 
 
Sen så fick jag veta att jag klarade av Tentan jag skrev nu i börjar på januari!! Hade HEELT gått in på att jag kugga eftersom jag rättade den själv. Men på nått jävla vänster så lyckades jag klara den iallafall vilket känns underbart!! Slippa tenta om den och bara kunna gå vidare!! 
 
Sen kommer det absolut bästa någonsin. men de får jag inte berätta än!
Lever på moln nu, väntar bara på att något ska sänka mig!
 

28 - Fortsätter med högväxeln i!

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-28 » 07:13:23
Godmorgon
Detta blir mitt tredje försök till ett blogginlägg eftersom allting krånglar nu.
Ligger lite efter i planeringen eftersom jag inte har packat väskan eller gjort en sallad till lunchen.
Idag har vi tre föreläsningar och slutar 15.00. 
Då ska jag cykla upp till tornby för andreas slutar vid 16 och då ska vi handla lite.
Sen så får jag komma hem, oj vad mycket jag har att göra!!
 
Men nu hinner jag inte blogga längre, puss!
 

27 - fullt upp!!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-27 » 18:33:18
Hej!
Skriver ett snabbt inlägg (som går jättesegt då internet är slut och man får begränsad hastighet) för har massor att göra! 
Blev en sväng till stallet imorse, hoppade lite med hjälp av Eve, gick bra tillslut!
Sen hem, äta duscha och cykla till skolan för att ha seminarium.
Så nu ska jag plugga lite mera, men är såååå trött!! men bara och bita ihop och görat.. 
puss!
 

26 - Sängen har anlänt!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-26 » 19:07:35
Hej!
Sitter nu äntligen ner i soffan efter att ha varit igång!
Blev ett gympass idag, gick faktiskt riktigt bra! Kändes helt okej i både rygg och axel.
kan dock tänka mig att träningsvärken imorgon kommer vara brutal..
när vi var påväg hem ringde dem och sa att dem kunde komma förbi med sängen lite tidigare, så vi fick den redan vid 16! Det enda STORA MINUSET var att jävla madrassjävel måste ligga 72 timmar innan användning !? jag som hade sett fram emot att få lägga mig i en stooor mysig skön säng utan att behöva bråka om varken plats eller täcke. Men icke då, får vänta några dagar.. tror vi fuskar lite och använder sängen imorgon, jag menar hur viktigt är det med 72 timmar egentligen? 
 
Har plockat undan i köket, varit och handlat och nu ska jag ta det lugnt. vid 20 börjar svenska hollywood fruar jag ska kolla på sen blir det väll inte så mkt mera. Imorgon ska jag upp tidigt och ta bussen till stallet. 
Sen börjar jag vid 15.00 med ett seminarium.
puss!
 
säng överallt, tur vi har en trea!
 
 

26 - Måndag igen.

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-26 » 09:02:45
Godmorgon!
Sitter och äter frukost nu innan jag ska dra till skolan. Har bara en föreläsning idag så slutar redan 12.00.
Då blir det hem, äta och iväg till gymmet innan IKEAleveransen kommer mellan 17-21.
 
Igår blev dagen inte riktigt som jag velat.
Skulle dra till gymmet, eller tja jag var där. Men fick lov att cykla hem lika fort jag kom dit..
Hela dagen har jag varit lite konstig i magen, haft jätte jätte ont, sen bra igen och sen jätte ont.
Så precis när vi var påväg till gymmet fick jag så jävla ont att jag inte kunde stå raklång. Det gjorde lixsom ont i hela magen, både nere vid tarmarna och uppe vid mellangärdet/magmunnen. Tänkte, helvete nu har jag fått magsår/magkatárr igen..Då har man ont där uppe.
 
Men envis som jag är så cyklade jag med andreas i alla fall, i hopp om att det skulle gå över. Men det blev bara värre och värre och på gymmet gick det knappt att stå upp. Så ingen idé att gymma så cyklade hem. La mig på sidan i soffan och efter 10-15 minuter börjar de kännas bättre. men så fort jag rörde mig/reste mig satte det igång igen.. jätte knepigt.
Känns lite bättre idag, men känner mig lite konstig i magen. Äter iallafall youhurt och proviva nu så hoppas magen blir normal igen.
 
Ska även se till att plugga lite idag. Vi har ett till PM som skall skrivas... Funderar på om man nästan ska skriva alla på samma gång så man har det klart haha, varför tänkte jag inte på det igår.
puss!
 

25 - värdelös

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-25 » 18:59:34
Haha jag är helt värdelös på att blogga nu för tiden!!
Har varit hemma hela dagen men inte slängt in ett enda inlägg! fy.
 
Dock har jag haft å göra, har gjort PMet, seminariefrågorna, gjort ett schema, en "att göra lista" och börjat bockat av den, tagit kort, lagt ut annonser, fixat disken, handlat, lagat mat, sett på film och nu sitter jag här.
Det var min dag det! Nu ska jag vänta tills andreas vilat upp sig lite sen ska vi gymma tillsammans. mysigt, minns inte ens sist vi gjorde det! 
Sen blir det sista natten i sängen också.. hemskt men så är det. älskade säng. <3
 
Är ni intresserade i att köpa den är det bara att höra av sig! Även en soffa tillsalu!
 

