27 - Black friday!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-11-27 » 16:45:18
Hej!
Sitter hemma i soffan och tar det lite lugnt, har gjort det ett tag. Var hemma ifrån skolan runt 14.00.
Gjorde något med ryggen igår så jag har så jävla ont. Vägde över om jag skulle ta en morfintablett igår eller inte, gjorde så jävla ont. Slutade med att jag svepte ett glas vin i hopp om att lindra smärtan lite haha. har sovit så dåligt den här veckan och varit så trött, så ville inte göra mig mera trött av morfintabletten, somnar ju när jag tar dem.
Idag är det lite bättre, men gör fortfarande ont och jag har svårt att sitta och stå still länge. Ändå härdade jag ut i 2 timmar framför datorn i skolan, och vi lyckades skriva ihop 6 sidor till nya labben! braaa!
 
Igår hade jag så ont när jag kom hem, att jag nästan inte kunde duscha då jag inte ville böja med ner efter schampooflaskorna oså haha. När jag borstade tänderna stod jag på knä framför handfatet för att jag inte kunde böja mig ner för att spotta. Helt jävla sjukt, jag är såååå trött på det här!! Har svårt att tro när sånt här händer att det ska vara en kronisk reumatisk sjukdom, eftersom det bara smäller till och då strålar det ner i arslet och jag kan verkligen PEKA vart det gör ont på ryggraden. Idag gör det dock mer ont i ryggmusklerna, men jag antar att det är en påföljd då jag var så stel igår. Är jättestel mellan skulderbladen och i länden.
 
Det är viktigt att skilja på smärta och smärta, jag känner direkt när jag har "muskel"smärta och när jag har "ont ont"smärta. Den "ont ont" smärtan är mer intensitiv och gör mig rädd, jag vågar inte börja på ryggen (eller axeln ibland) för att det gör så jävla ont. En muskelsmärta kan jag mer långsamt böja mig framåt för att sträcka ut. Det gör ont, men det är hanterligt.
 
Nu då, nu ska jag snart ta en promenad till XXL. andreas slutar jobbet 18.00 så tänkte shoppa lite på XXL idag på black friday. Få se vad jag hittar på, blir nog en sväng till ÖB efteråt och sedan iväg för att hämta paket och handla lite mat. 
Men nu väntar en 4,5 km lång promenad, rätt skönt faktiskt för ryggens skull!
puss
 
inte lätt är kroppen är retarded

26 - Blå torget

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-11-26 » 10:18:15
Godmorgon!
Sitter på campus på blå torget och skriver på labrapporten. Har suttit här sen strax efter 08 imorse. Min labpartner är iväg till sjukhuset ett sväng så jag ska ta tillfället i akt och plugga lite Organ kemi. Igår körde jag på också och jag blev sååååå lycklig när jag förstod en grej jag inte förstått tidigare!! Så glad att de finns inte!
Så ska fortsätta med lite resonanstrukturer nu, så jag förstår hur allting hänger ihop.
Sen ska vi fortsätta med labrapporten när hon kommer tillbaka, vi blir nog klara idag. Åker iväg till stallet sen ikväll.
 
Igår gick det så jäkla bra att rida, jag älskar känslan när man tänker " shit, jag vill inte hoppa av nu ". Skulle lätt kunnat rida runt där i flera timmar haha, så bra kändes det! 
puss
 

25 - Plugg och nya ridbyxor

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-11-25 » 15:30:20
Hej!
har precis kommit hem ifrån skolan. Har haft lab imorse mellan 08-12 och sedan suttit med labrapporten. Vi har kommit jäkligt långt nu, imorgon ska vi gå igenom den, rätta och sätta in den i den slutgiltiga rapporten. Så tanken är att det ska gå på ca 4 timmar imorgon!
 
På vägen hem cyklade jag förbi och hämtade ut ett par ridbyxor jag vunnit på tradera.
Kan säga att jag älskar tradera, att göra fynd där är huuur kul som helst. De här var helt nya, med lappar kvar o allt. Kostade runt 1.200 kr på hemsidan, jag betalade 334 kr inkl. frakt. Alltså har ni aldrig testat tradera GÖR DET. Är helt sjukt vad man kan köpa billiga grejjer där!
 
