31 - Mondeon

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-31 » 14:21:00
Ja, nu tänkte jag berätta lite om min söndag, en av de värsta söndagarna i mitt liv!!
 
Vi åkte ju hem ifrån Messlingen, startade vid 10.30 typ. Väl i Borlänge hämtade vi min bil som varit inne på lite lagning, fick ju två tvåor på besiktningen varav den ena tvåan var att spindelleden på Höger framdäck behövde bytas. Men allt var gjort så vi tog bilen och åkte. Svängde förbi hos mamma och åt och pratade lite innan jag drog iväg runt 18, hade planerat att vara i Linköping typ 22-23 så jag iallafall fick sova lite innan klockan skulle ringa 07-00. 
Jag hann 2,5 mil, till första rondellen efter Säter då hela bilen kastades till i rondellen och jag kunde inte styra någonting. Så jag fick åka på en liten bit till närmaste busshållsplats där jag svängde in, för det kändes som om något var helt fel med bilen. Gick ut och tittade och hade ratten lite åt vänster men högerhjulet pekade åt höger... FAAAN tänkte jag.

Det var lite konstigt, för när jag lämnade Ingo-macken var ratten lite fuckedup, bilen gick rakt men ratten var jättesne men jag märkte inget annat konstigt då. Så ringde till pappa och frågade och tydligen kan de bli lite så när man fixar med såna saker. Vet att mammas ratt var precis likadan på hennes Mondeo, därför trodde jag att det var lugnt.
 
Men väl på busshållsplatsen fick jag ringa pappa och berätta att något måste ha gått sönder, så han fick sitta och åka hemifrån för att hjälpa mig. Vi plockade av hjulet och pappa konstaterade att det var något knas med spindelleden, "kulan" hade typ hoppat snett, (jag är dålig på att förklara för jag vet inte hur det ser ut). Men den satt iallafall kvar, hade den helt hoppat bort skulle hjulet åkt in och dragit med sig massa grejjer.. så det var väll tur då. Dock så gick det ju inte att köra den eller något så vi åkte tillbaka till Borlänge och hyrde en biltrailer på OK. Men eftersom man behövde E-körkort för att köra en sån fick pappas systers man köra. 
Så tillbaka till mondeon i säter då, planen var att kunna köra upp mondeon på trailern eftersom det bara var "rakt fram", men då vi hängt upp bilen för att kolla var de var hade kulan hoppat helt ur.. så när pappa började backa rörde sig hjulet inte en milimeter och jag bara skrek STOP.
 
Så bara att plocka av det igen och så spände dem upp allt där inne med spännband så det skulle hålla ihop, och så på med hjulet och hissa upp den på vagnen. Fick sitta i och styra bilen.
 
Hemresan gick bra och nu står mondeon på garageuppfarten till huset. Är så lättnad över att det hände i en rondell och inte i tex en omkörning. För jag låg ju på och körde som "vanligt", kunde fan dött haha.
 
Har Mitsubishin här nere nu, ska ringa till pappa idag och höra hur han hade tänkt, för han behöver ju den bilen till skogen. Som tur är det ju bara spindelleden som är trasig, allt annat är ju helt så det är bara att köpa en annan. Troligtvis så finns det olika tjocklekar på "kulan" och den som vi köpt var för liten, men det tycker man han som böt den borde märkt...
 
Aja, vi dog inte och mondeon ska få leva några år till!
puss
 
här går bilen rakt men inte ratten...
 
 
 

31 - Sjukis

Kommentarer - 2 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-31 » 13:04:58
Hej!
Sitter på andreas dator nu och försöker få igång min. men den vägrar, tror hårdisken har krashat igen.. fan ta den.
Tänkte åka upp till SIBA sen och lämna in den, fan då!!!!!!!! dock tror jag att de går på garantin, hoppas det iallafall. Den fungerade igår men nu när jag försökte starta upp den så gick det inte.. riktigt irriterande.
 
