31 - Nyårsafton!

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-12-31 » 13:23:26
Hej!
har precis kommit ut ur duschen, satt på en ansiktsmask och målat naglarna. Väntar på att allt ska torka så kan ja äta och fixa hår o smink. Ikväll är det nyårsafton och den kommer spenderas hos Eve och Benjamin, ser fram emot en rolig kväll. Det blir iallafall en lååång kväll då taxin är beställd till 03-03,30 haha. Imorgon blir det dega i soffan och kolla serier!
Ha en rolig nyårsafton så hörs vi nästa år!
 
tänk på djuren när ni smäller raketer ikväll, håll er till tolvslaget!!
 

30 - nytt i hemmet

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-12-30 » 17:14:14
Hej!
Har precis kommit hem ifrån stallet, sitter nedburrad i soffan med min nya morronrock, så skön!
Måste iväg och hämta andreas till 18, sen tar jag kväll!
 
Idag var jag iväg imorse och köpte lite grejjer, köpte ett knäskydd till mig som fungerade väldigt bra. Kan typ gå normalt utan att ha ont nu! Lite svårare på knöiga underlag och i ned/uppförsbackar. 
Red idag också, en skrittur bara. kände att jag inte riktigt kunde ta stöd och trampa ner i stigbygeln, så någon trav och galopp får vänta. Haha såg ut som jag vet inte vad när jag hoppade upp idag från "fel"sida, guuud vad osmidig!! Vi borde egentligen variera och hoppa upp från olika sidor, för att få samma teknik och smidighet med båda benen. För haha ja, jag vet inte hur det såg ut!!
 
Köpte även ett nytt täcke, sover just nu med filtar och täcket och fryser ändå. Så fick hjälp att hitta ett bra täcke. Det är ett termotäcke från Hoie med 1320 g fyllning av dun. Underbart kommer det blir ikväll!! Fick ett riktigt bra pris också pga mellandagsrean, orginalpris var 1899 kr men jag betalde bara 900! Älska jysk!
 
Sen köpte jag något som var behövligt, min älskade kaffebryggare som jag har haft sen 2010 får nu somna in. Den har börjat värma kaffet lite dåligt och efter förra gången jag körde "filterkoppen" i diskmaskinen gick dropstop-funktionen sönder. Så den har tjänat väl men är nu utbytt. Hittade en riktigt snygg kaffebryggare ifrån Electrolux på mellandagsrean, orginalpris 899 och jag köpte den för 499, som hittat! Den har en inbyggd klocka plus timer, så jag kan vakna upp till nybryggt kaffe varenda morgon! Hur najs?
puss
 
 

29 - Funderingar

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-12-29 » 15:37:47
Gud, har omformulerat det här inlägget säkert 10 gånger nu........
 
Hej!
Nu har jag äntligen hittat lite tid över, eller tja, orkat tagit mig tid till att blogga.
Allt har gått i 400 denna helg, att slängas fram o tillbaka mellan olika familjer, släkt och vänner.
 
Det är mycket som händer nu och det känns lite jobbigt. tänkte därför skriva av mig lite i hopp om att det känns lite bättre efteråt.
 
Först och främst har jag haft en väldigt trevlig jul, har fått fina paket och insperation till hur jag vill ha det här hemma. Måste bara hitta tid till att göra det också.
Allt har gått bra under julhelgen, förutom en liten insident. I fredags var jag och andreas på hemvändarfest på krogen i Borlänge. hade skitkul på förfesten hos elin o patrik och även ute på krogen.
När vi kommit hem och ska gå upp till andreas hus får jag en halvbra fylleidé att putta in andreas i en buske. 58 kg VS 99 kg går ju inte så bra som ni förstår... slutade med att jag och mitt vänstra knä gick åt olika håll och det bara small till och jag ramlade ihop med ett knä som varit på fel sida och vänt. FAN.
 
När jag var mindre hade jag det här problemet, att knäskålen hoppar (eller ja inte knäskålen men ni fattar). Var t.o.m in och magnetröngtade det och de konstaterade att jag hade en utdragen sena över knäet som inte höll det på plats som det skulle. Skulle bli opererade när jag var 16 om det inte blivit bättre (detta var 2007-2008) men besvären försvann, tills i fredags.
 
