29 - Plugg

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-04-29 » 12:22:28
Hej!
Har precis suttit och skrivit på metoden o introduktionen på rapporten.
Har även börjat analysera datat lite från igår, men många av värderna ligger lite utanför så får se om jag ska göra om det igen nästa vecka. Hoppas att det går att fixa eftersom jag inte har så mycket prover kvar!
 
Annars idag, ska plugga lite nu under eftermiddagen. Sen ska jag iväg en sväng till Tornby för några ärenden innan jag hämtar andreas från jobbet. 
 
Igår var jag i stallet hela kvällen, var inte hemma förens 22.30! Red utpå gambi först, galopperade för första gången sen i typ februari! Han var glad, jag också! Sen red jag sanzor i ridhuset en stund vilket också gick bra!
 
Japp det är väll det om händer nu, puss
 

27 - Fullt upp som vanligt

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-04-27 » 13:16:04
Goddag!
Ska strax sätta mig och skriva lite på min rapport, samt planera inför morgondagens ELISA. 
Imorse var jag till skolan och gjorde del 2 på extraktionen av kortisol. Just nu har jag extraherat kortisolet från hårstråna och har den i små rör i form av en pellet. Imorgon ska den analyseras!
 
Har haft fullt upp dessa dagar, plus att jag har varit sååå trött. Alltså sjukligt trött när klockan är runt 17-18 tiden. I måndag sov jag t.o.m en halvtimme. Men igår var jag duktig och somnade redan 22.30 och fick sova till klockan ringde 07.20, så det blev måånga timmar inatt och jag känner mig lite piggare idag!!
 
Idag så blir det att skriva på den, laga mat och sedan ta bilen till stallet när andreas kommit hem. 
puss
 
förresten gick min älskade mondeo IGENOM OMBESIKTNINGEN igår!! Så ett år till fick vi tillsammans!!!
 

25 - Tävlingsdag igår!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-04-25 » 14:38:11
Hej!
Sitter och väntar på sista inkubationstiden på min ELISA analys. Om ca 1,5 timme kommer jag ha mina första resultat till mitt arbete!! Spännande!! =)
 
Dagen igår var låång, satt i bilen redan 06.45 och åkte mot Bjärka. Ut med hästar, in med grejjer i transporten samt in med ponnyerna i transporten. Vi var i god tid till Skogslotten där tävlingen var och kunde gå runt och kika lite innan det var dax att förbereda ponny nr 1. Det flöt på väldigt bra och Evelina satte dagens första nolla på Majsan! Thijohoo!!
Sen var det snabba puckar då det var knappt en halvtimme mellan hennes starter, så av med grejjerna på enda hästen och ut med den andra. Hon satte en nolla även på Uarda, bra jobbat!!
Ponnierna var jätte duktiga att ha med sig, lastade typ sig själva, ingen stress eller panik bara lite nyfikna på det nya stället! Uarda är även bara riden i några månader (!!!!). 
 
Kom inte hem fören vid 22 på kvällen. Efter att jag hjälpt eve i stallet med mockning osv. Vi tog även en timmes matpaus i hennes soffa där vi båda låg och halvsov haha! Skönt.
Slänger upp lite bilder från igår och avslutar med filmerna på rundorna!
Idag ska jag och andreas hem till John och Linnéa (de som var våra grannar när vi bodde på förra stället) och grilla för första gången i år! MUMS, det kommer bli gott!
puss
 
Majsan:
Uarda:

23 - 34 månader

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-04-23 » 10:12:46
Godmorgon!
Har precis ätit frukost för en stund sedan och tittat lite utube. Shit vad jag har börjat kolla på olika utubekanaler, har ni något tips om någon bra och rolig kanal?
 
Idag så ska jag plugga nu, sen äta lunch och åka till stallet. Har såååån träningsvärk att det är galet haha.
För de första red jag 3 hästar i torsdags, varav en hoppade jag, sen direkt på fredag morgon hade jag sjukgymnast där vi körde rätt hårt. Sen under dagen igår tog jag 2 promenader så jag sammanlagt gick i 1,5 timme ungefär. Känns i benen idag!
 
