30 - bambi

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori -   |  Daterat - 2015-09-30 » 20:35:52

28 - veckans start.

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-09-28 » 12:32:00
Goddag!
har precis ätit lunch och sett på lite föreläsningar.
Om typ en timme går bussen till stallet, blir en uteritt idag i solen. Träningsvärken känns lite i låren från igår också!
 
Imorse var det bara en sväng till skolan för lite intro och vägning av kycklingarna. De är inte alls lika söta längre haha. bli mindre igen...
 
Igår blev det en riktigt stalldag. Var inte hemma förens vid 20.30! Eve hade en liten lekton för mig som gick jättebra det är sån stor skillnad på gambi nu. Han rör sig mycket bättre!
Sen hjälpte jag henne att hålla i lite hästar när hon skulle hänga på dem. Bäbishästar alltså hahah, de hittar på grejjer de!
men vi hörs, puss!
två filmer från igår
 

oså lite avtravning! 😄💖

Ett filmklipp publicerat av Linnèa Rosén (@linneaaroosen) Sep 27, 2015 kl. 12:11 PDT

 

Ridit lektion för @evelinaabjork idag! tack för hjälpen 😄💖

Ett filmklipp publicerat av Linnèa Rosén (@linneaaroosen) Sep 27, 2015 kl. 12:05 PDT

27 - söndag

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-09-27 » 11:10:00
Godmorgon!
Har precis tagit mig upp, ätit frukost, vinkat av andreas och sett på 30 minuters föreläsning på youtube.
Ska snart ta en promenad till ica för att skicka iväg ett paket, och sedan åker jag till stallet.
Har inte jättebråttom, eve hade migrän så hon ska få vila lite. frågade henne igår om jag kunde få rida en liten lektion för henne idag vilket jag är inställd på. Behöver nån som står och skriker lite haha..
 
Igår var det väldigt trevligt. Vi var på en mongolisk resturang i stan som jag aldrig vari på innan. Där fanns det ett stort buffébord som man fick lägga på vad man ville ha på en tallrik (allt var rått) och sedan wookade kockarna ihop det medans man stod och tittade på! Så fick man välja olja och såser och sånt, riktigt jävla gott! Rekommenderar att gå till Ginghis!
 
Sen satte vi oss på uteserveringen på stora torget. Detta var sista helgen för den så de hade "utförsäljning" av alkohol, 3 flaskor för 99 perfekt haha. 
Men nu ska jag kila iväg till ica, puss!
 
 

26 - på bussen

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori -   |  Daterat - 2015-09-26 » 09:35:59
Godmorgon.
sitter på bussen nu påväg till stallet. 
Blir en uteritt idag som de ser ut, sol och blå himmel! och så har de regnat i veckan så vägarna är nog jättefina.
sen då, ikväll ska jag och andreas ut och äta på stan med vikkan och henrik. så det ska bli trevligt! 
puss!

25 - Klar!!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-09-25 » 10:48:45
Hej!
Har precis skrivit klart de två sista assignment för denna vecka. Trodde först att det bara var en så när jag var klar med den och skulle lämna in den såg jag att det var en till för denna vecka... haha hatar när man tror att man är klar och är lycklig så var man inte det..
 
Men nu är jag klar. Har ett seminarium vid 13 och efter det ska jag sitta kvar för att förbereda inför en presentation nästa onsdag. Vi måste använda min dator då en i gruppens dator är trasig, en har macbook och den andra en padda med tagnentbord. Dock litar jag inte ett skit på min dator nu, kolla bara på snapchat vad som hänt med skärmen...
sähär ser skärmen ut såfort det blir ett "tryck" utanför tagnetbordet. den är glapp i nå gängor och nu har något blivit glapp inuti. Dock vill jag inte lämna in den, köper fan hellre en ny för det här var det sämsta skit jag någonsin haft.
 