Så nu är det liniment, stödbandage och värktabletter som gör att jag kan stå på det. Till råga på det felbelastar jag ryggen eftersom jag bara går på min högra  ben vilket gör ont. Kan inte heller sätta mig på huk när jag ska lyfta något utan böjer bara ryggen -> ont i ryggen. DET GÅR BRA NU.
 
Det tar på mig psykiskt att ha en till fysisk smärta. Tycker det är nog med ryggen alltså, det räcker med den o axeln. I "fallet" tog jag även emot mig med händerna, så har ett stort invärtes blåmärke/blodutjutning på muskeln vid tummen på höger som gör asont, och ett rejält skrapsår på vänster. har även ett stort rätt djupt skrapsår på höger tummavtryck, vilket nu har blivit inflamerat och gör att jag knappt kan använda tummen -> hur greppar man saker utan tummen ???
 
Sen kommer alla psykiska problem och funderingar. Ett av dem är att jag är så trött, det är sååå tungt att gå upp ur sängen på mornarna. Imorse var det helt galet, snoozade ända fram till 11.30 och hade såååååååån brutal ångest efteråt. För shit vad mycket jag kunde ha hunnit på morgonen, men jag orkade inte!!!! Var igång från 06.35->01.30 igår och hade knappt 6 timmars sömn natten till igår, klart som fan jag är trött, men har ändå sån ångest över att jag inte orkar kliva ur sängen på mornarna..
 
Sen kommer nästa problem som bygger lite på det andra, jag hade tänkt tagit två tentor nu i januari. Men alltså jag orkar inte, jag ORKAR bara inte plugga till två tentor. Om det skulle bli så illa att jag kuggar båda två får jag inte ens göra ett kandidatarbete pga att jag inte ha tillräckligt med poäng. Har iallafall löst det så att jag bara tar en tenta nu, och så tar jag omtentan i april och den sista omtentan får jag tvunget ta i juni. Alternativ augusti men då vill jag ju helst vara klar med allt..
 
Då kommer nästa problem som bygger på båda de här andra problemen, jag vet inte HUR många gånger jag har fått svarat på frågorna " Vad händer efter utbildningen, kommer ni bo kvar, kommer ni hem till Borlänge, vad blir man som biolog, vad vill du jobba med, hur länge har du kvar " osv osv.. Innest inne vill jag bara skrika " Sluta fråga!! ", jävlar vad jag tycker de frågorna är jobbiga, jag blir bara mer och mer stressad av att behöva svara på dem och mitt svar är helt enkelt : JAG VET INTE, för jag vet inte vad som händer, vad jag ska göra, om vi flyttar, om jag ens bli klar till sommaren, vad jag vill göra med mitt liv. JAG. VET. INTE.!!
Jag förstår att dessa frågor tillhör standarden, alltså som hälsningsfrågor, och så tror jag några är nyfikna på vad som faktiskt händer sen. Men jag tycker de är så brutalt jobbiga att svara på och jag blir bara extremt stressad över framtiden, jag har ju kunnat "flytt" i 3 års tid nu, men vafan gör jag efter sommaren nu när jag inte orkar plugga längre?
 
Som ni förstår att det många frågor och jag vet ingenting. Jag vill bara känna att jag har energi, en fungerande kropp och en plan för framtiden. Just nu har jag ingenting av dem.
 
Jag hoppas att inlägget inte blev allt för konstigt, har som sagt skrivit om det säkert 10 gånger och har suttit med det i över en timme. Det ger mig också ångest, har lätt kunnat fixat här hemma istället för att sitta och fundera på meningsuppbyggnaden....
 
avslutar med lite bilder ifrån helgen, har beställt hem ett nytt kameraglas nu, dock missade jag att beställa en sak som jag hoppas kommer i veckan!
puss på er, få se när jag skriver igen!
 

23 - Dan före dopparedan!

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-12-23 » 16:52:10
Hej!
Sitter i soffan nu och tar lite lugnt, har varit igång sen 08.30 imorse!
Blev en sväng till stallet, red ut med Elsa en mysig tur. Kom inte hem förens vid 15 och då har jag duschat, packat, fixat disk m.m. Mår mycket bättre idag, märks på hur mycket jag gör haha. Men ska ta det lite lugnt nu innan vi ska åka. andreas slutar efter 20 så ska hämta honom då och sedan drar vi! Sååå taggad!!
 