25 - Plugg

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-25 » 10:40:04
Hej!
Sitter i soffan under filten och tittar på lite TV.
Andreas har precis dragit till jobbet och jag tänkte ta tag i mitt jobb, plugga.
Måste läsa massa sidor i en bok och sedan skriva ett PM (sammanfattning med egna reflektioner) om valfrisak i boken. Full rulle med andra ord!
Sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra, tänkte om jag skulle försöka följa med Andreas till gymmet ikväll. 
Måste även ta tag i lite småsaker nu under dagen.
puss
 

24 - Helg och stallet!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-24 » 10:01:12
Godmorgon!
Sitter nu i soffan och tar det lite lugnt. 
Kollar runt lite på internet och såg att gymgrossisten hade rabatt på barsen jag äter. (HÄR).
Med min studentrabatt och med frakten får jag en hel låda för 105 kr. Helt galet billigt.
Så funderar på att köpa två, för jag tycker det är sååå bra att ha bars i kylen, väskan och ridpåsen och äta när blodsockret sjunker. De innehåller rätt mycket socker och kolhydrater, men jag är inte ute efter en proteinbar utan en energibar. 
Jag släpar hellre med mig en bar än en frukt, just för att frukten blir oftast mosad medans baren håller för allt haha.
Så får man passa på nu när det är billigare också, om jag köper två lådor (15 i varje) kostar varje bar bara 6 kr/st. I butik får du minst ge de tredubbla! och 6kr för ett mellanmål är inte mycket. Min favoritsmak är Coconut dream.
 
Sen ska jag ta 12.35 bussen till stallet. Ska hinna rida oså innan insläpp då det är jag som har det idag. Sen får jag ta 17.22 bussen hem igen. Så blir en hel eftermiddag i stallet! skoj.
puss
 
 

23 - Ella 6år, 19 månader och ny säng!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-23 » 18:51:52
Hej!
Äntligen har jag kommit hem efter en heldag i skolan följt av IKEA; rusta, maxi och mio.
Var iväg på studiebesöket, riktigt intressant faktiskt de här med avfallshantering. Det är mycket man inte har tänkt på alls. Så iväg och sortera era avfall ordentligt nu!!!
 
Efter skolan åkte vi till IKEA, vi har äntligen köpt sängen!! 
På måndag mellan kl. 17-21 kommer den hit, vi valde hemleverans, men bara till trottoaren så sen får vi bubba.
Ska bli så jävla skönt så ni anar inte! 180 cm säng, wooow!
Köpte lakan, påslakanset och ett täcke till andreas också. Rusta hade två påslakanset för 49 kr/st. Hur bra som helst.
Sen handlade vi på maxi och svängde in på Mio med de där lilla bordet vi köpte i slutet på september.
Det har gått sönder.. riktigt tråkigt men som tur är fick vi ett nytt med oss hem! Snälla dem är på mio!
 
Revbenspjäll är i ugnen, följt av en vitlöksbaugett och en sallad med fetaost och till det bea. Ikväll ska vi bara ta det lugnt då vi har 19 månader idag. älskade sambo <3 <3 Andreas överraskade mig med fika när jag kom hem från skolan, trött och grinig. världens bästa<3<3
 
Idag fyller även Ella 6 år! Hipp hipp Hurra!!! Tycker det är tråkigt att jag inte kan vara med och fira, men jag skickade iväg ett paket med en fin tröja, ett gulligt halsband och ett armband som hon blev glad över. <3
från julafton!
 

23 - Snabbt nu!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-23 » 07:17:40
Hej!
Har ätit frukost och ska snart cykla till skolan. men tänkte skriva ett litet snabbt inlägg.
Idag går jag till 15. och har studiebesök som sista grej, skoj!
Sen ska jag och andreas ut och åka lite, mer om det sen!
puss
 

22 - Soffan

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-22 » 15:24:04
Hej!
Har precis kommit ut ur duschen. Åh vad skönt det var!
Tog en "lång"dusch (10 minuter). Fattar inte att jag förr kunde stå och duscha i typ 40 minuter!! En vanligt dusch för mig är ca 5 minuter, och långdusch nu 10 min haha..
 
Gick sådär på gymmet. Fan jag som var så glad över att det gick så bra igår, idag fick jag ont i ryggen redan på uppvärmningen på crosstrainern.. så gympasset gick sådär, körde tre ryggövningar (lätta vikter!!) för att få lite blod där. Sen körde jag två axelövningar (1 kg hantel) för att få igång axel och ta mig fan det känns bättre nu!
Gjorde ont under övningen men nu känns det helt okej. Tror det är leden i axeln som behöver smörjning eller något eftersom det känns så bra efteråt. Dock ska man vila ut en ledskada och "träna" ut en muskelskada.
 
Nu ska jag ta det lite lugnt, sen laga lite mat. Funderar på om jag ska slå på en film nu bara för att verkligen ta det lugnt. I helgen och imorgon är det full rulle igen och hela nästa vecka. Så får jag några timmar för mig själv i soffan orkar jag med de hela sen. 
 
Imorgon går jag till 15.00. Vi ska på studiebesök på Gärstad, Linköpings stora energiåtervinning. Det ska bli lite spännande faktiskt, tycker det är kul att åka på lite studiebesök och vi ska till tre olika stället under denna kurs! Nästa gång ett jordbruk (haha som om man aldrig varit på ett sånt...) och sen på en avfallsstation. 
 
Sitter även och väntar på att telefonen ska ringa. Min läkare BORDE ringa mig idag angående Röngten. Det har gått 10 dagar nu och de sa 7-10 dagar. Så ring telefonjäven!
puss
 

22 - Hej håå

Kommentarer - 3 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-22 » 11:59:45
Hej!
Har ätit lunch för ett litet tag sen och nu sitter jag och vilar magen lite innan jag ska gymma.
Har träningsvärk från igår så ska bara in och köra lite lätt. Vill inte gå ut för hårt, och eftersom jag har träningsvärk idag efter allt jag gjorde igår så är jag lite otränad.. körde inte överdrivet hårt/tungt. 
 
Sen ska jag laga lite mat, gjorde en riktigt god kycklingryta med soltorkade tomater och spenat igår. Var faktiskt riktigt gott! Idag blir det en gryta på vildsvin. Har setat och sorterat allt kött vi hade i frysen. 
Har ju fått otroligt mycket av pappa, han styckar och lägger ned dem i påsarna och vet precis vad de är som ligger i vilken påse. Men när jag får frysta påsar så blir det krångligt för mig att veta exakt vad de är i haha.
Det går ju självklart att urskilja lite, typ karré, kotletter, revben, stekar och filér. Men vad som är kokkött eller stek är krångligt när man inte ser något ben. Men tror allt blev bra nu iallafall! Har även tagit upp lite revben som vi ska äta imorgon kväll, har hittat ett recept på en hemmagjord hounungsglaze jag ska testa.
 