Nu ska jag betala räkningar, hyran osv. Sen sätta igång med organ kemin. Måste få i mig lite energi innan bara. När andreas kommer hem tar jag bilen till stallet också puss!
 
som vanligt, tajta och bra i låren, förstora över knäet och smalbenen, haha jävla osymetiska kropp!
får se vad jag tycker om gripet, aldrig haft silikon på ridbyxor innan så ska bli spännande, testa dem idag!
 
 

22 - Plugg

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-11-22 » 13:25:09
Hej söndag!
Sitter och pluggat, skriver både en labrapport och pluggar till organkemitentan. Har tagit det lugnt idag, varit full fart i två dagar nu och jag har sån träningsvärk haha!
Igår löshoppade jag med eve lite, sen longerade jag gambi på kvällen, fredagen spenderades också i stallet i va 7 timmar. Idag ska jag ta det lugnt och plugga för nästa vecka har vi en labvecka igen med labbar hela dagarna. 
 
Annars då, är rätt lugnt. ikväll ska vi på bio också, se The Hungergames mockingjay part 2. Vi kollade på ettan igår för att frächa upp minnet lite, ser fram emot till ikväll!
puss

 

19 - just ja!!!!!!

Kommentarer - 2 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-11-19 » 15:24:33
Kommer ni ihåg min förra kurs jag läste? den jag hatade över allt annat och var så jääävla svår??
Vi har fått resultaten från den och det är helt sjukt; men jag lyckades få en 4a!!! HUR BRA ÄR INTE DET!?
Min 3dje 4a haha, i utbildningens svåraste kurs! jag kan ibland jag!!

19 - Sjukhuset

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-11-19 » 15:20:34
God dag!
Har precis pluggat i ca en timme, ska ta en liten paus nu innan jag kör på igen. Har även ett sem imorgon jag måste förbereda mig på!

Denna vecka har varit galen, som vanligt haha. Håller på för fullt att plugga till omtentan den 30de. Sen har jag en labbrapport som ska skrivas och lite annat, fullr upp med andra ord!
 
Idag var jag även till sjukhuset. NU ÄNTLIGEN blir jag tagen på allvar. Tyckte om läkaren mycket, såg ut som en ny examinerad läkarstudent typ, han var mellan 25-30, hungrig på kunskap och på att få hjälpa till. Ingen trött gamal avdakad läkare som hellre vill gå i pension än att hjälpa till haha. Hoppas han jobbar kvar till nästa gång jag kommer, har ju haft oturen hitils att fått olika läkare varenda gång jag varit till vårdcentralen. men har ju bytt vårdcentral nu så det känns bra!
Vi har iallafall börjar med utredning på Bechterwes, får se vad de leder nånstans. Han var även också inne på diskbråck. Om detta inte hjälper ska jag nog kunna tjata till mig en magnetröngten :)
 
Haha måste visa mina fina knän, jag och andreas brukar springa runt i lägenheten och kittla/slå varandra, så slog jag till honom och sprang och skulle hoppa upp i sängen, men jag halkade och vad kan jag säga, golvet är hårt... hahahaha
 
 

17 - tisdag!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-11-17 » 09:27:37
Godmorgon!
Sitter och äter frulle i soffan nu. kom inte upp när jag ville haha.
Blev väldigt sent igår, tror klockan var strax vid 01 när jag la mig.
 
Igår var jag i stallet hela dagen. Var inte hemma förens vid 21.30. Red gambi i ridhuset, det gick faktiskt bra! Sen så satt jag för första gången på en av eves pållar, och hängde på den andra. Jag har ju aldrig hållit på med unghästar förut, därför tycker jag det är extra roligt att få vara med. Så nu har jag både suttit och hängt på en unghäst!
 