Vet inte hur mycket jag kommer uppdatera i helgen eftersom jag varken har dator eller en bra kamera på telefonen haha. Har iallafall beställt hem en ny kameralins, för det ska tydligen inte vara så svårt att fixa själv. för själva kameran fungerar, bara linsen som är paj. Så hoppas det kommer till veckan!
 
Filmade med min framkamera idag, måste säga att det blev inte så tokigt ändå haha, kolla själva!
frank,cocco,leffe fick små paket idag, stina också men hon hade lite svårare att öppna ;)
 
 

Tomten var en dag tidig till Bjärka 😄 🎅🎁 @stallevelinabjork

Ett filmklipp publicerat av Linnèa Rosén (@linneaaroosen) Dec 23, 2015 kl. 7:29 PST

 

 

 
 
Idag har jag också 2,5 år med världens finaste andreas <3 <3 <3 så lycklig med dig! <3
bilden är från sommaren 2013 ;p
 

22 - oflyt

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-12-22 » 23:53:48
Gokväll!
Ligger i sängen nu och ska sova, helt slut och har sån huvudvärk.
Dagen har gått runt runt. Imorse var jag uppe tidigt för att tvätta, hann med två maskiner  innan klockan var 11!
Sen åkte jag och andreas iväg och handlade in de sista julklapparna, fixade nya lampor till bilen som självklart slocknade igår -.-
När vi kom hem åt vi och sedan slocknade jag i soffan en stund. vaknade upp och åkte till stallet. Dock var jag så trött så jag red inte, gambi var så smutsig så de tog nästan en halvtimme att få ren honom. Bara det var ansträngande!
 
Jag mår lite bättre idag, fast nu på kvällen blev det värre. tror jag är trött i kroppen. hoppas jag blir bra tills julafton nu, bara jag blir lite piggare i huvudet kan jag överleva en förkylning, för lite nästäppa och halsbränna kan man ändå köra på med.
 
Jo och så kom mitt jävla oflyt igång idag igen, vet ni vad? Mitt kameraglas på mobilen spräcktes idag!!! FYFAN vad lack jag är!! Jag vet inte hur det gick sönder, antagligen i fickan, för rätt som det var var det trasigt utan att jag hade gjort något! fattar inte... :(
Så ska ringa comviq imorgon och se om jag kan få det på garantin, annars tänkte jag försöka leta upp någon här i linköping som kan byta i butik. Har hittat 3 olika mobilreparationsbutiker. Har jag jääääävligt tur har någon någon tid imorgon, jag hoppas verkligen på det!
Har i nödfall startat upp och laddat min S4, för det är såklart jag vill ta bilder!!
 
som ni ser fungerar kameran iaf, men får inte in något fokus. troligtvis för att glaset är sprucket över halva linsen. Om ni kollar så ser ni att dessa bilder har olika exponeringar, så någonting händer iallafall när jag klickar på skärmen (ställer in fokuset). Någon som varit med om liknande??
 
 

21 - sjuk :(

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-12-21 » 11:45:24
Hej!
Har precis tagit det lugnt i soffan och spelat lite borderlands, så jäkla roligt är det spelet!
Får passa på att spela nu så länge det är gratis, i januari kommer det börja kosta så då är det slut på spelandet!
När andreas köpte Android TV saken fick vi 3 månaders fri spelning typ, lycklig blev jag iallafall när jag såg att bordelands fanns!
 
Jag är sjuk, fyfan vilken natt jag haft. Helt jävla galet! Helvete att jag skulle bli sjuk nu också, är verkligen DUNDER förkyld och har huvudvärk from hell.. Vem pallar bli sjuk 3 dagar innan julafton?? det är ju så mycket som ska göras nu! Försvinn äckliga förkylning!!
 
Tänkte iallafall äta lite lunch nu och sedan försöka plugga lite. Få se hur det går, men måste även fast jag har sån huvudvärk.En energidryck på det så går det nog bra.
Har gambi idag också men åker ut ikväll när andreas kommit hem så jag kan ta bilen, vägrar sitta på en buss med denna huvudvärk alltså, aldrig!
puss
 
red ut en sväng med Madde igår, mycket roligt!
Tog även hem gambis benskydd och tvättade dem, så jävla smutsiga så att han nästan hade skav efter dem! men nu är de jul-rena!
 