Nu ska jag ta och fixa mig, sen kolla lite tv, äta och cykla till skolan. behöver vara där strax innan 13 så cyklar någongång 20 över 12.
Annars idag händer det inte så mycket mera. har stallet lör-sön och på lördag kväll blir det att käka på stan med vikkan och henrik. 
Ska väll börja packa lite snart, flytt om 3 helger ;ooo !!!
puss

24 - Puuuuuh

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-09-24 » 17:53:49
Hej!
Äntligen var den här dagen påväg att ta slut haha.
Klockan ringde 07.10 imorse och jag var och matade kycklingarna. (kollar ni på min snapchat finns filmer!).
Sen var det hem, äta frulle och sätta igång med plugget. Resten av dagen har jag fixar här hemma, dammsugit, duschat, handlat, förberett mat och skickat in uppsatsen. För en stund sedan var kvinnan som köpt lägenheten här och inspekterade haha. Men det gick bra, nu ska jag göra en älggryta och se på TV för jag är trött!!
Vi hörs imorgon, puss
 

23 - Bryt ihop och kom igen

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-09-23 » 17:31:23
Hej!
Har precis gett upp pluggandet för idag. har setat konstant och pluggat sen typ 12. 
Jag vill bara dö haha, det här är det värsta jag någonsin gjort här under universitetet tror jag, den här jävla uppgiften alltså. Grejjen är att i sig är det väll inte svårt. Vi ska skriva en text på 2-3 sidor om en hypotes. Men med tanke på att det knappt finns artiklar till den och att "frågan" är så jävla konstigt ställd att jag fortfarande inte förstår vad jag gör, gör det inte lättare.. sen att jag inte fattar ett ord vad jag läser och jag ska själv skriva det med mina egna ord, och på engelska dessutom. Nej fan jag ger upp för dagen, 3 artiklar har jag hittat och skrivit ca 1 sida. Imorgon kl. 17 ska den in och det känns som om det verkligen kommer bli en "sista minuten"-inlämning...
 
Sitter nu och väntar på att andreas ska komma hem så jag kan få åka till stallet. iomed att detta tog en sån tid har jag inte tid att sitta på någon buss.. så tar bilen idag till stallet så jag kommer dit och därifrån snabbt utan att behöva passa tider.
Jag och andreas har även 27 månader idag <3 <3, haha på nått sätt så lyckas vi alltid tjafsa/bråka på våra "månadsdagar" så kanske bra att vi inte ses så mycket idag, snäste av honom redan på eftermiddagen när jag var arg över arbetet haha.. månadsdagarna är inga bra dagar ;)
 
Imorgon är jag ju fri från lektioner o sånt hela dagen. men måste mata kycklingarna kl. 08.00... men bra ändå. då kommer jag upp i tid!!
Ska fixa disken o lite sånt innan jag byter om och åker till stallet. andreas slutar om en halvtimme. puss

22 - Skolan

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-09-22 » 08:53:09
Godmorgon!
Sitter i skolan nu och ska strax äta frukost. Hann inte äta det imorse för jag var så seg haha.
Kaffebaren öppnar vid 9, så täntke stå först i kön!
 
Idag så har jag matat kycklingarna vid 8, sen vid 10 börjar vårt projekt med dem och vid 13 har jag en lektion.
Så blir här en stund idag, tänkte ta och skriva lite emellan. Tanken var ju igår att börja skriva men blev så frustrerad när jag inte fattade så tog en promenad istället.. haha.
puss
 

21 - Måndag

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-09-21 » 11:08:51
Hej!
Har precis avslutat min dag i skolan, en lektion plus att vi vägde de små kycklingarna. Spannet blev mellan 87 gram till 124 gram. De börjar bli lite fula nu med fjädrar haha, om någon dag kommer de se jätteskabbiga ut. Hälften vita fjädrar och hälften gult fluff...
 
Igår bloggade jag ingenting för jag hade fullt upp. Jag var i stallet strax efter 10 och var inte hemma förens vid 20 på kvällen. Blev en lååång dag där. men jag hade vädligt trevligt, red, umgicks med eve, var med på en provridning och hade styrelsemöte. Så fullt upp!
 
Idag ska jag plugga. Jag har 80 minuter utubeföreläsningar att titta på, sen ska jag börja med min induviduella skrivuppgift om hur en pytonorm klarar att fasta haha.
men först ska jag äta, hade knappt någon frukost imorse!
puss

från igår, Eves Madonna!
 
" Ta kort på mig när jag plaskar i vattnet " - Evelina snart 23 år..
 
 
 
 

19 - tripp till Norrköping

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-09-19 » 19:13:01
Hej!
Sitter och kikar lite tv och tar det lite lugnt just nu. väntar på att andreas ska gå till gymmet så vi kan kolla på film. har väntat i snart 2 timmar haha.. hinner nog somna innan han ens kommer hem.
 