Idag då, tvättmaskinen är igång. tanken är att vi ska åka och handla en sväng innan jag ska till skolan. Jag börjar inte förens 13.15. Ska även sätta igång med organkemin, har varit lite pepp på det så det känns bra. Nu kör vi så jag fixar den där skiten!
puss
 
Borgholmsslott, öland
 
 

15 - shopping

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-11-15 » 15:12:38
Hej!
har precis kommit hem ifrån en liten shoppingtur. Var på tiden jag köpte något nytt till mig själv haha, inte många kronor som går till kläder osånt längre. Förut shoppade jag jättemycket!
Köpte två tröjor på gina, båda i samma material men den ena har en hög krage. Guud vad jag har börjat älskat polotröjor nu alltså, sååååå skönt!
 
Nu tänkte jag ta och plugga lite. skriva lite på vår labrapport. Måste börja plugga lite Organisk Kemi i veckan då jag har omtenta om 2,5 vecka. Sen blir det ett pass på gymmet. Blev en vilodag igår faktiskt. Var inte alls på humör, hade ätit dåligt, har lite PMS och var arg på allt typ haha. Men det var mysigt på julmarknaden!
puss
 

14 - julmarknad

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-11-14 » 19:14:47
Julmarknad på Ekenäs slott, har även färgat håret imorse!
 
 

13 - Just ja, bloggen

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-11-13 » 18:16:37
Hej!
Har precis fixat klart lite här hemma, disken, dammsugit, torkat bord, plockat bort grejjer oså. Håller på att laga lite mat nu till mig och andreas som snart kommer hem. Sen blir det nog ett pass på gymmet!
 
Har dock rätt ont i ryggen, lyckades knäcka till den igår när jag lyfte bommar i stallet. Så jäkla jobbigt, det bara stack till och sedan strålade det i varenda steg jag tog. så drygt men jag red och hoppade lite och det gick jättebra. Gambi var duktig igår, lyssnade rätt bra på mig och vi red över två sockerbitar med olika galoppsprång. Lyckades klämma in 5 galoppsprång på 14 meter och även kunna länga till 3! 
 
Annars har jag bara labbat den här veckan, och varit i stallet. Fick även rida lite på en av eves ponnier hon har nu. Kommer knappt ihåg när jag satt på en b-ponny sist !? Jag vet att någon liten ryttare där ute kommer köpa en toppenponny iallafall!
 
Sen då, imorgon blir det Julmarknad på Ekenäs slott med john och linnea. Mycket trevligt, annars ser helgen lugn ut. Ska plugga lite!
puss
 
 

10 - Sluta tidigare

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-11-10 » 10:15:26
Hej!
har precis kommit hem ifrån dagens labb. Vi fick sluta redan innan 10! Helt otroligt skönt faktiskt.
Så nu ska jag ta det lugnt en stund innan jag ska till stallet, ska hämta upp Ulli efter vägen också. Solen skiner och det är typ 10-13 grader utomhus, så det blir nog en uteritt!
Annars vet jag inte riktigt vad som inträffar idag, det visar sig helt enkelt. puss!!
 
kan säga att jag saknar den här utsikten
 

9 - Paus i labbandet

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-11-09 » 14:38:47
Hej!
Är hemma en snabbis nu, det skönaste med att bo nära skolan är att kunna cykla hem när det är hål. Vi har satt våra 8 prover på en PCR, men det sköts av en maskin och tar ca 2 timmar. Så vi hade två timmars hål till klockan 16 då vi ska ladda på proverna på en gel och köra en elektrofores. Så passade på att cykla hem för att fixa lite saker här hemma. Ska iväg till stallet efter jag slutat så det kändes skönt att få lite gjort nu!
 
Så har fixat posten, skrivit en inköpslista, planerat upp veckan, fixat disken och lite sånt. Känns bra!
 
Igår tog jag ju en promenad upp till IKEA; handlade lite och gick sen till XXL för att åka hem med andreas.
På kvällen gjorde vi mat, jag fixade ordning min gaderob, och sedan gymmade jag! Känns bra att vara igång igen.