Sen idag händer det väll inte så mycket mera, kanske blir en promenad som igår kväll. 
Gick 45 minuter medans jag pratade med mamma i telefonen, jättemysigt då det knarrade under skorna av snön. Dock blev jag blöt.. men men.
puss!
 

21 - Gym!

Kommentarer - 2 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-21 » 14:18:57
Hej!
Sitter i soffan nu och har precis ätit en matlåda. 
Var ett bra pass idag! Kände inte överdrivet mycket i ryggen eller i axeln, även fast det gjorde ont.
Men gick mycket bättre än jag väntat. 
 
Vi körde lite alltmöjligt, hela kroppen nästan, fast inte så tungt.
Har ju inte gymmat på ett tag nu.
 
Nu ska jag ta och hänga en tvätt och sedan ta det lite lugnt innan jag sätter igång med plugget.
måste läsa massor inför imorgon. 
puss!
 

21 - Ledig och snö!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-21 » 10:25:34
Hej!
Kom upp för en stund sedan, var så skönt att bara kunna sova lite och ta det lugnt. Fyfan har haft fullt i planeringen länge nu. Först Gambi i 1,5 vecka, Edda o tim i helgen, skola två dagar och Gambi. Sen ska man plugga på det och göra alla andra saker på min To Do List. Tufft!
 
Men idag är jag ledig, enda lektionen vi hade blev inställd så det var ganska skönt. Vår kurs vi läser nu är bara 3,5 vecka lång och avrundas med en hemtenta.Så kan tänka mig att jag kommer ha fullt upp när allt dragit igång på riktigt.. måste hinna läsa typ 80 sidor i en bok tills seminariet imorgon också.. plus typ 15 skriva uppgifter....
 

Men nu ska jag ta en promenad i SNÖN till ica.
Den är här och det snöar fortfarande!! Jävla jojo-vinter det varit här i Linköping. Snön har aldrig stannat mer än ett par dagar.. 
Sen vid 12 ska jag träna med Vikkan på fitness24seven, tänkte försöka konvertera över henne till mitt gym från hennes gamla. Är så värt de 169 kr/månaden som student! Billigare blir det inte.
Men nu ska jag sätta igång, måste mosa in en tvättmaskin också. puss!
 

20 - Tisdag

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-20 » 07:11:47
Godmorgon!
Slog mig att jag glömde blogga igår igen haha, men hade fullt upp!
Satte mig ner 20.30 efter att ha varit igång konstant heeela dagen.. var något trött.
Gick och la mig 21.30 sen haha.
 
Åkte til stallet efter lunchen, väl där mockade jag och så och hjälpte sedan eve klippa en häst.
När det var klart hade jag 60 minuter på mig att fixa gambi, rida, fixa grejjerna och gå till bussen. Gick väldigt snabbt där på slutet haha..
 
Hemma gick jag till ica och handla och ställde mig sedan och gjorde en falukorvsgratäng med pasta. 
 
Idag så har jag två föreläsningar mellan 08.15-12.00. Sen ska jag ta en sväng på stan innan jag tar en buss till stallet. Har en lillasyster som fyller 6 år på fredag så tänkte köpa en liten present och skicka med posten. 
puss!
 
haha nått sånthär skulle vi gjort... haha!!

19 - Dax igen!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-19 » 08:56:10
Godmorgon!
Sitter och äter frukost vid köksbordet nu. Nu är det dax för skola igen. 
Har en introduktion idag så slutar redan vid 12. Sen hem o fixa och åka till stallet då jag har Gambi.
 
Nu står det still i hjärnan på mig vad jag ska blogga om haha.. vet inte riktigt hur jag ska lägga upp dagarna framöver men de löser sig. puss!
 
trött idag!
 

18 - Perfekt helg!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-18 » 14:39:49
Hej!
Sitter nu i soffan efter att ha vinkat av Edda och Tim som åker hem till Borlänge nu.
Vi har haft en riktigt bra helg!
Igår var vi först här hemma och pratade och drack sedan gick vi över till pizzerian och åt. Efter det hem igen och sedan en sväng på stan. Var hemma rätt tidigt, vid typ 00.30 så då pratade vi lite innan vi gick och la oss.
Idag gick vi upp och tog sedan en promenad till stan och visade stan för dem. 
 
Jättetrevligt har vi haft! Nu ska jag ta det lugnt resten av dagen. Är typ frisk nu så det känns bra inför skolstarten imorgon! 
 
 

17 - Myser

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-17 » 16:00:57
Hej!
Har setat och druckigt kaffe och pratat vid köksbordet nu en stund.
Jättemysigt att ha Edda och Tim här! De kom rätt sent igår.
Imorse gick vi upp och ut på en 4km lång promenad. Sen åkte vi ut till stallet och jag mockade bara lite åt honom och så myste vi lite i hagen.
Nu ska vi ta det lugnt och sedan fixa oss för ikväll blir det att gå på stan en sväng!
puss
 

16 - Färdig!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-16 » 18:38:47
Hej!
Har precis torkat golvet, så blir sittandes i soffan nu tills det torkat.
Nu kan jag äntligen ta det lite lugnt innan Edda och Tim kommer, de åkte från Borlänge för en liten stund sen.
 
Tentan kändes helt okej, men svårt att veta eftersom det var kryssfrågor. Vill hellre skriva men men.
 