Idag då, jag är sjuk. Vaknade med feber, ont i halsen och hosta. Kände redan i lördags att de var nått skit på gång. Men trots det gick jag upp 06.00 och åkte på praktik. Vet inte riktigt vad de blev av praktiken, allt känns bara så oplanerat, ingen som har ansvaret över oss och vi har inte fått några "uppgifter" som ska göras utan bara " häng med " i typ 1,5 timme.. så ovärt att åka 2 mil för det.
 
Har iallafall tagit en dusch, kollat på film, kört två tvättmaskiner och sovit lite. måste ta en ny alvedon då jag känner att den är påväg ut ur kroppen. vill inte vara sjuk!
 
Får se om jag kan lägga upp bilder oså från Messlingen ikväll, har massa filmer jag skulle vilja klippa ihop också. Men just nu mår jag sisådär och imorgon går jag 08.30-17-00  skjut mig. puss
 
fick flytta kultingar som var födda i natt också! Så jävla små och söta så det finns inte! Fick dock också se mamman klämma ihjäl två av dem... 
mocka åt grisarna stod också på schemat,.. de var helt galna haha. bet överallt!! AJ
Lovisa är nog gris-heden!
 

31 - pajjad dator

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori -   |  Daterat - 2015-03-31 » 11:56:42
Asså jag orkar inte!!!! :( 

30 - Jag lever!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-30 » 11:28:45
Lyckan när jag trampade in i lägenheten 10.30 idag var obeskrivlig. Fyfan vilket dygn det varit!!!
Ska iväg på praktik på Vreta Naturbruksgymnasium, vi ska jobba med kor och grisar. Det ska bli kul men jag är så jäkla trött och slut i kroppen så jag bara grät efter jag stängt ytterdörren.
Men bara bita ihop och köra, vi hörs ikväll istället så berättar jag mer.
 
det går bra nu.. från igår
 
 

25 - framme!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori -   |  Daterat - 2015-03-25 » 17:30:07
Hej!
Framme nu i messlingen. Resan gick bättre än förväntat. Åkte 06.17 från linköping imorse. Hann med att både hälsa på mamma och mormor och morfar. 
Nu sitter jag och dricker en ekologisk xide. Rätt god faktiskt. Men nu ska jag njuta!
Puss

24 - Hallåj!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-24 » 17:50:58
Hej!
åååh gud äntligen! skrev precis min sista mening i min rapport. 1235 ord blev det. Avslutade det klyschigt med " Djurens välbefinnande ska alltid gå före människans bekvämlighet ". kändes som ett bra avslut, oftast är det där det brister. Att vi blir för bekväma och "orkar inte" eller tar genvägar. Men det är bara att hugga i!
 
I stallet idag tänkte jag; nej fan jag orkar inte stressa. Så istället för att stress-idiot-rida så mockade jag, hjälpte evelina med en av hennes inridningsprojekt och borstade. Jäkligt intressant tycker jag att vara med eve när hon donar med de oinridna, jag har inte hållt på så mycket med ung-/oinridnahästar i mitt liv så jag tycker det är kul och lärorikt! Idag lyckades hon även skritta för första gången på den ponnyn, alltid roligt att se det gå framåt och det är lite extra roligt för mig att se dem när de kommer som små förvirrade själar och sedan blir superfina och välridna hästar och ponnys! 
Borstade sedan gambi rejält, men det går knappt pga av all lera som blir damm haha.. han behöver en dusch! Får fixa det när jag kommer tillbaka sen. 
 
Japp nu har jag ju skrivit klart, ätit lite också. Andreas ligger nog och sover så ska snart väcka honom så ska vi åka och handla lite. Han blir ju ensam här i 4 dagar, känns väldigt konstigt faktiskt. 4 dagar är inte så mycket men vi har aldrig varit ifrån varandra så länge sen vi flyttade ihop haha. Men tiden går så snabbt så!
 