Idag tog vi en tripp till Norrköping. Jag har aldrig varit i själva stan i Norrköping så det var trevligt. Vi gick mest runt och tittade lite och upptäckte att Norrköping har så jävla mycket fler butiken än Linköping. 
Men det var trevligt iallafall, slutade med att vi köpte 10 flyttkartonger så det är snart dax för att börja packa! Helt galet verkligen haha.
Lite bilder från idag. puss
 
andreas kommentar: BLI ALDRIG GAMMAL LINNÈA!
 
 
bilden fick sig en tvättning också!
 

18 - Freeedaaag

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-09-18 » 10:22:35
Godmorgon!
Sitter i skolan nu, har matat och myst med våra kycklingar och skrivit en peer review på en text. Nu har jag ingenting tills ett möte runt 13. Sen ett seminarium mellan 15-16 och efter det är det helg.
andreas slutar vid 17 idag så vi ska väll umgås lite ikväll. Har inte blivit så mycket på senare tid haha, vi ligger typ och hostar i ett varsitt hörn i soffan framför tvn.. 
Men igår kom han hem med denna, älskling <3 <3
 
Ja annars händer det väll inte så mycket. Imorgon har jag och andreas bestämt att vi ska hitta på något tillsammans. vad det blir visar sig helt enkelt. 
Söndagen kommer spenderas i stallet och med att förbereda inför veckans skolvecka. blir fullt ös nästa vecka då vi ska skriva en induviduell skrivuppgrift.. livsfarligt i mina ögon haha.
Vi hörs, puss!
från imorse!
 
 

17 - hosta

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-09-17 » 13:21:42
Hej!
Sitter hemma och har precis städat lite, tagit ut soporna oså. Ska strax gå till apoteket.
I natt sov jag inte mer än typ 4 h. i 3 h låg jag och hostade igår innan jag kunde somna, det var hemskt i morse! Helt galet men jag kunde inte sluta hosta. Så ringde till tanneforsvårdcentral imorse och fick ett recept med hostmedicin utskrivet. Hoppas att det kan hjälpa mig sova. 
 
Annars då, vi var hos kycklingarna imorse igen, så söta. kolla på den här filmen här under.
Vi får höras se, puss!
 
 

hungrig 🐥 imorse! 😍😍😍

Ett filmklipp publicerat av Linnèa Rosén (@linneaaroosen) Sep 17, 2015 kl. 4:04 PDT

16 - dör sötdöden

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-09-16 » 21:02:00
ååååh vad små, fluffiga, pipiga små klycklingar vi fick idag!!!
imorgon ska jag mysa med dem och ta massa bilder!!
 

16 - Full ös

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-09-16 » 14:03:05
Hej!
Har precis spenderat några timmar på intensivt pluggande på vår uppgift 4.
Har lyckats hittat artikeln jag behövde och skrivit lite ifrån den. Så ska åka med bussen till stallet om en halvtimme tänkte jag och fortsätta ikväll, skönt att dela upp arbetet lite så man kan lägga upp dagen som man vill. Rider hellere när det är ljust och pluggar när de är mörkt än tvärt om haha.
 
Idag har jag även på mig en polotröja. Min sjukdom har nästan "börjat om" med ont i halsen oså, så tänkte varför inte använda min nya polotröja! Har köpt två stycken i olika färgen jag tänkte ha på mig i stallet i höst/vinter. Till skolan har jag alltid halsduk på vinten men tycker det är klumpigt att rida i det så nu är jag förberedd med polotröja!
vi hörs sen, puss
 

15 - Rött hår

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-09-15 » 17:26:35
Hej!
Har precis kommit hem ifrån skolan. Började 13 idag och slutade 16. 
Imorse gick jag upp i tid och trampade in i stallet innan klockan 08. Rätt skönt att starta dagen där. 
Red ca 35 minuter i ridhuset, har börjat hosta som fan igen. Igång kräktes jag 4 gånger för att jag hostade så mycket haha, fan vad äckligt. 
 
När jag kom hem så färgade jag håret. Andreas fick välja färg igår och då valde han rödbrunt. Vi har delade meningar om resultatet, han tycker det är jätte snyggt och jag tycker inte det.. få se om jag behåller det och vänjer mig eller om jag färgar om det. Det visar sig!
 
Igår var vi även iväg och köpte ett nytt soffbord! Begagnat är bäst helt enkelt.
 
resten av kvällen spenderas nog i soffan. Ska leta på lite atiklar också till grupparbetet imorgon.
puss!
 
