29 - Tröttare än tröttast

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-02-29 » 12:16:42
Hej!
Sitter nu och äter lunch i skolan. Helvete vad trött jag är, en energidryck får vara min räddare i nöden.
Igår kom jag hem strax efter klockan 12, efter 7 timmar i en bil. Men det gick bra att köra, fick bromsa för två hjortar, en hare och en grävling men annars var det inga problem. Hästarna skötte sig utmärkt!
 
Idag så ska vi skriva lite på labbrapporten, sen åker jag hem och gör lite plugg. Ska göra quizer och fixa lite kommentarer på en sammanfattning oså. Efter det åker jag till stallet. Metacam tog slut igår så nu får vi se hur gambi beter sig.
men nu ska jag äta. puss
 

28 - oskarshamn

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-02-28 » 10:34:35
Godmorgon!
Har precis väckt liv i andreas som börjar jobba vid 11. 
Sitter och tittar lite på Pretty little liers, hela serien finns på netfix så tänkte se den från början. 
Vid 12.20 går bussen till stallet, då ska jag fixa till gambi och sen strax innan 16 packar vi in hästarna i transporten och åker till oskarshamn. 
Det är väll de som händer idag, nu ska jag fixa lite plugg oså. puss
skulle inte sitta fel att vara här!
 

27 - Helg!

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-02-27 » 10:40:40
Hej!
Sitter hemma nu och har tagit det lite lugnt, ska nu förbereda maten inför ikväll, fixa disken och städa undan här hemma. Kl. 13.35 går bussen till stallet!
Igår var jag i skolan fram till 15.30 ungefär, sen tog jag bussen till stallet.
Gambi rör sig mycket bättre nu så ville se hur han såg ut i traven, dock blev han helt tokig när jag smackade på honom haha, snacka om överskottsenergi. Men han är inte helt halt i varenda steg, utan det kommer ibland att han haltar till. Så vi får se hur det blir av det här helt enkelt, idag tänkte jag ta en promenad ute med honom!
 
Imorgon blir det stall hela dagen, sen packar jag och eve in två hästar i transporten och åker till Oskarshamn för att byta pållar. Får se om vi får en eller två med oss tillbaka. 
Vi hörs!, puss
 
gambi igår, lycklig haha.
 
 
 

Tror Gambi mår lite bättre 😃😅

Ett filmklipp publicerat av Linnèa Rosén (@linneaaroosen) Feb 26, 2016 kl. 11:51 PST

25 - Studera fåglar

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-02-25 » 13:50:07
Hej!
Sitter i skolan och ska skriva en sammanfattning nu. Har studerat fåglar hela morgonen nu.
Ska skriva denna sammanfattning och sedan åka hem och ta bussen till stallet. Ska bli så skönt att få komma ut dit idag då jag inte varit i stallet sen i lördags!! helt galet.
Men nu ska vi sätta igång, puss
 

24 - Pluggar

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-02-24 » 12:21:35
Hej!
Sitter i skolan nu och har haft 3 föreläsningar och så har vi gått igenom en artikel som vi ska skriva sammanfattning på. Har typ slutat nu, vet inte om vi ska göra något med gruppen idag eller om vi tar det senare. 
Skulle behöva ta en sväng på stan nu, har ju en pojkvän som blir 27 år nästa vecka. 
Får se vad jag gör helt enkelt!
 
Har lite bloggtorka just nu, för det händer ingenting i mitt liv haha. Jag är sjuk, hostar hela nätterna och är allmänt nere och dåsig i huvudet. Vill bara ligga i soffan och se på serier haha. 
Vi hörs, puss
ridabstinensen är hög...
 

23 - Tisdag

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-02-23 » 09:07:46
Hej!
Sitter i skolan nu och äter frukost och väntar på resten av gänget. 
Idag ska vi skriva lite rapport fram till 11, sen ska vi göra en beteendestudie på fåglarna ute.
 
Efter skolan ska jag umgås med andreas och plugga. Även dra iväg på en handling om vi har tid för det. 
Ja, jag vet inte vad jag ska skriva, lyckades sova mer än 4 timmar i natt iallafall. Hostar så jag vaknar haha. 
puss
 

21 - sjuk..

Kommentarer - 6 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-02-21 » 17:31:24
Hej!
Ligger nu i sängen och tar det lugnt, har typ tittat på netflix hela dagen förutom när jag fixade i köket och lagade mat. Mår dåligt idag, hostar slem, är svullen i halsen, näsan är täppt och huvudet tungt.. jävla förkylningshelvete.
Kände redan igår att något var påväg, eve tyckte jag lät som en man när vi pratade i telefon på morgonen haha!
 