Vet ni vad? jag var vääärldens lyckligaste idag när brevbäran kom! 3 små paket hade jag fort och pulsen gick i 140 när jag öppnade ett paket för jag önskade att det låg en sak där i, och vet ni vad? det gjorde det!!
Jag har beställt en selfie-pinne haha, inte för att ta så mycket selfies men kändes som en rolig sak att ta med sig när man ska utomlands eller bort, typ som nu i mässlingen. Ni kommer få se jäkla massa bilder från skoteråkningen på fjället! oj vad roligt haha!
 
testbilden!
 

24 - Stressad tisdag.

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-24 » 12:48:00
Hej!
Har precis ätit lite lunch och ska snart iväg till stallet. Bussen går 13.25.
Tänkte vara otroligt effektiv i stallet idag och försöka både hinna rida och fixa, har ca 1,45 timme på mig.
 
Min rygg mår sådär, vi hade 1,5 timmes föreläsning idag utan paus eller möjlighet för mig att gå lite.. genomled den sista halvtimmen i ren envishet, för hur jag än satt gjorde det ont.
Men nu har jag kört min övning här hemma och det känns lite bättre, sen får jag blodgenomströmning när jag är i stallet. 
 
Min plan för dagen:
Stallet
Fixa klart rapporten jag började med igår (behöver ej vara språklig utan de kan jag göra sen men alla källor och info ska vara klart eftersom jag inte har tillgång till internet i mässlingen)
Packa inför imorgon
 
Imorgon är planen att gå upp ca 06.00 för att komma iväg i tid, blir över 60 mil i bil imorgon så typ 8 timmar, en hel arbetsdag, bilåkande. Undra vad ryggen tycker om det..
Måste ju åka ensam till Borlänge, skit tråkigt men jag är ändå trött på morgonen så då går tiden lite snabbare. Åker med pappa sen upp till Mässlingen från Borlänge.
Men nu ska jag kolla lite på rapporten, har sktivit ca 1,5 sida av 2. Det roliga är att jag skriver om Djurskyddslagen för hästar!
puss
 
 

23 - Andreas och gambi

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-23 » 22:16:32
Här är en gullig film från idag! 
 

23 - trött

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-23 » 21:00:24
Hej!
Har precis börjat på en rapport som måste vara klar imorgon kväll om jag vill slippa jobba med den i Mässlingen.. Idag har det inte varit en bra dag alls, snacka om att bli sparkad på när man redan ligger ner.. var så jävla ledsen när jag kom hem från skolan så jag åt min matlåda ståendes och drog sedan iväg till stallet med andreas..
Så jävla känslig just nu, men jag anser själv att jag blev felbehandlad idag.. vad de handlar om tar vi någon annan dag.
Har setat och skrivit på denna grej i snart 3 timmar nu, känner mig ganska trött så ska hoppa in i duschen och lite sånt innan 112 Aina börjar 21.30... #slutkörd
 

från idag! beste gambi
 

23 - måndag

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori -   |  Daterat - 2015-03-23 » 10:56:08
Hej! 
Sitter på blå torget och pratar. Vi har hål till 13.15. Segt!! 
Har setat o skrivit i min almanacka för resten av terminen. Blir fullt upp alltså! 
Idag har även jag o andreas 21 månader tillsammans. Så han har ställt upp och ska följa med till stallet ikväll för att umgås <3 älskar dig! 

22 - Igår firade vi ett år...

Kommentarer - 2 st.  |  Kategori - Mina tankar  |  Daterat - 2015-03-22 » 13:09:12
.. jag och ryggvärken.
 
Tänk om jag visste då den där natten när jag vaknade av smärta att det var början på ett rent helvete.
Helt sjukt att det har gått ett helt år, ett långt smärtsamt år som gick relativt snabbt ändå.
 
Jag undrar om jag kommer sitta och skriva samma inlägg nästa år " två år idag med ryggvärken " eller om vi förhoppningsvis lämnar varandra.. jag hoppas mest på det.
 