 
 
 
 

14 - Självstudier

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-09-14 » 10:34:33
Hej!
Har precis kommit hem ifrån skolan. Hade bara en liten week-intro på 1 timme.
Resten av dagen är det självstudier i form av föreläsningar på youtube. Tanken är att hinna med alla idag så jag kan åka till stallet imorgon på morgonen. Jag kommer nog hinna det eftersom jag redan lyssnat på en föreläsning igår!
 
har även satt igång en tvättmaskin och ska nu ringa två samtal. Har rätt mycket att göra idag så ska försöka vara effektiv! vi hörs, puss
mini!
 

13 - Godmorgon!

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-09-13 » 10:44:19
Godmorgon!
Sitter och äter frukost i soffan. Blev en rätt sen kväll igår.
Men jäklar vad trevligt det var!
Först var vi hos frida och pratade och spelade kort oså.
Sen tog vi en vända på stan, dock var klockan typ 1 så det kändes onödigt att betala in sig någonstans för 2 timmar. Så vi gick runt lite och hamnade på donken för ett litet nattkäk haha.
 
Idag så ska jag åka iväg till stallet. Bussen går 12.20.
Har insläpp så blir nog kvar där en stund. ska försöka hinna rida innan insläppet bara.
Annars så är det lugnt. ska börja titta på lite föreläsningar, så jag hinner med allt som ska göras.
puss!

jag ägde på plump!
 
Haha snacka vad lite smink och en plattång kan göra x)
 

12 - vita ponnyöron

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-09-12 » 14:13:00
Hej!
Sitter och tittar lite på fälttävlan på svt1. Gud vad många som ramlat av och gått omkull.. skulle aldrig rida en sån där bana! Livsfarligt haha.
 
Imorse var jag iväg till stallet för att rida. Fick låna Svea av Anna i stallet så red vi ut, jag, Lovisa(gambi) och en ny tjej som flyttade dit igår. Jätte trevligt och det var kul att rida ponny igen haha. Aldrig ridit svea innan men vi tog en uteritt på över en timme.
 
Nu då, ska hoppa in i duschen. Drygt med att svt inte har någon reklam haha.. dock är det "tillfälligt avbrott" nu då det är asdåligt väder i skottland där tävlingarna hålls. Så ska nog passa på att gå nu, de håller på fram till 17 idag.
Ikväll ska jag träffa Frida som jag jobbade med i sommar, vi ska ta en sväng på stan. Riktigt roligt!
puss!
 

11 - Helvete

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-09-11 » 13:24:14
Hej!
Ååh helvete nu är det äntligen över!
Ångesten och nervösiteten var otroligt hög, mitt hjärta satt i min gom och mina ben bar mig knappt haha. Men nu kan jag officiellt säga att jag har pratat inför 19 personer, på engelska, om olika stress modeller i hönor. Helt otroligt!
 
Jag klarade det iallafall, jag är så jävla stolt över mig själv. Alltid, alltid, alltid har jag sett mig själv som värdelös på engelska, som att inte kunna säga ett enda ord rätt och allt bara låter bajs. Men jag kunde idag, jag hoppas alla förstod vad jag pratade om haha.
 
Det är över, jag har skrivit 2 uppgifter nyss och skickat in dem. Nu har jag HELG!
Ska ta det lite lugnt nu och sedan börja fundera på vad jag ska laga för mat.
 
Imorgon ska jag vara i stallet före 08.00 då jag har utsläpp tillsammans med lovisa. Sen ska jag låna en annan häst i stallet och vi ska rida ut tillsammans, riktigt trevligt! 
Kvällen ska spenderas med Frida som jag jobbade tillsammans med i sommar. Helt perfekt!
Vi hörs. puss
 

10 - För mycket att göra

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-09-10 » 10:00:50
Hej! Har för mycket att göra just nu.
Redovisning på engelska imorgon så är rätt upptagen med det!
Vi hörs. puss
 

8 - Stallet

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-09-08 » 11:56:12
Hej!
Står och lagar lite mat, köttbullar och makaroner haha. Har duschat och fixat mig efter att ha varit till stallet imorse. Öste på med alla föreläsningar igår, så jag kunde vara i stallet idag på morgonen. Ska fortsätta lite med föreläsningarna när jag kommer hem ikväll.
 