Så idag blir det lite plugg, samlade massa information till introduktionen igår så måste börja sammanfatta den. Har en plan hur jag vill att den ska vara uppbyggd så hoppas att jag kan få den som jag vil!
Imorgon blir det en tidig dag då jag ska med Eve på hopptävling! Det blir spännande och vi tar med oss två ponnier.
Vi hörs, puss
 
Hur gott ser inte de här ut som då??
om två månader har jag och andreas varit tillsammans i 3 år <3 <3
 
 

22 - Friiiidayy

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-04-22 » 10:01:47
Gooodmorgon!
Har precis ätit lite frukost, och ska nu börja plugga lite.
Imorse var jag redan uppe stax efter klockan 7, för vid 8 hade jag tid hos sjukgymnasten.
Det gick bra och han föreslog att vi inte skulle ses förens om 3 veckor nu, blir starkare och starkare i mina övningar! Vill dock inte gå därifrån för tidigt eller vad man nu ska säga, det går ju bra oså med mina övningar men jag är långt ifrån smärtfri, men han tycker att jag ska ge dessa övningar ca ett halvår så skulle jag se att min smärta kommer gå över. Så hoppas på det då!
 
Igår blev det en seeen kväll haha. Hoppade av sista hästen 22.10! Var i stallet hela kvällen igår och red tre hästar, Gambi, Perla och Dora. Alla skötte sig jättebra och jag hoppade t.o.m lite med perla. Känner mig dock ringrostig som fan men det gick bra! 
 
Idag är det bara plugg som gäller, ska skriva på metod och titta lite på inledningen. Ju mer jag gör klar nu desto mindre behöver jag hetsskriva sen. Så lika bra att sätta igång!
puss
 
 

21 - Rapport

Kommentarer - 2 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-04-21 » 10:50:58
Godmorgon!
Eller godlunch haha!
 
Ursch, imorse var det riiiktigt drygt att ta sig upp ur sängen. Läste att trötthet kan vara en bieffekt av mina MSM tabletter... har inte tid att vara trött nu!! 
MSM renar kroppen, och medans själva "reningen" sker kan man vara lite tröttare, vilket jag känner. Har gått upp på halvdos nu (2 tabletter om dagen) och tänkte vänta ett tag till innan jag går upp på maxdos. De rekommenderas att vänta minst 2 veckor innan man går upp på maxdos.
 
Tabletterna ger mig massa drömmar också. Tror det är därför jag är tröttare än vanlig när jag vaknar. Jag drömmer något sjukt mycket så det känns som om jag aldrig får sova. I natt drömde jag även en riktigt hemskt mardröm jag ALDRIG vill drömma igen, hatar att drömma om sorgliga saker, som i detta fall när en familjemedlem dog.. 
 
Men nu ska jag bli på bättre humör, ska sätta mig och börja skriva på min rapport nu! Har en plan att material och metod ska vara klart nu under dessa "genomförande" veckor, så kan jag ta intro, resultat, diskussion osv sen. Så ska börja skriva lite på själva djurdelen och hur man förbereder håret. Även extraktionen av kortisolen kan jag skriva om.
 
Sen åker jag till stallet! blå himmel och sol idag så det blir en tur ut med gambi. Igår blev det kort som fan eftersom jag hoppade upp på hästryggen 20.40 haha efter ett sponant oplanerat litet styrelsemöte. Men vi hann en kort vända innan det blev supermörkt. 
puss
 

20 - förbereda hundhår!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-04-20 » 13:37:04
Hej!
Imorse var jag på lab igen, vi körde del 2 av extraktionen av kortisolet. Under natten nu har metanol dragit ur själva kortisolet ur hårstråna så idag har jag pipetterat upp metanol och sedan avdunstat den så jag fått en pellet med endast kortisol! Spännande, på måndag ska jag analysera och få ut koncentrationen!
 
Klippte även de två sista proverna med hårstrån idag. Har tagit lite bilder så tänkte gå igenom lite kort hur man gör. :) tänkte att det kunde vara lite kul att se!
 