Var iväg till stallet också, tänkte ju rida ut men alltså det är STORM här. Helt sjukt vad det ha blåst! Höll knappt på att ta mig till hagen haha. Så longerade honom i ridhuset. Till en början gick det otroligt bra. Han var verkligen jätteduktig och jag kunde bara stå där i mitten och smacka någon gång när han segade ihop. men sen, oj oj oj vad läskigt det helt plötsligt blev i hörnet! Vet inte hur många gånger han kastade sig, så sen gick det inte alls. Då blir jag lite osäker på hur jag ska göra då han totalt vägrade gå ut i hörnet utan att kasta sig. Men det var inte så att han kastade sig och drog iväg, utan kastade sig och sedan tvärnita och drog upp huvudet som att jag skulle ryckt till, men jag är trög idag så jag hann inte ens reagera haha.. så han kastade sig bara för att han kunde.. eftersom annars skulle han dragit.
 
Imorgon får han ju vila eftersom Edda och Tim är här. Måste ut och mocka åt honom bara. På söndag kommer Lovisa igen, tänk att jag har haft honom i sen förra onsdagen. Det är ett tag haha! Kommer bli konstigt sen att inte åka dit...
Men nu tv! puss
 

16 - just nu

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-16 » 08:14:11
 

15 - sista minuten.

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-15 » 19:46:19
Hej!
Har nu setat och pluggat sen klockan 18.00 och kände att jag behövde en liten paus.
tänkte passa på att duscha också när andreas är klar. Sen plugga lite mera tills 21.00 då Djurskyddarna börjar!
 
Idag har jag fixat här hemma, var och handlade lite och sedan har jag inrett!
Köpte nya blommor, en ny duk till köket, nya prydnadstenar o lite annat.
 
Var till stallet och red i ridhuset i typ 50 minuter. Fan det har blivit mycket roligare nu att rida! vet inte varför men nu går det så mycket bättre också! Gambi var fin idag, inte lika pigg som igår men ändå helt okej. Vet inte om han kanske hade lite träningsvärk från igår, för han har inte gått så hårt nu på länge. Sen har det blåst rätt mycket så han kanske har spänt sig i hagen oså. Imorgon blir det en uteritt! 
Edda och tim kommer inte förens efter 21.00 så har hela dagen på mig att fixa!
Hoppas hoppas jag kommer in på tentan imorgon bara... 
 
Här är lite bilder, va tycker ni?
 

15 - Nuså!

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-15 » 09:42:48
Godmorgon!
Försökte blogga igår kväll, ville skriva om hur bra det gick att rida men då funkade inte blogg.se... skitdrygt!
 
Igår gick det iallafall jättebra att rida, var såå glad när jag hoppade av! Gambi var så avslappnad och fin, svettig på halsen, skummig i munnen och jättenöjd. 
 
Nu sitter jag här i soffan, mår myyyycket bättre idag! Fortfarande "förkyld" med lite hosta och täppt näsa men huvudet känns väldigt bra. Så tentan i morgon ska jag nog klara av, måste bara köra lite sista minutenplugg idag!
 
Ska dricka upp min kaffekopp sen tänkte jag åka ut till ÖB och handla lite. 
Vi har snart slut på disktabletter till diskmaskinen och lite annat i städväg. De är klart billigast att köpa de på ÖB! 
Har funderat på att ta en tur ut kanske idag med Gambi. 
Synd bara att det är så jävla isigt!! Sen var det jakt igår, (jakt=håll dig på anläggningen) och de har slakteriet bakom huset bredvid stallet då man vill inte vara i närheten av den. 
 
Måste bara berätta om en till grej jag klantat mig med.......
Jag har snart gjort 20 tentor, till varje tenta måste man anmäla sig och anmälningsperioden är några veckor lång för jag tror man har på sig typ 10 dagar innan tentan för då stänger den. 
Gick in och skulle avanmäla mig till matten eftersom jag inte skulle göra den, men vad ser jag : 
" Du är inte anmäld till några tentor". Då har jag GLÖMT anmäla mig till tentorna!?!?! fattar ni vilket jävla blondiemoment ??
Men man kan ha tur att få komma in ändå, och jag tänker testa. Man kan gå dit till tentan börjar, så får man skriva upp sig på en lista ( täntke vara där tidigt så jag hamnar överst) och så får man vänta en halvtimme till 08.30 och är det någon som inte kommit då får man ta dens plats. Eftersom de bokar platser. Så jag hoppas att det är någon idiot som inte kommer, eller som försovit sig eller nått liknande. 
När detta har hänt för några av mina vänner så har dem alltid kommit in, så jag hoppas det blir så för mig också! 
Jag har för mycket saker i hjärnan alltså,... fyfan.
 
Gambi igår <3
 

14 - träningsvärk i magen...

Kommentarer - 2 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-14 » 10:15:32

.. av all jävla hosta!!

Ni förstår inte hur mycket jag hostat inatt, tyckte så synd om andreas så jag frågade om jag skulle gå och lägga mig i soffan så han fick sova.. sista gången jag var upp för att jag fick en riktig hostattack var klockan nästan 02.00. Så därför sov jag lite längre idag, till 09.45. Nu hostar jag också, torrt torrt torrt, igår kändes det som om någon satt och kittla mig i halsen med något.. ändå har jag köpt den dära nya läkemedlet som går på reklamen, BisolDUO. Men det funkade ju inte.. 
Då tycker jag ZYX fungerar bättre som "halstablett" för den bedövar verkligen!
 
Idag då, eftersom andreas har varit hemma från jobbet i två dagar pga att han har ont i ryggen blir det väll jag som får stå för storstädningen här i lägenheten. Gjorde 3 rum igår, får göra de andra tre idag kanske. Måste även se till att torka golvet. Skulle också varit och köpt lite blommor, Städade ut julen igår så nu är det tomt här! 
Och igår önskade jag att vi hade varit och hämtat sängen också... för jag ville nästan sitta upp för att kunna sova, men det fick jag inte plats med att göra då vi båda inte får plats att ligga på rygg.. Suck!!
 