Igår var jag i stallet hela dagen. Gambi var liiiite bättre igår. men fortfarande väldigt varm runt där han har blivit behandlad. Men benet är inte alls lika svullet, så hade jag busat i hagen i full fart också. Så så ont kan han inte ha längre!
 
Imorgon börjar en ny pluggvecka också, det börjar dra ihop sig inför tentan 16/3. Innan dess ska vi ha gjort en hel rapport samt hållit en redovisning, skrivit en artikelsammanfattning per vecka och lämnat in svar på gruppfrågor varenda vecka. Så det är full fart, men eftersom man har lärt sig så mycket under kursen så hoppas jag att tentan inte ska vara allt för svår. Men det visar sig!
 
Nu ska jag tvinga iväg andreas till gymmet så vi kan fortsätta nörda Dexter ikväll, vi är inne på säsong 4a!
puss
världens bästa rum att spendera en förkyld-dag i!
 

19 - Magnetröntgen, check!

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-02-19 » 14:09:45
Hej!
Har precis kommit hem ifrån skolan, ligger just nu och vilar i soffan.
Har så jääkla ont i ryggen haha. så tänkte ligga här och vila en stund och sedan ta en promenad till statoil och häma ut ett paket.
 
Igår ringde jag och skrev upp mig på en återbudslista, sa att jag var student och kunde komma med kort varsel. Imorse ringde de från röntgenkliniken kl 09.15 och frågade om jag kunde vara där till 10.30! SJÄLVKLART.
 
Så nu har jag gjort ett magnetröntgen, skulle ta en vecka ungefär innan jag får svar. Så det är spännande.Själva röntgen gick bra, gjorde dock välidgt ont att ligga raklång i 20 minuter utan att röra på mig. Har allmänt ondare i ryggen nu också från besöket på vårdcentralen i måndags, Han tryckte och böjde så antar att han lyckades "få upp det sår jag lyckats läkt igen någolunda". Men eftersom jag gjorde MR idag så spelar det ingen roll, hellre att ligga där och ha ont, och de visar nått på bilden, än att inte ha ont bara för att man "har en bra vecka".
 
Men nu ska jag titta lite serie och vila, väldigt trött idag. Var inte hemma förens strax innan 11 igår haha, blev en lååång kväll i stallet och välidgt lite sömn i natt. puss!
 

18 - I skolan

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-02-18 » 11:59:21
Hej!
Har lunchrast nu och har studerat fiskar hela morgonen.
Nu ska vi gå igenom en artikel och skriva sammanfattning på den. 
Sen åker jag nog hem, för andreas slutar 17 idag så jag kommer ut till stallet lite tidigare. Riktigt skönt!
 
Igår så var vi i skolan hela dagen, sen åkte jag hem, lagade mat, fixade hemma osv. Sen tog jag en promenad till XXL och åkte med andreas hem när han slutade jobba.
Kvällen spenderades med att se på Dexter. 
 
Vi hörs senare, puss!
såhär såg det ut imorse när jag klev upp!
 

16 - Tisdag

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-02-16 » 16:26:08
Hej!
Har precis skrivit klart protokollet från styrelsemötet vi hade i söndags, har fixat hemma och ska nu läsa en artikel inför imorgon. Tar en stund att ta sig igenom en artikel alltså, 11 sidor text är tufft att köra i ett svep!
 
Ska sen åka och handla på Maxi, det är en sån fixar dag idag. Fixa hemma, fixa lite med grejjor osv. Tänkte även försöka hinna göra Quizen idag så kan jag läsa i boken imorgon. 
Vi hörs, puss
 
jag imorse påväg till skolan, - 8 grader var det!
 
 
 

15 - Alla <3 dag

Kommentarer - 2 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-02-15 » 15:42:16
Igår kväll gjorde jag trerätters till mig och andreas.
Förrätt. Ostkorgar med ost&skink-röra.
Varmrätt: Planka med vildsvinsfilé
Efterrätt: Chokladfondant med vaniljglass
 
Fick jättefina rosor och choklad av andreas, samt lite underkläder men de lämnar vi utanför bloggen ;)
Vi hade iallafall en mysig kväll tillsammans, dock finns det lite disk till idag haha!
 
 

15 - Magnetröntgen!!

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-02-15 » 15:29:49
Heeej!
åååååh jag är såå glad just nu!!
har precis kommit hem efter ett besök på sjukhuset. Träffade samma läkare jag träffat förut och så en ny.
Den "nya läkaren" gjorde olika tester, lyfte benet, tryckte på ryggen osv. Kan lägga till att det gjorde jäkligt ont, har väldigt ont nu också så funderar faktiskt på att ta en morfin för att kunna slappna av, ska nämligen till stallet sen också. Kan även se om jag har någon voltaren, kanske bättre att ta en sådan eftersom jag blir så trött av citadonet.
 