Nu ska jag skriva klart de här inlägget,fixa disken, plugga lite, köra rehabträning och sedan åker jag till stallet när andreas kommer hem. Ville få mycket gjort nu och det är ändå ljust väldigt länge nu så jag hinner nog rida ut iallafall. 
Imorgon och på fredag har jag ingenting i skolan utan ska påbörja min rapport. Vi hörs, puss
 
1. Alla grejjer jag använde, sminkborste, bullformar m.m haha.
2. Här gäller det att separera underhåret med täckhåret. Det är täckhåret jag vill åt så det är ett himla sorterande av håret. Även alla vita hårstrån i svartaproverna, samt svarta hårstrån i vitaproverna ska bort. Det är tålamodskrävande att sitta och plocka bort hårstrå för hårstrå kan jag meddela!
3. Men är all underhår är borta är det dax att klippa max 2 cm (ifrån rötterna) av håret i småbitar. Kortisolet närmare rötterna är "nyast". (man räknar med att kortisolet i hårstråna 1-2 cm ifrån rötterna är ca 2 månader)
4. Sen ner med det i lilla röret så det blir mellan 7-8 mg.
5. Så var det klaaart, men det är hår ÖVERALLT efteråt haha.
6. Alla prover är hitils klara, 20 hundar gav 40 prover. Man ska aldrig räkna med att jag kommer få resultat ifrån alla men jag hoppas att så många som möjligt kan ge ett resultat! :)

19 - Fullt upp

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-04-19 » 15:29:15
Hej!
Har en stund nu att skriva lite och ta det lugnt, har haft fullt upp de här dagarna!
Igår satt jag i skolan till 17.30 och sorterade hundhår, jisses vad hår det var överallt! och fastnar på allt gör det också.. men jag fick färdigt "mina" 18 hundar igår, alltså 36 prover. Klippte en till hund igår kväll och en imorse så kommer få sammanlagt 40 prover! 
 
Har börjat idag med att analysera kortisolet, det är en 3 dagars process så det kommer ta ett par dagar innan jag får ett första resultat. Kan dock endast köra 20 prover åt gången så ska göra om detta nästa vecka med resten av proverna. 
 
Annars så har jag inte hunnit med så mycket mera, bilen har blivit lagad, vi har hittat hem till linköping och så. Ska ta och försöka skriva klart min rygghistoria också så jag kan skicka in det till försäkringsbolaget. 
Imorgon ska jag äntligen till stallet också!
puss
 
 

16 - Borlänge

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-04-16 » 13:01:20
Hej!
Skriver ett litet snabbt inlägg innan jag ska gå in och fixa mig.
Ska hem till andreas på lite lunch med hans familj oså. 
 
Igår kom vi till borlänge runt halv 6, åkte en sväng till pappa och lämnade av bilen där.
Hoppas pappa lyckas laga den bara.
 
Idag var jag iväg till stallet imorse. Det spöregnade ute så vi red aldrig. Men borstade och fixade lite. Karusell var lite jobbig, men det löste sig ganska bra. Har blivit mycket mera metodisk i mitt sätt att hantera hästar, lugn och bestämd helt enkelt. Får se om det blir bättre väder imorgon, då rider vi nog!
 
Men nu ska jag ta och fixa mig och sedan åka, vi hörs!
puss
gudruns bingo!
 

15 - Fredag!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-04-15 » 09:12:19
Godmorgon!
Ska precis kolla över lite grejjer inför mötet med min handledare om 1,5 timme.
Sen när jag kommer hem ifrån det åker vi till Borlänge! Ska dock göra ett stopp i västerås där jag ska klippa en hund.
 