Ja jag vet inte vad jag ska skriva mer om de här, ett år, mängder av sjukhus och sjukgymnast besök, ett akutbesök, många smärtstilladetabletter, mycket smärta och många tårar. Det är nog vad jag kännt av ryggen detta år, ingenting positivt iallafall, men det är som man säger; det som inte dödar det härdar. Min smärttröskel är bättre än någonsin.
 

22 - söndaaag

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-22 » 10:48:27
Godmorgon!
vaknade strax efter 9o men låg kvar och myste i sängen till typ 10o. Nu har jag ätit frukost, satt igång en tvättmaskin, fixat disken och städat undan lite.
Idag ska jag fixa lite här hemma och starta upp matteplugget. Även laga lite mat. 
Japp de är väll de som händer idag, haha vet inte mer vad jag ska skriva.
 
Idag är det även lägenhetsvisning på en lägenhet högst upp i vårt trappuppgång. Ge mig 1,5 miljon + så blir jag glad..
klicka på bilden för att komma till annonsen!
 

21 - Hemma!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-21 » 17:07:59
Hej!
Ska strax gå inoch duscha, revbenen ligger i vatten och kokar på spisen och min mage värker av att jag ätit godis haha.. 
Idag var jag i stallet rätt länge. trots det blev det lite bråttom där på slutet hehe! Standard..
Fixade i stallet oså och hjälpte eve, sen käkade vi och sedan red vi ut. gambi var galen idag, pigg som fan och hade några fantasimonster som skulle döda honom haha. Men annars gick det bra!
 
Nu måste jag fan duscha.. haha puss!
haglade som fan ute nyss!
 

21 - överste mörner

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori -   |  Daterat - 2015-03-21 » 09:37:30
Godmorgon!
Sitter på bussen påväg till stallet nu. Tog Den tidiga för att slippa stressa och andreas jobbar ändå!
Igår var vi på dejt på överste mörner. Haha vad fult de låter med dejt.. vi var på middag ;)
När vi kom in o satte oss vid vårt bord ville jag typ bara vända mig om och gå. Ljudnivån där inne var så hög att jag inte ens hörde vad jag tänkte. Jag och andreas fick sitta framåtlutade på vårt bord och skrika åt varandra för att kunna prata.. det var 4a personer vid bordet bakom oss som var otroligt högljudda. Riktigt drygt och det drog ju ner kvällens betyg..
Mrn maten var riktigt god! Beställde in en chicken burger och fick istället för deras 200 grams hemmagjorda burgare strimlat, marinerat kycklingbröst med soltorkade tomater. Åååh vad gott!! Ångrar inte att jag böt ut burgaren även fast den är riktigt god.
Vi blev inte kvar så länge utan gick förbi hemmakväll och väl hemma tittade vi på film. Dock var jag så mätt så fick inte i mig många godisbitar haha..

Idag då! Stallet nu sen vet jag inte vad som händer. Det visar sig! Puss!!

20 - throwback friday

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Foto  |  Daterat - 2015-03-20 » 16:59:40
Hittade gamla bilder på mitt minneskort i en mapp jag inte ens visste fanns!
Tyckte att kortet blev fullt väldigt snabbt och här är svaret; en mapp på 1,3 GB i mitt lilla 2 GB minneskort haha!
Bilderna är tagna med min förra kamera, Nikon D60 år 2011! Så det är några år sedan, tänkte slänga upp lite fina bilder från mappen.
 

20 - ny övning och skor

Kommentarer - 2 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-20 » 16:42:00
Hej!
Sitter i soffan med andreas nu och pratar lite.
Han ska snart iväg till gymmet och jag ska fixa lite här hemma. vi ska ju iväg till 18.30 ikväll.
 