20 - Nu får alla ljus lysa

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-12-20 » 10:43:21
Godmorgon!
Idag blev det den längsta sovmorgonen på väääldigt länge.
Hade klockan på 09 men var trött när jag vaknade så somna om och vaknade 10.10 helt galet!
Men nu sitter jag och äter frukost, min buss till stallet går 12.20 så jag tänkte att jag skulle hinna med en föreläsning innan det. Öser på med dem nu.
 
I stallet tänkte jag rida ut, sen har jag insläpp av stallets hästar. Brukar ofta gå rätt fort. det som tar tid är typ att byta täcken osv. Så ser min dag ut, kommer komma hem vid 17 med bussen typ. puss!
 

19 - julklappsleken!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-12-19 » 15:26:07
Hej!
Har precis kommit hem ifrån stallet där vi fikade, körde julklappsleken och avslutade med jelly beans challange eller vad det nu heter haha!
Fick med mig ett paket hem, ett jättefint armband!
Var också hos eve en sväng och myste med djuren, är på bättre humör idag.
 
Nu ska jag sätta igång och plugga, eftersom mitt humör var som det var igår så orkade jag helt enkelt inte göra det. Så får köra extra hårt idag istället. Målet är 4 föreläsningar så vi får se hur det går.
puss!
 

18 - fall down seven times, stand up eight...

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-12-18 » 16:49:55
.. är ett ordspråk jag har fått hört i hela mitt liv. 
Just nu ska jag ställa mig upp igen, men den här gången är det tungt. 
Ni förstår inte hur jag känner just nu, hur bra det kändes i bara några minuter, för att sen hamna på botten igen.
 
Jag var till sjukhuset idag. Min tid blev lite försenad så fick sitta i en ungefär en halvtimme och vänta, men det gjorde ju inget, fick ju ännu mer ont i ryggen. Har sen igår gjort "allt jag inte ska göra" för att ha riktigt ont tills jag skulle till läkaren idag, för att riktigt kunna visa exakt vad som gör ont. Det fungerade.
 
Mina prover jag tog förra veckan såg bra ut, ingen reumatism, inga konstiga värden på varken levern eller njurarna och mina blodvärden var fina. Han gjorde några undersökningar på ryggen, jag böjde och visade exakt mellan vilka två kotor jag har ont och han kände att jag var jäkligt spänd i mina muskler längst hela ryggraden.
 
Vi kom iallafall fram till att han skulle skicka iväg en remiss till ortopeden, så skulle dom få ta över allt. För han tyckte att det tyde på att det är diskbråck eller någonting som inte är muskulärt. Så en remiss till Ortopeden och sedan en magnetröngten. Lyckligaste i världen, vi tog hand, jag tackade så mycket och önskade han en godjul och cyklade hem. 
 
Pratade med mamma med ett glatt leende hela vägen till lägenheten, en magnetröngten lixsom, HUR LÄNGE HAR JAG INTE VÄNTAT!? 
Hemma i cykelförrådet ringde det ett nummer med linköpings riktningen, tänkte att det var viktigt så la på till mamma och svarade. Det var läkaren. 

Från att vara världens gladaste, lyckligaste, fylld med förhoppningar blev jag efter samtalet förstörd, tom på ord och bara grät. Det är motvilligt att resa sig denna gång, att kämpa för något som man sedan inte får något tillbaka förutom motgångar. HUR KRÅNGLIGT SKA DET VARA ATT FÅ HJÄLP I DET HÄR JÄVLA LANDET?
 
Han hade diskuterat mitt "fall" med en annan läkare som sa att hon INTE tyckte det lät som diskbråck. Därför avbröt han remissen till ortopeden och sa istället att jag skulle gå till sjukgymnasten istället för en ny bedömning av ryggen. Han grundade det här också på uttalandet från en ryggspecialist som kollade min rygg i sommras som hade skrivit " vila och träning " som behandling..
 
Jag blev helt tom på ord, och han ska vara glad att jag inte var kvar på sjukhuset när han sa meninge " Jag är ledsen om jag gav dig falska förhoppningar ". jag blev så arg så jag blev knäpp tyst. Är det ens möjligt att göra såhär, FÅR man göra såhär? jag fattar inte.. jag fattar verkligen inte.
 