Gårdagen var kompakt haha, men känslan när man hunnit med allt man ville göra, är obeskrivlig!
Traskade upp 07.00 för att duscha på morgonen, hade tandläkaren 08.30, skulle vara i norrköping för att klippa hund 10.15 och påväg till tandläkaren ringer eve och undrar om jag skulle kunna köra henne o en häst till norrköpings hästklinik för besiktning till 13.15. Självklart säger jag och undrar hur timmarna ska gå ihop haha. Men jag hann, tandläkaren gick jättebra. inte ett hål eller något (Y), klippningen av hund gick och jättebra, trevligt tjej och väldigt trevliga hundar. Bella traskade rakt in i transporten och vägen till norrköping gick utan några beskymmer. 
Det var dock den längsta besiktningen någonsin och 3,5 timme senare åkte vi ifrån kliniken. Men det var intressant, första gången jag var med på röntgen av häst osv! 
Var inte hemma i bjärka förens efter 18 någongång och då var jag trött och hade huvudvärk haha. Så fixade allt med bella, mockade och borstade gambi och gick ut och tog en liten promenad med honom. Kände verkligen att jag inte orkade rida, movitvationen var inte den bästa. 
 
Idag åker vi som sagt till borlänge, Andreas tog ledigt från jobbet så vi åker nog vid 13 tiden. Dock har jag inte packat än utan ska hinna göra det nu också innan mötet 10.30, haha. Vi hörs i helgen!
puss
 

13 - stallet

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-04-13 » 08:47:53
Hej!
å vad trött i kroppen jag är idag! Igår red jag 3 hästar, superkul men det känns idag haha.
Red först ut på gambi, travade lite för första gången! såå kul. Sen fick jag rida jonney, vi red och klättrade lite i en brant backe! Avslutade dagen med att rida en liten hetsig bponny haha, men det gick också bra!
 
Idag ska jag snart fixa mig så jag kan sätta mig på cykeln om en timme. Eftersom vårt centrallås är trasigt på bilen får vi inte upp skuffen haha.. så ska lämna in min cykel till andreas idag så ska han få serva den, men jag måste cykla dit den! Så han åker bil, jag cykel. Så tar jag bilen därifrån.  
Ska åka och hämta upp 3 av mina klasskompisar, som ska göra en etologiskt studie på hästarna i bjärka. Så dit ska vi åka, ska rida ut en sväng med gambi. 
 
I övrigt idag har jag en hund ikväll vid 16.30 och sedan ska jag fixa till min projektplan!
puss
jonney
 

12 - fullfart tisdag

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-04-12 » 10:17:52
Hej!
Sitter i soffan och tittat lite på PPL, har hunnit med att fixa en omgång med tvätt, fixat frukost, plockat undan samt spillt ut kaffe i soffan -.-. Så har även städat haha. Bra start på dagen!
 
Igår så tog jag en promenad till XXL när andreas slutade. Sen åkte vi tillsammans till en gård där det fanns en border collie. Border collies är väldigt mysiga hundar, inte alls lika hetsiga som jag hade föreställt mig. Tänkte att det vore svårt att klippa päls från en hund som inte kan sitta still. Men hitills har alla hundar varit väluppfostrade och nöjda. Hade en lång pratstund igår med ägaren, jätte trevligt!
 
Idag har jag inga hundar som ska klippas, men imorgon, torsdag och fredag. Sitter och väntar på att få tillbaka min projektplan så jag kan ändra det som behövs och skicka in den. Man måste få den godkänd innan man kan få börja med projektet egentligen. Jag har tjuvstartat lite eftersom jag måste samla hår.
 
I övrigt idag ska jag åka och köpa lite bildelar till bilen, och sedan till stallet. Solen skiner och det är superväder så det blir nog en mysig uteritt idag med Elsa. 
 
Igår så var jag även på gymmet väldigt sent, brukar inte tycka om att gymma så pass sen men det blev så igår. Har utvecklat en övning, där jag står på knä på en boll. nu står jag på bollen och kastar en annan boll och tar emot den för att få in stabiliteten ytterligare. Så jag och andreas stod på varsin boll och kastade en 1 kg medicinboll mot varandra. Jätterolig övning!
puss
 
 

11 - inskickad projektplan

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-04-11 » 11:05:22
Hej!
Har precis fixat disken, torkat i köket, pratat med tandläkaren, kommenterat 2 projektplaner och skickat in min. Har hunnit med rätt mycket idag redan! 
Har bokat in ett tandläkarbesök på torsdag, lite läskigt med tanke på att jag inte varit hos tandläkaren sen jag bodde i Borlänge haha. men det ska nog gå bra hoppas jag!
I övrigt idag så tänkte jag ta och träna lite nu, för ikväll ska jag iväg och träffa 2 hundägare. Har redan fått ihop 8a hundar!
Men nu ska jag fortsätta fixa lite här hemma. puss
 