Iallafall, efter några diskutioner oså kom han fram till att det var bäst att säkerhetsställa med en magnetröntgen. Det var som att han läste mina tankar. Han sa att han förstår att jag inte vågar träna eftersom jag får så ont, att jag är rädd för att "gå sönder". Men om vi kör en magnetröntgen så ser vi om jag kan gå av eller inte haha.

Jag har ju varit rädd för att träna eftersom det alltid blir värre efteråt och jag får as ont medans jag tränar. Men om det skulle visa sig att det inte är något som kan "gå sönder" så får jag helt enkelt bara uthärda smärtan tills den går över. Men just nu vågar jag inte det.. eftersom jag tror att det är nått annat än bara muskulärt. Han höll med mig till punkt och pricka och sa " Vi får helt enkelt kosta på en magnetröntgen eftersom din smärta inte försvinner". Tack alla skattebetalare ;)
 
Nu ska jag ta det lungt, läsa reklamen, göra ett inlägg från igår, äta, fixa disken innan jag tar bilen till stallet. Har som sagt väldigt ont så vill ligga och vila en stund och tänkte därför ta bilen när andreas kommer hem. Får bli så idag helt enkelt!
 
Men jag är lycklig, jag är nöjd! Äntligen kan jag få svar på min fråga. Och om det skulle visa sig att det inte är något sånt fel på min rygg, kommer det göra min glad. För då vet jag att jag inte kommer gå av när jag tränar!
puss
 
och det blev det <3
 

13 - Helg!

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-02-13 » 10:15:27
Godmorgon!
Idag tog jag en sovmorgon till 09, men klev inte upp förens strax innan 09.30, sååå skönt!
Nu har jag ätit frukost, fixat disken och ska snart fixa mig själv.
Ska ta en sväng på stan innan jag tar bussen till stallet, den går 12.35.
 
Igår blev det en helkväll i stallet, var inte hemma förens efter 22. Gambi går på pencilin nu då han hade feber. Han känns lite konstig, alltså nu är hasen på han svullen. Det är som att svullnaden vandrat nedåt då den började precis under knäet.. Han hade även svårt med balansen igår när jag skulle kratsa bakhovarna, det var jätte jobbigt för honom... <3
 
Men fick ändå rida lite, Eve har ju ett par hästar (läs 11 stycken) som behöver röra på sig. Så fick rida lilla Sally som är den häftigaste ponnyn jag suttit på! En liten ryttare kommer få en riktigt fin ponny. 
Sen fick jag rida Trufla, som är polsk inport. Tror hon är 5 år så hon är väldigt grön, vilket jag inte är van med. Men otroligt snäll häst som absolut inte vill göra något dumt! Skritta o travade runt i ridhuset, lite över bommar, vände runt hinderstöd osv. Lärorikt för mig!
 
Men nu ska jag sätta igång så jag hinner med bussen, det har kommit 5 cm snö här också under natten!
puss

haha frank testade snapchat funktioner igår!! xD

 

11 - Grupparbete

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-02-11 » 09:21:04
Hej!
Sitter i skolan nu och skriver ett grupparbete. Vi har 20 minuters presentation om vårt projektplan imorgon.
Så idag ska allt bli klart, powerpointen samt texten till den. Är vi jävligt effekttiva hinner vi även inlämningsuppgiften tills imorgon!
 
Igår var jag klar med skolarbetet strax efter klockan 17, då åt jag och sedan åkte jag till stallet. Gambi var inte mycket bättre igår, lite bättre men inte mycket.
 
Idag fick jag ett sms av lovisa att hon jagar veterinär för att Gambi hade feber... stackars lilla gambi. Undra vad som är fel. Får se när jag får en uppdatering om läget!
 
Men nu ska vi ösa på, puss!
 
lite såhär känns det idag, måste lägga mig i tid!!!
 

10 - Plugg

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-02-10 » 12:07:37
Hej!
Sitter och äter en matlåda med lasange nu i klassrummet. 
Har haft föreläsningar hela morgonen och har en till nu på eftermiddagen till 15. Sen ska vi sätta oss med vår projektplan osv.
 
Igår spenderades en heldag på vreta. Vi gjorde vårt försök med grisarna och det gick rätt bra! Sen var det bara hem, duscha, äta, tvätta overall m.m. innan det blir lite tv och sängen. 
 