En del av mig vill bara gå till gymmet, provocera fram en riktig ordentlig smärta så jag kan få åka in till akuten så de är TVINGADE att hjälpa mig. Jag trodde inte man fick neka patienter sjukvård i det här landet..
 
Hur ska jag tacka det här, jag vet inte. jag vet inte vad jag ska göra. Får väll ringa till rörelse och hälsa på måndag och begära en ny bedömning. Han avslutade med att säga " om de bedömmer att det tyder på diskbråck är du välkommen tillbaka ". Aldrig i mitt liv att jag går till han igen. Inte efter hur han har behandlat mig. Det är inte okej någonstans att agera som han gjorde idag, ringa 10 minuter efter att vi skillts och släppa den här bomben. Lämna mig helt ensam med det här, jag är så trött att skickas fram och tillbaka!!!
 
Avslutar detta dystra inlägg med ett litet peppande ordspråk, " train your mind to see the good in every situation ", min cykelresa hem var iof de mest hoppfyllda 7 minutrarna på väldigt länge...
 

18 - fredag

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-12-18 » 09:53:57
Godmorgon!
Har precis ätit frukost och ska snart fixa lite i köket och mig själv innan jag drar till stan. 
Ska julklappsshoppa de sista grejjerna idag med vikkan. Sen är jag klar för i år!
Kl. 15 ska jag även vara på vårdcentralen, ska bli spännande och se vad som händer idag. Har läst på om diverse ryggsjukdommar, behandlingar m.m. så jag vet vad jag kan säga. 
 
Igår var jag till stallet, blev rätt länge då jag inte var hemma förens efter 20. Men jag red gambi och han kändes fin faktiskt. Han ska tillbaka till veterinären på Hölö den 28de, få se vad de säger då. Han är inte helt hundra nämligen..
 
När jag kom hem igår ställde jag mig och lagade köttgryta, men allting krångla så den blev inte klar förens efter 12 haha. tur jag inte skulle upp tidigt idag.
Men nu ska jag fixa lite här hemma, så jag kan sätta mig och plugga lite när jag kommer hem efter läkarbesöket idag. puss!
 

17 - "Jullov!!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-12-17 » 10:32:13
Hej!
Har precis kommit hem ifrån den sista föreläsningen i kursen. Nu är det upp till oss att printa in allting i huvudet. 20 föreläsningar är rätt mycket som ska fastna, men det går nog!
 
Nu tänkte jag sätta igång med att börja sammanfatta föreläsningar. Tar jag 2-3 om dagen kan jag nog bli klar på lite över en vecka. Tanken är att det ska vara klart till januari då jag kan ta 15 dagars hårdplugg då tentan är den 15de. Så fram till nyår gäller det att gå igenom allting och skriva upp det viktigaste, samt börja plugga lite på matten. Känns som om det kommer ta längst tid.
 
Var sååå trött imorse haha, jag och andreas lyckades somna i sängen igår mellan 20-20.45 så att gå och lägga mig och somna 23 var ju omöjligt.. så var något trött när klockan ringde 07.15 så jag snoozade och skippade frukosten och köpte en kaffe i skolan istället. Tänkte ta och äta lite nu medans jag pluggar.
 
Vid 13.25 går bussen till stallet också. Bestämde mig för att ta den istället för 11.25 då jag behöver plugga. vet hur det brukar vara då jag har svårt att åka hem därifrån haha, därför är det bättre att få plugget gjort innan! Så tänkte ösa 2-3 föreläsningar nu fram tills dess!
puss
har börjat blivit lite paket under "granen" nu ;)
 

16 - På spåret!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-12-16 » 10:19:29
Hej!
Äntligen är jag på banan igen, haha har haft några hetsiga dagar.
I fredags tog vi mondeon och åkte upp till Borlänge, har haft en riktigt trevlig helg där. Men som vanligt när jag är hemma vill jag hinna med så mycket som möjligt, vilket innebär typ 2 dagars stressande. Tråkigt men bättre det än att inte ha något alls att göra. Tror det blir lite bättre nästa vecka, då åker vi hem onsdag kväll och blir i borlänge tills söndag. Och torsdagen är det julafton och jag kommer träffa all släkt oså så det behöver jag inte tänka på resten av dagarna, då är det avklarat!
 