Sen måste jag försöka plugga idag också, huvudet är lite trögt fortfarande men det ska nog gå.
Sen ut till Gambi, låter som att jag har lite o göra alltså, och emellan allting några hostattacker och snytningar.
Fullt ös medvetslös!
 
Gambi var lite skeptiskt mot sin nya boxvägg igår (de har bytt alla plankor) men sen var de lugnt!
De ska nog byta plankor i typ hela boxen då det börjar på att bli dåligt. Vissa plankor var t.o.m maskätna!!

13 - Försvinn!

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-13 » 10:03:03
Godmorgon på tredje dagen som sjuk.
Vaknade imorse när andreas skulle upp till jobbet vid typ 07.30, kände mig faktiskt helt okej då i huvudet. Har börjat hostat som fan bara.. tänkte gå och köpa något mot det sen.
Dock blev andreas hemma idag då han har jätte ont i ryggen.. det går bra för oss nu.
 
När jag sedan vaknade av klockan 09.20 så mådde jag inte alls lika bra.. fyfan vad jag har svettats! Haha såfort jag gick upp, satte på mig mjukisbyxor och en tröja och satte mig i soffan så rann det svett av mig!!
Tog en tablett alvedon när jag var uppe sist, så det kanske är febern som lämnar kroppen men fyfan vad tung i huvudet jag är. Jag vill bara bli av med att vara tung i huvudet, för lite förkyld, hosta och snuvig kan jag stå ut med men jag kan inte plugga med ett huvud som värker... fyfan tenta på fredag!!!!
 
På fredag händer även en till grej som gör att jag vill blir frisk tills dess. Edda och Tim ska ta en liten helgweekend här hos oss. Så vi ska umgås och dem ska få se linköping. Därför vill jag ju inte ligga hemma och vara sjuk!!
 
Så har lite och se fram emot, så kroppen!! Kom igen nu!!
 
Var även meningen att vi skulle hämta nya sängen denna vecka då den kommit in i lager, men eftersom andreas är pajjad i ryggen kan han inte lyfta, och jag hostar så mycket att jag inte ens kan hålla i en kaffekopp utan att få kaffe överallt, som sagt det går bra nu!!
puss
 
 
Sen måååste ni lyssna på den här! HAHAHHA
Vi satt ute och plugga och detta blev resultatet... ( typ andra året i gymnasiet )

12 - Uteritt

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-12 » 17:00:58
Hej!
Ligger i soffan nu under filten efter att ha ätit en soppa.
Ska snart gå in i duschen så jag blir varm igen.
 
I stallet blev det en kort uteritt. Gambi var ovanligt lugn idag, han kanske kände på sig att jag inte var i mitt livs form. Kunde galoppera med glappande tyglar utan att han blev stark eller drog iväg, han bara lixsom "gick där". Lyssnade på min röst när jag ville bryta av också, åkte riktigt häst idag haha!
 
Men han fick röra på sig iallafall. Få se om jag orkar ett pass i ridhuset imorgon, visar sig.
 
gammal bild!
 

12 - tillbaka från dödsriket

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-12 » 10:20:06
Godmorgon!
Sitter nu här i soffan och har ätit frukost.
Alltså ni anar inte hur jävla dåligt jag mådde igår, det var heeelt sjukt. Tror jag inte varit såhär sjuk på flera år!
Börjar se hur sjukdomsförloppet ser ut.
1. Täppt i näsan och ont i halsen.
2. Feber, täppt i näsan och ont i halsen.
3. Feber, riktig rinnsnuva (går ikväll, helt galet va jag snöt mig!!) tjock i halsen.
4. Feber, täppt i näsan och hosta. (inatt)
Nu -> Feber, täppt i näsan och hostar slem.
 
Lite roligt är det när man ser hur förkylningen ger olika symptom beroende på var bakterierna/viruset är någonstans. Nu är det påväg ner till lungorna, för har börjat hosta riktigt äckligt slem men samtidigt mår jag liiiite bättre i huvudet, inte lika "tjock i skallen" som igår, men jag har ju gått på alvedon i över ett dygn nu. 
 
Vad gjorde jag igår då, var ju till stallet. Mockade och fixade men orkade inte rida.
Men eftersom han stod i lördags måste han röra på sig (han blir lite knäpp annars) så jag longerade honom i pessoaselen. Första gången jag använde en sån. Men det gick bra. Han blev låg och lång och jobbade på bra. Jag blev förvånad över hur bra han lyssnade på mig, trots att jag knappt hade någon röst haha. 
Jag är rätt dålig på att longera faktiskt, jag vet hur det funkar teoretiskt, men har svårt att få till det praktiskt. Men igår gick det bra! Dock vet ju Gambi vad han ska göra, men när jag skulle longera en av eves unghäsar blev det inge bra alls haha. Måste träna mer på! Men Gambi hade hela tiden ena örat vinklat mot mig som det ska vara! (tittat på för mycket ponnyaktuten...)
 
Idag då. Ska ta det lugnt, funderar på att laga lite mat sen. Andreas är ledig idag.
Sen ska jag till stallet, men idag tar jag nog bilen dit. var ett helvete att sitta på bussen igår, och att cykla ursch!
Får se vad jag hittar på med honom idag, en uteritt skulle ju vara bra men det är rätt kallt ute.
puss!
 
gambi tvärnita igår och ställde sig och tittade på nått, fattade inte var det var sen såg jag det: Katten springer på väggen uppe i taket hahah!! Den där katten är heeelt otrolig...
 

11 - Feber....

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-11 » 10:13:20
FML säger jag bara.
Vaknade inatt av att jag mådde så dåligt, kallsvettades, svettades om vartannat. 
Så vid 6 stod jag inte ut längre och tog en tablett. Kändes lite bättre när jag vaknade vid 9o.
Men har så ont i halsen, har börjat hostat och hela kroppen känns mosig.
VARFÖR NU!?
varför nu inför en tentavecka!!!!!
 