Idag ska jag till stallet ikväll också, full fart!
puss

lite bilder från igår!
 

8 - Måndag idag igen!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-02-08 » 12:26:48
Hej!
Sitter i skolan och har lunch, har hunnit med en föreläsning och en inlämmningsuppgift i grupparbete idag.
Resten av dagen blir att filslipa projectplanen, för imorgon är det dax för första försöket!! Spännande.
 
I helgen har jag haft fullt upp, i lördags var vi ut på stan en sväng och sedan blev det gym på kvällen. Har så jäkla träningsvärk i magen o ryggen haha!! Men det är bra.
 
Igår spenderades hela dagen i stallet, från 10-20. Gambi var sämre igår och kunde knappt gå.. idag ska han få en genomgång av en veterinär och jag väntar spänt på att Lovisa ska ringa! 
Höll mig rätt sysselsatt igår iaf, red två av eves hästar samt gick med gambi 5 minuter varje/varannan timme. 
 
Men nu ska jag sätta igång med plugget. puss!
 

6 - Sovmorgon!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-02-06 » 10:34:51
Hej!
Sitter just nu och tittar på tv och dricker kaffe.
Idag tog jag en sovmorgon då det blev väldigt sent igår, vi gick och la oss runt 01.30.
Dock vaknade jag självmant 08.45 men lyckades halvsova fram till 09.40 då jag klev upp!
 
Igår så var jag i stallet väldigt länge, var inte hemma förens 22.30 haha.
Så blev det filmmys med andreas.
 
I stallet så skulle jag in o rida Gambi i ridhuset, inser när jag kommer in att han knappt kan gå.. 
jag släpade runt han ett varv innan jag insåg att det inte är nåt "som kommer komma igång",utan nått är fel.
Lite halt på höger bak, men väääldigt stapplig på alla ben, typ som om han hade ont i hela kroppen.
Han var varken varm eller svullen någonstans, hade ingen feber och betede sig som "vanligt" förutom att han vägrade gå framåt... :( 
Ringde till Lovisa och hon skulle kolla imorse då och kom fram till att han fått en reaktion på behandlingen han fick förra tisdagen..så nu är det metacam och sjukhage under helgen som gäller så får vi se till veckan sen.
Idag var han nästan blockhalt på höger bak, och svullen precis under knäet där han blev behandlad. Så antar att det eskalerade under natten. Stackars lilla bambi <3 <3 
Ska ut imorgon igen, då blir det massa mys samt små korta promenader. Veterinären sa att det borde gå över under helgen med hjälp av metacamet som även är inflamationshämmande.
 
Idag då, jag och andreas har en deal att kl 11.15 måste han vara uppe haha. Andreas kan seriöst sova hur länge som helst om han får. Vet gånger då jag åkt till stallet så har han sovit till 13... Men idag har vi dealen att kl 11.30 ska vi vara utanför ytterdörren! Vi ska iväg upp till tornby och handla lite grejjer. bland annat på rusta, IKEA, bikbok (måste ha nya jeans då jag spräckte mina i förrgår!!!) och några andra stället. Det var länge sedan jag var och handlade något annat än mat haha, sist var det nog i december då jag köpte julklappar!
 
Men nu ska jag kika runt lite på olika bloggar innan jag ska sminka och fixa mig.
puss
gammal bild
 

5 - jäkla fredag

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-02-05 » 11:12:31
Hej!
Sitter igen i skolan, samma plats som jag spenderade 8 timmar på i tisdags, och 8 timmar på igår.
Vi fick ett rejält bakslag igår igen. Att göra om den jävla projektplanen. Vårt experimentdesign var inte bra. Men det är såååå jäääävla svårt att utforma något vi aldrig gjort förut. Vi har ingen erfarenhet om hur man utformar ett experiment, hur det ska se ut, vilket design man ska använda. Vi har inte ens fått några konkreta tips innan vi började med detta... svårt som fan alltså.
 
Så igår var jag lite deppig hemma haha, åt chocklad och tittade på tv.. Har precis skrivit klart en sammanfattning samt skickat in den. Har även hunnit valt kandidatarbete och jag hoppas, hoppas jag får det jag valt! Det blir ju lite lottning om det är många som vill ha det, och jag kan tänka mig att ett hundprojekt av Per Jensen är väldigt populärt..
 
Idag så blir vi väll färdiga i skolan före 16 hoppas jag, då tar jag bussen till stallet för att umgås med hästarna och evelina. Bra fredag ändå blir det tillslut. 
puss
 
 

4 - Hej på dig torsdag

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-02-04 » 09:50:49
Hej!
Sitter i skolan nu och ska precis gå igenom en artikel och skriva en sammanfattning.
Vi valde att lägga upp så att vi gör den idag istället för imorgon. Känns roligare att sitta och fixa en presentation en fredag än att skriva en sammafattning haha.
 