I borlänge har jag ridit, dock var det stenhårt i backen så det blev ett skrittpass ena dagen och en promenad andra. Karusellen var som vanligt, lite argare dock haha, det var jobbigt att få arbeta lite ;)
 
Sen var vi på Blackstone steakhouse i falun och firade andreas pappa som fyllde 50. Det var trevligt och framförallt gott. Beställde Hjortfilé som man fick serverat på en lavasten och steka själv på bordet. Spännande!!
 
I fredags slutade även internet fungera, det har hållt på så lite fram o tillbaka i några veckor nu. Så jag antog att det skulle komma igång under helgen. Men på måndagen var det fortfarande ur funktion -> min värsta mardröm. Hur fan ska man kunna plugga utan tillgång till internet? Helvete vad arg jag var i måndags då dem på bredbandsbolaget inte visste vad det var för fel och skulle skicka vidare felanmälan.
 
Åkte därför ut till stallet igår morse för att slippa vara irriterad hemma. Red aldrig dock då jag insåg att min hjälm/sko/chapsväska var hemma i lägenheten haha, smart linnéa. Gjorde eves stalljobb istället, mockade 11 boxar, fyllde halm osv. Fick jag jobba lite!
Tvingade andreas att ringa till bredbandsbolaget igår em för att skynda på dem lite, och vet ni vad? DE FIXADE PROBLEMET! Så nu har jag internet och är världens lyckligaste!
 
Idag då, ska till skolan strax vid 12 för att rätta en labrapport, troligtvis hinner vi klart idag alt. imorgon. Har min sista föreläsning imorgon mellan 8-10 också. Sen är det tentaplugg som gäller, tänkte göra upp ett litet schema ikväll så jag vet vad som måste göras. Har två svåra tentor i mitten på januari.
 
Ska försöka blogga lite mera kontinuerligt nu när jag är hemma och har lite mer tid till mig själv haha, puss!
olika bilder från i helgen!
 
haha från igår, vi lyckades få ut 7 hästar samtidigt, jag 3 o eve 4a!
Allt för att slippa gå två gånger x)

9 - En glad film :)

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-12-09 » 22:57:09
 
 

Gott sa Gambi 😆😅💖

Ett filmklipp publicerat av Linnèa Rosén (@linneaaroosen) Dec 9, 2015 kl. 12:20 PST

7 - På bra humör igen!

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-12-07 » 20:27:09
Hej!
har precis tränat lite på redovisningen vi ska ha imorgon. Jag har hand om en del av introductionen och hela metoden vilket känns skönt. tycker om att få "allting sagt snabbt" haha och ta de tidiga delarna under redovisningarna. 
 
Jag måste berätta mina goda nyheter, känner att jag hinner med mitt liv nu! Jag förstod den jobbiga genetikuppgiften och har öst på hela eftermiddagen med den och det är KLAR! en sak mindre, redovisningen skrivs imorgon och på fredag har jag två deadline på labrapporter. Men det känns bra, en ska rättas och så ska vi läsa igenom en annans grupps labrapport och ge kommentarer. 
 
BLEV ÄVEN GODKÄND PÅ ORGANISK KEMI TENTAN jag skrev för en vecka sedan! 2 fucking år har jag kämpat med den skiten haha!! men nu är ettans kurser ett minne blott!!!
 
Har även pratat med läkaren idag. Gick in med lite hårdare attityd än vad jag brukar. Vi hade en lite hetsig disskusion men det slutade med att han säger att han ska rådfråga en annan kollega och ringa tillbaka till mig i eftermiddag. Han ringde sen under EM och de har beslutat att gå vidare och ta fler prover! JAG ÄR SÅ GLAD.
Så har hunnit en sväng och lämnat blodprov också, de ska testa hela kroppen typ haha. lever, njurar, ännu mer reumatism. Ska även få träffa en reumatiker och så ska jag tillbaka till läkaren på fredag nästa vecka för yttligare undersökningar. DET GÄLLER ATT STÅ PÅ SIG. man får inte vara för sjuk i dagens sjukvård! Så känner mig nöjd, hoppas att han förstår att jag menar allvar nu med det här, för jag gav mig verkligen inte när vi pratade imorse haha, värdens sämsta start på dagen fick han, stackars!!
 
Men nu ska jag chilla lite i soffan. puss på er
 

4 - jävla läkare...