Köpte en stor fin murgröna på ikea, 29 kr för blomman och 25 för krukan haha, billigt är bra (Y)
 
Såhär såg min gaderob ut innan jag fixade den, alla mina ridkläder ligger i den stora påsen och på golvet, på andra sidan stod det två kartonger med ytterkläder(mössa,vantar,halsdukar,jackor) och en med skor.
Köpte två "skrubb" från IKEA och jäklans vad bra det är! Det är världens minsta gaderob med en stor jävla pelare i mitten. Men tyckte det löste det ganska bra ändå!
puss
 
 

8 - Söndag

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-11-08 » 12:13:11
Hej!
Idag blev det en lång sovmorgon, igår somnade jag medans jag och andreas pratade haha. Det har hänt ett par gånger att jag har somnat medans andreas ligger och pratar med mig, helt sjukt. Men jag var rätt trött igår.
Var i stallet i över 10 timmar!! Mockade hage och fixade, longerade sen då ryggen var lite trött.
 
Idag så ska jag städa lite här hemma. Plocka undan oså, vill försöka hitta en lösning på vår minigaderob, just nu är det kaos där inne med ridkläderna överallt! Så måste försöka strukturera upp det, har även tanke på att få upp mina tavellister idag. Och fixa lampan i köket.
Solen skiner och det är blå himmel ute, så en promenad blir det nog också! Full upp som vanligt, puss!
 
lördagsmaten!

6 - Helgen!

Kommentarer - 2 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-11-06 » 14:12:09
Goddag!
Ligger i soffan och väntar på att min kladdkaka ska bakas som är i ugnen.
Det är ju "kladdkakans dag" imorgon så jag tänkte ta med mig en bit till stallet imorgon och bjuda!
 
Hade ett seminarium imorse mellan 10-12, sen dess har jag bara varit hemma. Tagit en promenad till ica bara.
Andreas slutar 18 idag och då ska vi äta och sedan ta ett pass på gymmet. Det ska bli väldigt trevligt!
Igår tog jag en 50 minuters lång PW/joggingtur också, kändes bra!
vi hörs, puss
 

5 - Hinna med sitt liv

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-11-05 » 11:45:48
Hej!
Idag har jag en "fixa mitt i veckan"-dag där jag tänkte hinna med mitt liv haha.
Det går för runt alltså, jag hinner med mycket, men inte allt jag vill. Igår spenderades hela dagen i stallet och jag var inte hemma förens 20.30! 
 
Idag så hade jag en föreläsning mellan 8-10, sen dess har jag fixat här hemma, planerat mat, plockat i/ur disk osv. Så har lite pyssel här hemma att stå i idag, ska plocka undan lite grejjer o fixa. Tänkte ut och ta en promenad sen när det fortfarande är ljust ute för att se mig om i området lite. Vi har ju en liten skog här bredvid oss med lite vägar. 
Japp, andreas slutar 20 ikväll så jag är ensam hela dagen! puss
gambi igår
 

3 - Redan november

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-11-03 » 11:22:04
Hej!
Shit vilka dagar jag haft alltså! Full rulle varenda dag!
Hade det jättetrevligt hemma i Borlänge under helgen. Träffade famlijen och var ute och red på Karusell. 
Vi kom till Linköping vid 22.30 på söndagen och igår hade jag introduktion och föreläsning mellan 09-12.
Sen bar det iväg till stallet. Red ut en sväng på en galen Gambi och sedan satte jag och eve oss i bilen med transport och åkte ner till Oskarshamn. Vi lämnade en häst och fick två med oss på tillbaka vägen. Så vi var inte i stallet förens 24 typ, fixa allt och sedan åka hem. Blev en låång dag igår och jag har sen i fredags spenderat över 100 mil bakom ratten haha!
 
Idag då, sov ut, till typ 10, sen dess har jag myst i soffan framför PH. Ska nu gå och fixa lite här hemma innan det är dax att åka på föreläsning. Den börjar 13.15-15.00.
Sen ska vi handla ikväll.
puss!

Lite bilder från helgen oså

 
finns filmer på min instragram från när jag red karusellen