Var hos sjukgymnasten idag också, givande som vanligt och jag har avancerat upp ett steg med min ryggövning. När jag träffade ryggspecialisten första gången introducerade han mig till två övningar, den här jag kört och en annan som är lite grövre åt ryggen. Skrek rakt ut när jag gjorde den för 10 dagar sedan, för det gjorde så ont. Idag klarade jag 10 reps utan några som helst problem! Så ska fortsätta med mina 4-5 ggr om dagen men byta ut mina vanliga mot den här nya övningen typ 2-3 ggr. Så det blir hälften hälften. 
Här ser ni hur man ska göra, ser jävligt roligt ut haha!
men när man har tagit tag i stolsbenet ska man hålla kvar medans man släpper ut all luft så man "sjunker närmare stolen".
 
Fick träna på en ny sak också, att andas. Jag gjorde mina övningar helt korrekt men jag glömmer att andas emellan och låta musklerna slappna av, jag bara kör. Så jag fick ligga raklång och andas, och då fick jag reda på att jag andas på fel sätt också. 
Tjejjer andas ofta genom att dra in magen och skjuta ut bröstkorgen (jag är typexempel) och hon sa att det var väldigt vanligt och grundar sig i många olika faktorer, bland annat var att man som tjej vill dra in magen för att se smalare ut. Så jag fick försöka andas ordentligt (genom näsan) och låta magen och bröskorgen expandera vid inandning och sjunka ihop vid utandning -> korrekt andning.
Tog mig några minuter att få till, för det var verkligen skitsvårt. Sen höll jag på att få en panikattack också.. kände hur typ kroppen började på att skaka och jag började få riktigt panik av att bara ligga. det går inte!!
Jag kan inte lägga mig ner mitt på dagen och tänka på att andas för att ta det lugnt för det var så jävla tydligt, direkt när jag "slappnade av" i kroppen kom all stress och ångest ikapp mig som jag lyckas tryckt ifrån mig genom att hela tiden ha något att göra. Så jag höll helt enkelt på att börja gråta där inne. 
 
Så det är något jag kommer börja öva på.. att lägga mig ner och tänka på hur jag andas. Det är skitsvårt, hur andas du?
puss
 
Tjiihoo en positiv sak: mina skor har kommit! Ska invigas imorgon! :D
 

20 - Fredag.

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-20 » 09:26:20
Godmorgon!
Sitter och glor på TV och tar det lugnt. har alltid så jäkla ont i halsen när jag vaknar, speciellt när jag vaknar på natten. Det verkligen SVIDER hur mycket som helst! Aj!
 
Idag var det galet skönt att ligga och snooza, från andreas gick upp vid 07.30 tills jag klev ur sängen 08.30.
 
Idag ska jag till sjukgymnasten nu vid 12, sen direkt till skolan för att träffa gruppen och rätta till lite kommentarer i rapporten och sedan ska jag hem. Ikväll vid 19 ska jag och andreas ut på stan och äta också. Det som inte blev i lördags får vi ta igen idag!
 
Åh måste berätta en grej som gjorde mig lite nedstämd.. En ny kurs börjar nu på Måndag, Djurhållning och Förvaltning och den innehåller massa seminarier, studiebesök m.m. Ingen tenta har vi utan uppgifter under kursens gång. Eftersom jag ska till Mässlingen nästa vecka kommer jag missa ett seminarie och ett studiebesök. Och när vi ska till Rhodos kommer jag missa hela 3 till studiebesök.. så jag mejlade kursansvarig och frågade vad jag skulle göra eftersom jag skulle bort så mycket och svaret jag fick -> Ta igen de tillfällena nästa år.
 
Så just nu känner jag inte för att åka iväg alls. För jag kommer inte få kursen avslutad utan att ha gått på alla studiebesök, vilket är jobbigt. Jag trodde jag skulle kunna ta igen de med uppgifter osv. Men men, det är väll bara att bita i det sura äpplet.
Lite jobbigt blir det ändå att ta igen det nästa år, för då är jag i full gång med mitt Kandidatarbete. Men jag får väll planera upp det så bra att jag kan vara med på de tillfällena jag missade.
 