Jag har insett en sak, att ta det lugnt är inte min grej. Igår så gjorde jag inte så mycket på eftermiddagen, eller tja egentligen så gjorde jag några grejjer. Men det var inte tillräckligt för att jag ska känna mig nöjd.
Igår så städade jag hemma, lagade mat vilket tog 2 timmar, tog en promenad till priso för att handla, fixade disken och köket, fixade protokollet och läste 3 sidor i boken innan jag blev alldelens för nervig för att sitta still. Ibland funderar jag över om jag har någon diagnos haha. Jag kan inte "ha lite att göra". Jag mååste stressa för att må bra, jag måste ha ett packat schema så jag får planera hur dagen ska gå ihop. Då mår jag som bäst, men det får inte bli för stressigt. Då mår jag dåligt av det.
 
Jäkla balansgång alltså, idag så ska jag försöka hitta på lite mera grejjer att göra. Funderar på att följa med andreas till gymmet ikväll. Blir nog i skolan fram till 16 idag, sen har jag lite att städa hemma samt plocka ihopi badrummet. När vi fick ett nytt handfat så rev dem ut allting vi har i badrumskåpet under så det är en enda röra. Har inte haft motivationen till att fixa det men tänkte göra det idag. 
 
Men nu ska vi ta och gå igenom artiklarna! Min förra jag skrev var bra tyckte vår lärare, jag måste bara bli bättre på singular/plural i engelskan haha!!
puss
 

3 - Bra onsdag!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-02-03 » 13:33:54
Hej!
Har precis försökt väckt mig själv till verkligheten igen.
Idag slutade vi redan vid 11, vilket är så jäkla skönt. Har verkligen öööst plugg nu hur mycket som helst.
Så jag cyklade hem, åt lunch och har precis kollat klart på 2 h av värdskupps hoppning!
otroligt skönt att bara kunna ta det lite lugnt en stund på dagen, igår lixsom. Öste plugg hela dagen, hem, mera plugg, laga mat, åkte till stallet och var inte hemma förens efter 10. Helt sjukt att jag orkar haha. Därför är såna här dagar väldigt sköna.
 
Men nu ska jag komma tillbaka till verkligenheten och ta tag i mitt liv. Ska skriva klart protokollet från årsmötet samt läsa lite kapitel i boken. Har 70 sidor denna vecka vilket jag har svårt att hinna på en o samma gång haha. får ta lixsom pauser efter ca 15 sidor, är väll det man orkar med i ett svep.
puss!
 

2 - fullt upp!!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2016-02-02 » 16:13:18
Hej!
Har ca 15 minuter på mig innan jag ska ställa mig och laga mat och sedan åka till stallet.
Mina dagar har varit helt fulla, jag har spenderat minst 10 h/dag under hela helgen i stallet, utöver det har jag haft kortkväll hos några vänner samt styrelsemöte där jag blivit sekreterade för Bjärka säby ryttarförening!
Så det har varit lite jobb med det också, så satt till typ 21.30 igår med att fixa ett protokoll osv.
Förövrigt har jag varit i skolan hela dagen igår, eller ja själva skoldagen tog slut 12 men efter det var vi på Vreta Naturbruksgymnasium och gjorde en pilotstudie på grisarna där inför vår riktiga studie. Det var roligt att se dem ha så kul med ett helt vanligt cykeldäck! Kolla filmen här nedan!
 
Idag så har jag suttit heeela dagen och skrivit Projektplan. Vi satt från 08.30 imorse till 14.58 då vi lämnade in den och hann till deadlinen kl 15.00! Vi har varit duktiga!
Så jag hann bara hem, sen har jag suttit med en artikel som jag ska kunna sammanfatta tills imorgon. Har läst och förstått den men det tar ju sin lilla tid. 12 sidor lång och några figurer som ska förstås. 
 
Ska som sagt sätta igång med lite mat nu, innan jag tar bilen till stallet. Känner inte alls för att åka buss idag när det regnar. Vill bara dit snabbt och kunna åka hem när jag vill! Såna här dagar är jag lat och oekonomisk och tar bilen helt enkelt.
puss!
 
 

Cykeldäck är roligt 😄🐖🐷 #berikning #grisar #söta

Ett filmklipp publicerat av Linnèa Rosén (@linneaaroosen) Feb 1, 2016 kl. 5:39 PST