10 - på campus, en söndag!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-04-10 » 12:14:43
Hej!
Sitter på campus nu, helt jävla ensam haha. Har nog aldrig varit såhär tyst på blå torget NÅGONSIN. Bara mina knappar på datorn som låter. 
Fick lov att åka hit för att komma åt en hemsida, nu är 3 riskbedömningar gjorda så har suttit o gått igenom projekt planen några gånger osv. Vid 13 ska jag iväg och klippa en hund så ska snart packa ihop och åka härifrån.
Imorse tog jag en sovmorgon, blev väldigt sent igår så det var skönt att få sova en timme längre än vad jag gjort denna vecka. Har varit duktig och gått upp i tid!
Resten av dagen idag kommer nog spenderas med plugg, ska även iväg till gymmet och köra lite övningar! Varit duktig och hållt igång med dem nu, så det är bara att fortsätta!
 
Föresten, är det någon där ute som har testat något som heter MSM ? (organiskt svavel) Det ska vara bra för muskler, leder, bindväv m.m. Bra för oss som är överrörlia! Jag har ju ganglion på handleden och nu har ännu ett ploppat upp, värker som tusan alltså när jag böjer/lägger tryck på den. Har funderat på att testa MSM någon månad då jag vet folks om har mått bättre av den! Här kan ni läsa mer om det.
 

9 - vilken lördag!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-04-09 » 21:09:56
Gokväll!
Gårdagen slutade inte som förväntat, jag och andreas höll på och försökte laga bilen.
Slutade med att andreas mobil gav upp hoppet om livet efter att jag klivit på den på gatan... en trasig mobil, och en bil vi inte kan laga blev slutresultatet.
Så imorse gick jag upp i tid och kl. 10.05 stod jag inne på Phone house i Norrköping för att köpa andreas en ny mobil. Sen åkte jag iväg till stallet och var där resten av dagen fram tills att jag skulle hämta andreas vid 17. Var även iväg och klippte två till hundar! imorgon har jag en till, nästan en varenda dag nästa vecka, så skoj!
 
Gambi och jag skrittade ut, vi tränade på massa spännande grejjer.... Skänkelvikningar i någon form av passgång, proteststegringar, taktningar och nästan en kullebytta! Kullebyttan höll på att uppstå pga en häst-ätande kanin som kom fram från ingenstans, som skulle äta upp gambi om han inte tvärnitade i en brant nedförsbacke... -.-.Hästar alltså haha, finner inga ord! Han har sååå mycket energi, man vill bara släppa efter och låta han springa. Men än så länge håller vi oss till skritt, även fast gambi tycker det är tråkigt!
 
Imorgon ska jag iväg till skolan en sväng, aldrig varit i skolan på en helg så det ska bli en ny upplevelse haha. Får se hur många larm jag råkar sätta igång av misstag..... 
puss
 haha hur roligt är de inte med den här funktionen på snapchat!?!!??!?!
 

8 - Sjukgymnastik och pälsklipp

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-04-08 » 10:30:15
Godmorgon!
Ska strax börja fortsätta skriva på min projekt plan men tänkte slänga in ett inlägg innan.
Idag började min dag hos sjukgymnasten 08.00. Det gick riktigt bra och har avancerat upp mina övningar lite plus fått en till. Jag tycker det går bättre och bättre och märker faktiskt skillnad från förra gången. 
Ska ta och lägga upp lite bilder oså någon dag på hur mina övningar ser ut!
När jag kom hem skjutsade jag andreas till jobbet och sedan åt jag frukost i soffan.
Nu ska jag som sagt skriva lite på projekt planen, innan jag ska äta lunch och åka iväg och klippa mina två första hundar.  Fick även tag på en person igår som hade 4 bc, dock bor hon långt härifrån men vi har fixat så att hon kan stanna till ikväll i linköping påvägen till en vallningsträning så jag kan få klippa lite! Jättesnällt verkligen att hon vill ta sig tid till det! Så jag ska möta upp henne runt 16-17 på en parkering här i Linköping. 
 