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-12-04 » 20:30:00
En bild och ett utdrag från vad jag skrev på instagram igår
 
 
" Jag kan knappt beskriva min känsla idag. igår var det en blandning av tårar och ilska. jag är så arg på att jag aldrig blir tagen på allvar, jag är så arg på att hela tiden få kämpa mig fram för att få hjälp, som om jag inte kämpade nog med smärtan. jag är så arg på att bara för att det inte är en synlig smärta, rött, blödande eller svullet så skiter dem i mig. jag är så arg på att aldrig få ett jävla svar!!! Nånstans där inne är jag glad för att det inte är en reumatisk sjukdom, jag är negativ för genen och jag har därför inte ärft den från min släkt. Det jag är arg och ledsen över är den sista meningen i brevet, vart fan ska jag gå om sjukgymnasten sa till mig " Linnea, jag kan inte hjälpa dig mer ". Att han inte ens kunde ringa mig utan skickade ett jävla brev gör mig ännu mer arg eftersom han lovade att han skulle ringa. har bokat in ett telefonmöte med honom på måndag, hoppas jag kan behålla ilskan över helgen så jag kommer någonvart nu! Jag vill inte ge upp hoppet om ett liv utan ryggsmärta!! "
 
Jag har varit arg, riktigt arg hela dagen igår kändes det som. Idag har jag lugnat mig lite, men ska försöka behålla den ilska jag kände i torsdags.
Denna vecka jag har jag fått lov att skippat 3 föreläsningar, bara för att jag skulle kunna klara av att sitta och skriva labrapport. Bara för att jag inte kan sitta ner en hel dag!! Spelar ingen roll om jag tar pauser på ca 20 minuter, det är den totala tiden jag sitter som spelar roll.
 
Igår hade jag så ont efter jag varit i stallet att jag faktiskt tog en Citadon. Sist jag tog en sådan var i våras och jag HATAR ATT DET KÄNDES BRA I RYGGEN IMORSE. jag hatar att dom hjälper på ett sätt samtidigt som jag tycker om det, för jag slipper ju ha lika ont. Men vad jag vill är att få hjälp inom sjukvården, inte behöva gå på jävla tabletter. För som det känns just nu, om han vägrar hjälpa mig får jag väll tvinga han att skriva ut smärtstillande åt mig. För det här går inte längre. Ska ha ett telefonmöte på måndag som sagt, ska kämpa för det här nu!
 
Men nu ska jag ha en mysig fredagskväll med andreas. Ska även passa på att slå in lite julklappar som jag handlat idag. haha älskar andreas reflektion över paketen:
- Jag vill inte ha mjukklappar, bara hårdklappar och ätaklappar.
HAHA, puss!

1 - December!!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-12-01 » 13:07:09
Hej!
Jag har helt enkelt inte hunnit med bloggen. det är så mycket nu så det är sjukt. Skrev en omtenta igår som kändes bra, hoppas på att den går nu, och nu har jag massa saker att göra. Går 08-17, har en labrapport att skriva tills på fredag, en labrapport att rätta, en presentation tills nästa tisdag, lite genetik uppgifter, planering inför ett seminarium på måndag. Det är bara skolgrejjer, utöver det har jag en häst att sköta om 3 dagar/veckan, ett hushåll att sköta, mat att laga, och där någonstans måste jag ha tid med mig själv och med andreas. Sen ska jag hinna sova också!
Har därför prioriterat att umgås lite med andreas på kvällarna istället för att blogga, igår var jag hemma ifrån stallet 21.45 lixsom efter att ha hållt igång hela dagen.
 
Men det är bara 2,5 vecka kvar innan "jullov". Tänkta ta en vecka där över jul och bara "va". Sen blir det hårdplugg till två  stora svåra tentor i januari.
 
Just nu är jag hemma, har suttit hela morgonen med att förberett presentationen i skolan. Men alltså jag har sååå jäääääääääävla ont i ryggen så jag kan knappt sitta.. Så insåg att 4h föreläsning inte kommer funka. Så jag fick prioritera helt enkelt och den sista föreläsningen mellan 15-17 är viktigare än den mellan 13-15. Så drog hem runt 12 och tänkte ta det lugnt här hemma och cykla tillbaka sen. Är så trött på den här ryggen så det finns inte...
 
Har även hunnit julpyntat lite här hemma. så nu är det fint!
 
vi hörs när jag får nån timme över, puss