Har iallafall bestämt mig för att stryka mig från matten som är på onsdag. Jag kommer aldrig orka plugga när jag mår såhär till den.. aldrig. Fysiologiska principer är ju på fredag, så förhoppninsvis blir jag lite friskare tills dess. 
Men att sätta mig och plugga nu, aldrig. kan knappt se vad jag bloggar.
 
Så har jag Gambi också, och eftersom andreas åker bil måste jag ta bussen. Så kommer vara i stallet i över 3 timmar då dem går dåligt nu på söndagar. Så jag kan lika gärna motionera Gambi på nått vis, han stod ju igår så han borde röra på sig idag annars blir det inte kul imorgon.
 
Åh så många måsten och så mår man såhär..... fml!!

10 - Snökaos!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-10 » 16:44:11
Hej!
Hemma från snökaoset, helt gaaalet vad snö det kommit! Det började vid typ 10 imorse och toksnöa til 14.00.
Nu är det varmt och snön håller på att smälta bort igen, det var ju onödigt!
 
Blev hämtad av benjamin som skulle åka från stan, slutade dock med att jag körde haha. gick i 60 hela vägen då ingen hade plogat.. men vi kom fram!
Sen väl i stallet blev det att mocka och hjälpa till att ta in hästar, dem åkte in redan vid 14 då det var kaos ute.
Bestämde mig för att låta Gambi vila idag, han har gått sen förra lördagen så en vilodag mår han inte dåligt av!
Han var så jävla blöt också så tyckte det var bäst så.
Fick sen skjuts av madde till stan, så tog en promenad till tannefors. Så skönt att ha vänner att åka med och slippa bussen!
 
Nu ligger jag här i soffan under filten och tittar på feman. andreas slutar om 30 min och när han kommer hem blir det väll att laga mat. Tänkte faktiskt ta mig ett glas vin ikväll. känner att det skulle vara gott!
Vi hörs! puss
 

10 - Lite seg!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-10 » 10:17:20
Godmorgon!
Sitter och dricker kaffe, är lite seg idag.
Kom hem riktigt sent igår haha, typ runt 01. vi bara pratade och pratade och pratade hehe!
 
Nej men det var jättetrevligt igår, vi var i stallet, red, fixa och organiserade upp hennes täcken. Helt sjukt att eve har 66 täcken, hahaha heeelt sjukt!! 
Sen gick vi hem till henne och gjorde en sen fredagsmysmiddag. 
 
Nu sitter jag här i soffan, försöker vakna till liv och funderar på hur jag ska lösa mitt problem: mitt busskort är slut.
Man måste fylla på innan 18.00 dagen före för att det ska gälla, och de har ju jag inte gjort då jag glömde det igår... (satte alarm men på FEL dag......... )
Och sist när jag var på ica här i Tannefors så har dem en automat man kan fylla på i, men då satt de en lapp att den inte kunde användas.. så jag vettefan vart man fyller på busskort ?? Finns en liknande automat på stan, men eftersom den på ica inte fungerar så fungerar nog inte den heller.. 
Så frågan är om jag ska betala och åka idag och fylla på tills imorgon.. men det är så jääävla dyrt om man inte har busskort!! 475 kr kostar det i månaden att fylla på genom nätet, 500 kr i automaten. En enkelresa ut till bjärka kostar 33 kr, så alltså 66 kr för att åka fram o tillbaka om man betalar med kort på bussen... helt stört vad dyrt det är. Nästan billigare att ta bilen! men den har ju andreas till jobbet.
 
Drygt, frågan är om man ska cykla till stan och försöka leta på någonstans att fylla på det. men nu snöar det ute och jag är så trött och har så ont i halsen så min motivation är noll...
Men vi ska hoppa lite idag, så ser fram emot det så vill till stallet!
 
Ska kolla runt lite på nätet hur jag ska göra. puss!
 

9 - Nya skor!

Kommentarer - 2 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-09 » 12:33:09
Hej!
Har kommit hem från HÖÖKS nu, skorna jag kollat ut fanns inte fastän det stod på internet att de hade i lager. Ett saldofel sa hon i kassan. Så det blev ett par andra skor, orolig bara över att dragkedjan inte ska hålla men hoppas på att den gör det!
 
Nu sitter jag med matten. Förstår ingenting och blir bara irriterad. På brytningspunkten så jag kan börja gråta. FAN ATT DET SKA VARA SÅ SVÅRT!! Jag fattar verkligen ingenting, och jag fattar inte heller vad han gör i facit, Jag menar att en uppgift är:

Bestäm maclaurinpolynomet av grad 2 till f(x)=e^2 * sinx.
 
Det är lika mycket grekiska för mig som för er kan jag säga...
 
Och sen att man inte får ha miniräknare gör inte de hela bättre... typ försök beräkna detta utan miniräknare:

N(t) = 200 + 10cos * (2∏t/5) 
N(1.25) = 200 10cos + (2∏*1,25/5)
 
Dööööödaaaa mig!!
 
Nej plugga lite fysiologiska principer nu så jag får upp humöret lite....... jävla äckelmatte.
puss
 

9 - Fredag!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-09 » 10:08:41
Godmorgon huvudvärk! Vart kom du ifrån?
Sitter nu i soffan efter att ha ätit frukost och druckigt en kopp kaffe. Huvudet värker men jag vet inte varför.
Tänkte kolla om det går över annars får jag väll peta i mig en alvedon.
 
Idag händet det grejjer! Nu tänkte jag fixa mig och åka upp till Tornby en snabbis.
Igår när jag gick upp till hagen i stallet så kände jag hur det typ forsade in vatten i min sko, kollade och mycket riktigt den har spruckigt fram.. suck. Inte ens haft ridskorna i ett år, köpte dem i februari förra året från Börjes, men så blire väll när man köper billigt (kostade bara typ 299 kr).
 