Förutom det händer det nog inte så mycket. Jag tänkte även att jag skulle skriva klart min sjukdomshistoria, då jag tänkte skicka in den till mitt försäkringsbolag. Att ha ont i ryggen/diskbråck i 2 år är inte det billigaste i mediciner/läkarbesök/sjukgymnastik. Så förhoppningsvis kan jag få tillbaka lite pengar!
Men vi hörs sen, puss
 

7 - Många mejl!

Kommentarer - 2 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-04-07 » 17:15:55
Hej!
Har precis tagit en paus efter några timmars skrivande på projekt planen. Bestämde mig för att skriva den på engelska iallafall och vilket flyt det blev! Trodde aldrig jag skulle använda engelska framför svenska men nu gör jag det.
Har fått så sjukt mycket mejl/medelanden på facebook/sms m.m de senaste dygnen. Det är så många som vill vara med i studien och det är så roligt! Dock så glömde jag skriva i min ansökan att jag endast söker hundar runtom linköping, eftersom jag själv måste ta mig dit. Så jag har fått lov att tackat nej till många, men även gjort upp lite smidiga möten. tex nästa fredag när vi åker hem ska vi stanna till i västerås för att möta en hundägare som har två hundar åt mig! Så rolgit när saker går att fixa iallafall.
 
Har mitt första möte imorgon, en tjej som har två hundar nära stallet. Sen har jag nästa på söndag, sen måndag, torsdag, tisdag m.m. Tror jag är uppe i 7 stycken.
 
Jag är så himla peppad inför det här nu! Ska ta en liten paus en stund, sedan sätta mig och skriva 4 riskbedömningar. Ska bland annat hålla på med flytande kväve (!?). Sen är jag klar för idag, förutom att svara på mejl jag får. jag ljuger inte när jag säger att min annons blivit delad på facebook 80 gånger !?!? Min handledare skrev till mig idag att mitt kandidatarbete t.o.m hade hittat upp till SLU i uppsala! Galet kul att äntligen få göra något på riktigt!
 
har ingen svart-vit bordercollie utan en snöig piff :)
 

6 - Projektplan

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-04-06 » 13:17:42
Hej!
Har spenderat hela morgonen med att skrivit en projektplan. Har kommit en bra bit på vägen men fortfarande mycket om är oklart, behöver ha protokollet för allt labbarbete för att komma vidare, lite svårt att skriva material och metod när man inte har koll på exakt vad man ska göra o använda ;)
Har iallafall hittat hundar, många har hört av sig så det är riktigt roligt! Ska ringa ett samtal nu också. 
Att få ihop 10 hundar är nog inga problem!
 
Mitt största problem just nu är iallafall; ska jag skriva detta på svenska eller på engelska?
Jag trodde aldrig jag skulle ha den här diskutionen med mig själv, men efter att ha haft ett heeeelt år på engelska lockar engelskan mer än svenskan.. vet fan inte ens hur man skriver vetenskapligt på svenska. VIll inte att min uppsatts kommer låta som ett blogginlägg haha!!
 
Börjar iallafall med att skriva projektplanen på svenska, så får jag ser hur jag gör sen till rapporten. projektplanen är inte lika viktig som själva rapporten i slutändan iallafall.
 
Japp så det ska jag fortsätta med idag, även träna lite och laga mat. Skönt med en riktig pluggdag hemma i soffan!
puss
 

5 - Tisdag!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-04-05 » 09:22:19
Godmorgon!
Är så glad att jag har lyckats vänt på dygnet nu.
Igår vaknade jag vid 07.45 och var pigg, så gick upp. Vilket resulterade i att jag var trött igår vid 22.30 så jag gick och la mig, vilket i sig resulterade i att jag vaknade före klockan, samma tid idag också! 
Så är pigg och redo för dagen, har startat igång dagen långsamt i soffan med frukost framför lite PLL och nu har jag suttit och letat artiklar och skrivit på projektplanen. Har en massa frågor, så blir bra att träna handledaren för möte 10.30. Hoppas på att få hem bläcket till skrivaren idag så jag kan skriva ut papper och sätta upp i hundparker osv. Behöver ju ha hundar till mitt projekt! 
 