Så nu har jag fått det ur mig, ett väldigt jobbigt beslut men jag vill ju såklart åka iväg. Men jag blir bara mer och mer stressad över att åka någonstans eftersom jag vet att jag missar så jävla mycket. Så är de de här med att få ihop så pass mycket poäng så jag får ta studielån nästa termin, vilket innebär att jag inte får missa en enda tenta till!! Åh hur länge ska jag orka.. fan.
puss

19 - Matprepp!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-19 » 15:10:03
Hej!
Har precis lagat klart all mat, blev kycklingwook med nudlar och en köttgryta med ris.
Så nu har vi några matlådor var, jättebra! Jag åker ju till messlingen onsdag nästa vecka så lika bra att laga mat nu inför det. Annars kommer väll andreas leva på hämtmat, kyckling med pommes eller billys pan pizza..
 
Har även beställt hem lite grejjer från Fyndiq. Eftersom jag fick svar på mejlet från Gadgetbay (de måte ha läst bloggen ;) ) och upphävt köpet där. Hittade varan på Fyndiq för bara 20 kr mer.. dock tillkom ju frakt så passade på att köpa ett nytt headset till mobilen för 25 kr och två laddningssladdar 15kr resp. 25 kr. Billigt är bra!
 
Hoppas verkligen att jag får grejjerna innan onsdag!! lite panik.. 3-5 arbetsdagar för leveranstiden och det är bara 3-4 dagar tills jag åker.. snabba påå!
 
Nu täntke jag ut och ta en promenad. puss!
 

19 - Lediga torsdag

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-19 » 10:49:26
Godmorgon!
Gud vad skönt med en ledig torsdag! Känner mig sämre än igår, ont i huvudet, halsen har gjort ont hela natten, är trött och hostig. fan också.
Idag ska jag alltså ta det lugnt. Ska skjutsa andreas till jobbet nu till 12, ska handla i samma veva och sedan tillbringa eftermiddagen med att laga mat. 
Ska försökta ta en promenad också, detta är ju sista dagen med full sol ute, imorgon blir det molnigt, regn och snö!? galet. 
Vi hörs sen! puss
 
föresten, är det någon som läser min blogg som handlat från Gadgetbay på tradera? Vann en aktion där för över 4 veckor sedan men inte fått någon vara.. leveranstiden var 2-4 veckor och det har nu gått över 4 veckor. Ingen svarar på mejl eller något, känner mig fett lurad på 90 spänn..
Läser man i omdömena är det många som klagar på leveranstiden, så jag hoppas den kommer fram så småningom!! Men hade velat fått den innan jag åker till Messlingen!!
 

18 - Köpt nya stallskor!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Smått och gott  |  Daterat - 2015-03-18 » 19:43:46
Äntligen har jag beställt hem nya stallskor! Ett par tåliga med kvalité!
Mina är det ju hål i rakt igenom och det funkar ju nu när hagarna är jätte torra men direkt man kliver i något blött forsar ju vattnet in.. inte så mysigt alls med att vara blöt om foten..
 
Så nu har jag kostat på mig ett par nya, som endast ska användas vid "stallarbete". 
Ett par MuckBoots, 100% vattentät, bara att spola av om dem blir skitiga! De var också varma så de kan användas på vintern pga att de är isolerande och så håller de värme borta på sommaren. Den perfekta skon med andra ord!

Fick upp ögonen för Muck Boot när det var en som sålde begagnade på en facebooksida, dock ville hon ha typ 380 kr + frakt. Aldrig för ett par begagnade skor som hade några år på nacken.. då lägger jag hellre en hundring till så får jag en helt ny sko! Det var ju fri frakt också.
Så det passade utmärkt att de hade kampanj på denna då, istället för 699 kr kostade dem 549! Som hittat!
Om 5 dagar kommer dem hem till mig, längtar!
 