Men jag såg att HÖÖKS har rea nu, och ett par vanliga som var nedsatta halva priset, från 599 till 299. 
Hoppas dem håller bättre för jag kan inte gå runt med hål i skon, då kommer jag ju inte upp till hagen haha. Sen blir det så jävla kallt och blött också.. inte roligt.
 
Tänkte först få andreas med mig, men igår sa han " inte före 12.00" så antar att han vill sova till 12. Men jag kan inte vänta 2 timmar på att han ska ta sig upp ur sängen haha. Så jag åker själv,så kan jag plugga sen när jag kommer hem.
 
Ikväll ska andreas ut med jobbet, bowla och gå på stan. Så det passade ju jättebra att Eves sambo benjamin skulle iväg också. Så vi ska ha en liten myyskväll hos henne! Har tagit upp kött, så ska vi laga mat och ha de trevligt! Men innan det ska jag till stallet, ska kolla när Gambi senast fick en vilodag, men jag vill nog rida idag bara för att se att jag fortfarande har honom med mig från igår. För jag fick äntligen till det!
 
Men nu ska jag fixa mig och dra iväg, så är jag nog hemma innnan andreas ens märker att jag är borta... 
puss!
 
tre små sötisar
 

8 - Stallet

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-08 » 18:55:26
Hej!
Hemma och har precis ätit kvällsmat och ska strax in i duschen!
Gick bra idag i stallet, började med att fixa fint, ta bort lite bädd, göra rent krubba, vattenkopp och fylla på nytt spån. Jag har ju Gambi nu tills nästa lördag då Lovisa ska iväg på semester. Så jag blev med häst!
 
Red i ridhuset i nästan en timme, jobbade på som attan och det gick! Från ett kasst pass igår, så blir man så glad igen när det går bra! Det är därför man fortsätter hela tiden, för tillslut så går det!
Men nu dusch!
puss
 

8 - hemma igen

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-08 » 09:05:30
Hej!
Gick fort, kom in och registrerade mig i receptionen kl 07.45, hann inte ens sätta mig förens de ropade mitt namn och jag fick byta om. 08.07 var jag påväg till bilen igen och då hade jag egentligen tid 08.10. Det är bra att vara tidig ibland!
 
Själva röntgen gick bra, jag har ju inte gjort något sånt sen jag gjorde magnetröntgen på mitt knä när jag var typ 12. Men nu var det ju vanlig röntgen. Lite hoppfull är jag att dem ska hitta något, för det gjorde ont i ryggen när sjuksköterskan lade tryck över mitt bäcken,så kanske är det något som sitter tokigt. Dock syns ju inte diskar o sånt på sån här röntgen..så hoppas att min läkare inte missar något.
 
Nu ska jag plugga, andreas är vaken och ska till gymmet. Så tänkte plugga när han är borta. 
13.25 går bussen till stallet också, hade ju tänkt ridit ut idag, men det regnar ute så vet inte om jag är så sugen..kanske ska försöka få till ridningen i ridhuset lite bättre idag. Ingen plog ute!
puss
 

8 - Sjukhuset

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-08 » 07:07:47
Godmorgon!
sitter nu och äter frukost och kollar ut i mörkret.. igår var hela gräsmattan täckt med snö, idag finns det inte en snögnutta kvar.. Så jävla tråkigt..
 
Vid halv tänkte jag åka mot sjukhuset, vill vara där i GOD tid! Dock är det bara en vanlig plåtröntgen men det är nått iallafall.. får hoppas att dem ser någonting!
 
Ursch jag är såå trött haha, helt galet. Blir hem och plugga lite innan jag åker till stallet. och efter stallet mera plugg! it never ends..
puss

7 - Dagen

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-07 » 18:19:04
Hej!
Sitter nu i soffan efter att ha varit igång hela dagen.
I stallet idag gick det väll sådär att rida, gambi var väldigt pigg och springig. Så jobbade mycket i skritten och när jag väl fick han med mig så jag börja trava kom plogen.. den plogade vägen utanför ridhuset så det var ingen idé att rida. Utan fick stå still i typ 7 minuter tills den var klar, och sen var gambi stelare än en pinne.
Det är drygt att sånt här påverkar så mycket som det gör, så är det jämt. Han är så jäkla harig av sig och det hade inte spelat någon roll om jag setat och ridit i 2 timmar till, han skulle fortfarande vara lika stel.
Så lät honom få galoppera några varv i båda galopperna innan jag gav mig. Bättre lycka imorgon!
 
Var hem till vikkan och pluggade, förstår lika lite nu som innan haha. jääävla matte!!
Nu ska jag ta och göra mat, blir en köttgryta så den ska koka i typ 1,5 timme.
Sen är jag klar för dagen! puss
 

7 - snö och stallet

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-07 » 08:12:45
Godmorgon! 
Här har det snöat inatt! Det snöar faktiskt fortfarande. Rätt mycket har kommit. Allt är täckt under den iallafall.
sitter på bussen påväg ut till stallet. Få se vart jag rider idag. Vi har en bok vi skriver i vart vi ridit och hur vi ridit så ska kolla i den och bestämma mig. 
 
Sen idag ska jag nog hem till vikkan och plugga matte. Haha klarar jag mattetentan är jag fan ett geni... fattar ingenting! Jag som var så bra i matte på gymnasiet. Och nu förstår jag knappt en ekvation... inte bra! 
Men nu har jag med mig min sammanfattning på fysiologiska principer. Tänkte läsa igenom dem nu på bussen, bästa tidsfördriv! 
Puss
 
 

6 - Konditionspass!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-06 » 20:36:41
Hej!
Ligger i soffan och tittar på Pirates on the Caribbean. Blev ett konditionspass på gymmet idag!
Så skönt att röra på sig, men nu gör ryggen ont igen... 30 minuters crosstrainer och plankan 3x45sek sen vill den inte vara med längre. men men skön känsla fick jag!
 