Sen idag har vi tvättdag, ska strax gå ner för första tvätten är klar. Sen ska vi åka och handla en sväng när jag kommit hem ifrån mötet. Efter det blir det nog plugg, möjligtvis att vi åker och köper en grej till bilen, och sedan ska jag till stallet.
 
Red ut på Gambi igår, gick bra "bort från stallet" men direkt när jag vände blev han lite knäpp. Vi skrittar ju bara nu men det tyckte inte gambi var en bra idé, takt var en gångart han tyckte var bra och han blev så arg när jag gjorde halt eller försökte få honom att skritta haha. Allt var även läskigt, och i vanliga fall brukar jag trava förbi allt som är läskigt eftersom allt går med lite fart ;) men nu får jag traggla mig förbi några läskiga kaniner i en bur och får i en hage. Gambi, kaniner, får och kor går inte sådär jättebra ihop. 
Ska ut idag också och rida en sväng!
 
Så ser min dag ut, Vi hörs! puss
typ 2 år gammal bild på gambi men jag tycker den är så fin!
 

4 - Full fart

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-04-04 » 14:05:04
Hej!
Har precis suttit lite och skrivit på min projektplan. Shit är mer nervös för att fixa den än vad jag är att skriva själva rapporten i slutändan haha! Tufft med tiden, nästa måndag kl. 12.00 ska den vara inne för granskning, alltså så ska jag ha klar planen för kandidaten klar! Imorgon har jag möte med min handledare så ska passa på att ta med min dator och gå igenom lite. 
 
Imorse var jag pigg! Vaknade en halvtimme före klockan så gick upp då istället för att ligga där och sega. Fixade lite här och tittade ett avsnitt på PLL innan jag cyklade iväg till skolan. Nu ska jag strax gå och byta om för att dra till stallet. Ska skritta ut på gambi idag! Så det är det som händer, vi hörs sen! puss
 
haha värdelös webcamera på den här datorn!!
 

3 - Öland 2015

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-04-03 » 16:24:00
Andreas har suttit och klippt ihop en film från vår helg på öland i sommras.
Kolla solnedgången i slutet, helt galet va fint det var den kvällen! 
 

3 - still going strong

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-04-03 » 16:16:12
Hej!
Nu har det varit väldigt dött här en period. Tanken är att jag ska ta tag i bloggen osv nu när skolan drar igång imorgon. Kandidatarbete. Kan knappt fatta det.
 
Sen jag skrev sist tog jag ett tungt beslut, men det var nog det bästa för mig själv. Jag beslutade mig om att strunta i omtentan denna period och istället läsa om kursen i höst för att göra tentan igen i januari. Det kändes tungt, faktiskt. Att veta att jag inte alls kommer bli klar till sommaren som jag hoppades på. Men men, med detta beslut sköt jag upp beslutet om vad jag ska göra efter sommaren med ett halvår haha. Får lite tid att tänka på det iallafall!
 
Så det jag har kvar att göra inför sommaren är bland annat kandidatarbetet och en omtenta. Sen tar jag "sommarlov" innan jag hoppar in på mattekursen i oktober. 
 
Vad har mer hänt på dessa veckor, jag var in på intervju inför ett sommarjobb, där jag gick vidare och var i fredags på en liten "truckuppkörning" samt ett litet teoriprov. Det gick bra så nu håller jag bara tummarna att jag får jobbet! Hoppas de ringer i veckan.
 
I helgen har Ronja varit här på besök. vi har haft jättetrevligt och haft en lugn helg. Kändes skönt att kunna ta det lite lugnt iallafall. Men det har varit riktigt roligt!
 
Jag ska försöka hålla igång bloggen nu. Sist jag hade datorn igång var den 26 mars, så den har också fått lite vila. 
Vi hörs, puss!
bilder ifrån den senaste tiden!