18 - Stall dag!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-18 » 19:28:45
Hej!
Har precis ätit kvällsmat i form av en meny från Donken.. inte lika glamouröst men gott.
Blev några timmar i stallet idag! Började med att mocka och fixa sånt, sen satte jag mig i solen med ryggen mot ridhusväggen och bara njöt medans jag tog isär Gambis träns och smörjde det ordentligt! Jättemysigt.
 
Sen red jag ut en sväng, skritta och avslutade med några varv galopp/trav på utebanan. Helt underbart!
Här kommer det lite bilder och en film från dagen!
puss
 
 

18 - Muntlig presentation.

Kommentarer - 2 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-18 » 07:29:50
Hej!
Sitter och äter lite frukost nu, ligger liiite efter i planeringen då håret var i en enda röra.
Ska ju ha muntlig presentation inför klassen idag så man vill ju se någolunda okej ut haha. 
Igår körde jag på " jag orkar inte "- knut haha.
 
Ska sluta 12 idag, men eftersom vi är 7 grupper och endast ha 20 minuter på oss (blir tajt!) så kommer vi säkert dra över.
Jäkla korkat upplagt de här, varför inte dela upp de på två gånger istället för att ta en lång 3-timmars redovisning?
Och så att man får typ 25 minuter eller 30 på sig, för det blir fan tajt! Man ska inte bara presentera, utan ge tid till att koppla in sin dator, starta powerpointen, de andra ska sätta sig, sen ska man köra och efteråt så måste man ha tid för frågor och för att koppla ur datorn osv. Har man en 18 minuters lång redovisning får man fan ta frågorna jäkligt fort efteråt.. ;)
 
Iallafall ska jag iväg till stallet sen. har lite halvt ont i halsen så blir nog att ta det lugnt. Blå himmel och sol kan bara indikera på en sak --> Uteritt!
puss
 

17 - seeg

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-17 » 20:55:34
Gokväll!
Har precis kollat på en 2,5 timmes lång film, jävligt mysko var den. Mr Nobody hette den. Otroligt konstig och man fattade inte så mycket haha, men underhållande!
 
idag har jag inte gjort så mycket. Kännt mig lite "dåligare" idag med sjukendet och humöret. Riktigt jäkla pmshumör har jag haft! Så bestämde mig för att ta det lugnt, känner fortfarande av halsen iså. 
 
Imorgon har vi redovisning mellan 09-12, ska lyssna på alla gruppers redovnisningar. Spännande! vi kommer träffas vid 08 för att öva en gång innan. Så allt sitter lixsom.
puss
 
 
 

17 - Sovis!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-17 » 09:01:49
Godmorgon!
Har nu ätit lite frukost och fixat mig. Tog en sovmorgon till 08.40 vilket var riktigt skönt!
Dock mår jag lite sämre idag än igår, att vara i stallet i över 6 timmar när man har nått skit i kroppen kanske inte var de smartaste jag gjort haha.. men det är allt eller inget!!
Idag så ska vi mötas vid 10.15, så kan ta de lugnt här hemma i 45 minuter till, skönt.
Sen så kommer en kille från Bredbandsbolaget ringa mig mellan 12-16 då de ska komma och installera bredbandet!! Överlycklig att slippa den här jävla skiten vi har nu! Det blir dyrare men jag står inte ut med Tele2 Mobila bredband längre, helt värdelöst! endast 40 GB i mån vilket innebär att man sitter sista veckan utan internet, det går as segt och den tappar hela tiden täckning.. nej tacka fan för att det här är över!
 
Så det blir bra med ett nytt bredband, Bredband 60 heter det och ska vara bra. Hoppas på det! Då kan jag kolla på hur mycket utube och play som helst! underbart.
puss

16 - klättring

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-16 » 21:01:56
Hej!
Sitter i soffan nu och ska strax gå in och duscha. kom hem för bara 40 minuter sen efter en hel eftermiddag i stallet. Mår jättebra nu iallafall, trött bara. Var rätt hungrig när jag kom hem.
 