Ska se denna film, sen ta en snabbdusch och sova. Imorgon är det stallet på morgonen som gäller! 
Lääängtar!
puss
 
en bild på lomans bil från studenten! bästa idén någonsin!
 

6 - Pluggä

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-06 » 15:13:31
Hej!
Har precis kört igenom tentan nu två gånger, sista gången fick jag 38/38!
Nu ska vi åka iväg en sväng på ett ärende innan jag tänkte börja kolla lite på matten.. skjut mig snälla!
 
Var ju till IKEA, sängen var slut men skulle komma in nästa vecka. Så blir väll att köpa den då!
Men nu skajag få upp andreas ur sängen.. puss
 

6 - Vad som händer 2015

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Smått och gott  |  Daterat - 2015-01-06 » 14:25:33
Tänkte göra en liten lista på vad som kommer hända 2015, och vad jag vill ska hända!
 
- Vi kommer att byta lägenhet, vårt kontrakt går ut i augusti men vi måste nog flytta innan dess då bostadsbristen är som högst vid augusti/september då alla nya studenter ska hit.
 
- Jag kommer att åka till Rhodos med pappa, gunilla och ella i maj. Längtar något fruktansvärt!
 
- Jag hoppas, och ber, att få svar på min rygg, och behandling så jag kan dansa ur året 2015 med en smärtfrirygg. Ska röngta den nu på torsdag så får vi se vad som händer.
 
- Jag kommer försöka få samma sommarjobb som förra året, då jag trivdes jättebra!
 
- Andreas kommer fylla 26 år och jag kommer fylla 21, känns sjukt att det är hela 5 års ålderskillnad mellan oss! märks inte....
 
- Jag kommer nog lägga styrketräningen på hyllan en stund, både för att ryggen inte klarar det och för att det inte är roligt att göra något när man vet att man kommer bli invalid i några dagar efteråt.. tänkte istället sattsa på kondition och jag SKA springa milen!!
 
- Jag har som nyårslöfte att sluta med nagelbitningen, har haft det i många många år nu men nu får det fanimig vara nog!
 
- När det kommer till plugget ska jag försöka sattsa allt. Nästa jul ska jag inte sitta här med någon omtenta alls! Just nu har jag bara en liten kvar, som jag kommer göra i mars.
 
- I år ska jag också försöka följa med upp till Mässlingen, var två år sedan jag var där sist så det skulle vara så skoj att få åka dit igen!
 
- Inom ridningen ska jag försöka bli en bättre ryttare. Nu när jag var hemma hade Gudrun lite lektion för mig när jag red både karusell och renato, och man jobbar på mycket bättre när nån står och skriker åt en. Därför ska jag försöka ta lite lektioner på Gambi, så jag också kan utvecklas!
 
 

6 - sovmorgon!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-06 » 10:54:44
Godmorgon!
Åh idag tog jag en riktig sovmorgon, hade egentigen klockan på 09.10 men jag somnade om och sov tills andreas klocka ringde 10.20. Var skönt, har knappt sovit något i helgen vilket resulterade i att ja sov middag igår också haha!
men nu är jag utvilad och redo!
 
Idag ska vi ta en sväng till tornby för att kolla säng. Ska blir skönt att få en större.
Sen ska jag plugga. var faktiskt duktig igår och körde igenom tentan två gånger varav sista gången fick jag 30/38 vilket är bra! När jag väl kan och förstår alla frågor på tentan går jag vidare till att plugga in alla föreläsningar. 
Satt även och skrev om hormoner, det var sista frågan. En fråga om ett hormon och vi har 8a olika. Så bara att plugga in alla så kommer nått av dem på provet... rättvist.
 
Men nu ska jag äta upp min äggmacka. puss!
 
 

5 - Borlänge

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-05 » 13:31:47
Hej!
Nu har jag hängt en tvätt, den andra är i maskinen. Varit och handlat så kylskåpet slipper eka.
Försöker samla kraft till att plugga, men kraften är inte speciellt hög.. 
 
I borlänge då, har haft fullt upp hela tiden. Varenda timme har varit planerad.
Har hunnit firat nyår hos Patrik och Elin, ridit karusell, träffat och umgåts med familjen på båda ställen, varit hos andreas, varit på 80års middag med hela släkten dahlberg, varit på 79års kalas hos mormor och en massa massa mer! 
Igår blev det en vända på stan, och hittade på två saker till köket! Fick såna fina (dyra) knivar i julklapp så jag ville ha ett knivblock. Hittade ett fint på Dollarstore där jag även hittade behållare till diskmedel! 
Nöjd!
Även piffen fick en liten present, en reflexväst!
 
Nu ska jag väll samla lite kraft till att orka plugga. täntke koka mig lite kaffe. 
Imorgon händer det grejjer också, vi ska till IKEA och titta/beställa/köpa säng! awsome!
puss

5 - Linköping

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-05 » 11:38:49
Hej!
Sitter nu i min älskade soffa här i Linköping. Åkte hemifrån vid 06.40 imorse!
Så har varit här en stund, ätit och packat upp. Nu ska jag ta det lite lugnt en stund innan jag ska plugga och handla.
Är bara lite trött.. setat och kört i 3 timmar och 15 minuter efter bara 6 timmars sömn. 
 
Tänkte skriva ihop ett inlägg sen och massa bilder från i helgen! 
Bloggandet kommer bli lite mera aktivt nu, puss!
 
världens bästa mondeo!
 

3 - stjärnsund

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-03 » 21:54:30
Varit på 80års middag med släkten Dahlberg i stjärnsunds herrgård. Mycket trevligt. 
Imorgon blir det lite fix inför hemresan 07.00 på måndag.
puss!
 

2 - fredag

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-02 » 16:34:26
Ridit både karusell och renato idag, varit hos mormor på 79 års kalas och ska snart hem till pappa på middag. Plugg stressen är påväg...
 

1 - 2015

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-01-01 » 19:41:33
Nyårspussen med min kärlek. <3