Red ut en vända. Allt gick bra, gambi var duktig. Vi var dock oense om en sak, de hade grävt upp en kabel vid en av järnvägsövergångarna vilket i mina ögon var en orange tjock kabel men i gambis ögon var en häst-ätande-kabel..  efter några vändor i diket kom vi förbi haha! puckohäst.
 
Idag har jag en lektion, osäkert när jag slutar. Det visar sig helt enkelt! puss
 

7 - måndag

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-09-07 » 11:07:28
Hej!
Har precis setat och strukturerat upp lite inför veckan.
Det är ju en hel ny kurs som typ startar idag, förra veckan hade vi endast laborationer. Den här kursen är helt annorlunda än de andra kurserna, inte bara att det är helt på engelska utan alla föreläsningar finns på youtube. Varenda vecka ska vi även skriva några uppgifter som vissa ska framföras inför klassen. Det kommer bli fett mycket att göra, men det är ändå lite spännande. Hoppas att jag kommer känna mig lite tryggare för engelska efter den här kursen, jag är rätt duktig på att läsa och förstå, men när jag själv ska skriva eller prata tar det stopp. Hoppas att jag inte är ensam om det bara haha, då kommer jag känna mig ännu värdelösare!
 
Annars idag, ska till Gambi. Blir en uteritt ikväll har jag planerat. Annars händer det inget speciellt. Plugga lite på alla föreläsningar, (är ni nyfikna hittar ni youtubekanalen HÄR).
puss!
 
från fredagens dissektion..
 

5 - LYCKA

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-09-05 » 10:10:46
Godmorgon!
Har varit uppe i strax över en timme. Vaknade och kände mig helt okej pigg så såg ingen mening med att ligga kvar i sängen. Har ätit frulle, fixat lite här hemma och tittat på TV.
Igår kväll följde andreas med mig ut till stallet, red en snabbis på banan. Känns idag då jag är liite sjukare idag än igår haha, ska rida försiktigt idag.
 
Pappa var här en snabbis igår också. Han hämtade ett sikte andreas köpt på XXL. Så det var trevligt, minns knappt sist jag och pappa umgicks själva? 
 
Nu måste jag berätta en sak, ett tag tyckte jag mitt liv gick bra, vi hittade en lägenhet, allting löste sig, Gambi blev friskförklarad och vi kunde börja rida ordentligt osv. Sen kom bakslagen, en tenta som gick åt helvete, vilket innebar att jag skulle bli utan CSN då jag inte uppnått tillräckligt höga poäng (allt hängde på den där tentan), jag blev extremt sjuk och har haft en jobbig vecka i skolan pga av det. Men NU NU har allting vänt!
Jag är friskare, vi har skrivit på kontraktet för lägenheten och det absolut bästa av allt: JAG KLARADE DEN JÄKLA TENTAN!! Lyckan igår när jag låg i sängen (23.50) och insåg att det stod en jävla 3a där istället för ett U på mina resultat. SÅ JÄVLA GLAD!
 
Så nu slipper jag oroa mig för några csn poäng, nu fyller jag kraven och kan få fullt detta sista år. SÅÅ BRA!
En tenta mindre att göra om också, 3 släptentor har jag som ska fixas. Hårt jobb detta sista år!
puss
bilder och en liten film från igår!
 
 

Travar av 💖💖💖

Ett filmklipp publicerat av Linnèa Rosén (@linneaaroosen) Sep 4, 2015 kl. 1:05 PDT

3 - På bättringsvägen

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-09-03 » 10:41:27
Hej!
Har precis gjort mig klar inför skolan som börjar 13.15. Dock är jag fortfarande förkyld, hostig, snuvig, febrig och ont i halsen, så jag ska ta bussen dit. Så äckligt jävla drygt att de tar över 30 minuter att ta sig till skolan haha, det ligger typ 6 km hemifrån. (det tar typ 35 min att åka till stallet, 2 mil utanför centrum... )
 
Jag har iallafall varit jättesjuk i veckan, men jag har varit i skolan 08.15-17.00 och varit typ DÖD efteråt. Idag går jag 13.15-17.00 sen ikväll ska vi iväg på en hemlig grej!! 
Imorgon går jag 08.15-12.00 och på eftermiddagen ska jag till stallet. 
Vi hörs imorgon!
puss
 
hahah hur rolig är inte den här !?!?!?!?!?!? DÖÖÖR