Idag så fixade jag och eve i stallet, sen red vi ut i kvällsolen! vi klättrade lite idag, spännande och roligt. Dock drygt tyckte gambi som ville galoppera upp för backarna i slutet. 
Här är en film och en av Gambis berömda 180 svängar haha...
 
 
sen så hjälpte jag henne lite med hennes två inridningsprojekt. Gick jättebra och hon kunde skritta på 4åringen idag för andra gången! Superduktig!
 
Men nu ska jag duscha sen se 112 Aina och Erik och Mackan, sen sova! Sovmorgon imorgon,
puss!
Gambi ser väldigt taggad ut...
 

16 - längst bak i bussen

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori -   |  Daterat - 2015-03-16 » 13:29:28
Hej!
Sitter allra längst bak i bussen nu. Vet inte sist jag satt där? Knökat av människor iallafall. Tycker det är lite fascinerande vi svenskar, att vi aldrig vågar sitta bredvid varandra. Typ Här längst bak. Jag sitter längst in, en i mitten o en längst in på andra sidan. De är alltså ett säte emellan oss alla haha. Patetiskt. Dock kanske jag luktar illa med häst kläder, fast allt är nytvättat.

Idag blir de nog att rida ut. Solen lyser ute vilket är riktigt skönt. Imorse var de inte alls lika fint väder. 
Puss 

16 - muntlig redovisning

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-16 » 08:31:18
Godmorgon!
Har precis ätit frukost och nu sitter jag här vid datorn. 
Gick upp lite tidigare idag för att kunna vakna och ta det lite lugnt, rätt skönt faktiskt. Annars är mina mornar jätte stressiga då jag går upp i sista minuten.. 
 
Känner mig ännu lite piggare idag men har börjat hostat lite. Lite drygt men hoppas det släpper snart. 
Idag har vi en muntlig redovisning så jag slutar 12.00, sen får vi se om vi ska stanna kvar och jobba med nästa redovisning inför onsdagen eller om vi fixar det imorgon.
 
Måste snart ta tag och plugga lite matte också, men jag har verkligen ingen energi till det. Det är väldigt lockande att låta den kursen vara tills efter sommaren.. men får se hur jag gör. Känns väldigt tajt att börja med den nu när jag ändå är borta halva nästa vecka. SUCK!! #aldrigvila var de ju..
puss!
 

15 - kväller

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-15 » 21:40:36
Hej!
Sitter i soffan och kikar runt lite på nätet efter priser till dressyrtävlingen BSRF ska ha i april. Har tagit det lugnt idag, bara varit och handlat, lagat mat, fixat lite här hemma oså. Mår mycket bättre men har fortfarande lite ont i halsen, men mycket "piggare" så ska till skolan imorgon och sedan till Gambi. Kommer dock ta det väldigt lugnt.
 
Kolla, nu är det vååår här. gud vad mycket blommor det kommit i vår rabatt!
 

15 - Bättre!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-15 » 11:07:28
Godmorgon!
Idag mår jag myyyycket bättre! Fortfarande lite huvudvärk och lite tjock i halsen, men ingen feber eller liknande.
Har dock ont i hela ryggen + nacken pga att jag spenderade hela dagen igår liggandes.. insåg också att min kudde jag sover med inte är det optimala då jag trodde jag var stelopererad när jag vakna haha..
 
Så idag ska jag ut lite, vi ska åka till jysk nu och kolla på en ny kudde. måste ut i solen lite och få lite frisk luft. Tror det gör mig lite segare också att bara sitta inne i lägenheten.
Men nu ska vi åka, puss!
 

14 - 8 år

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Mina tankar  |  Daterat - 2015-03-14 » 15:12:23
Idag är det 8 år sedan Alva lämnade jorden innan livet ens hade börjat.
Shit kan knappt förstå att det är hela 8 år sedan, vad tiden har gått snabbt.
 
Min tattuering jag har gjorde jag som en minnestattuering. En duva med ett rött hjärta, precis som det som vilar med henne i graven. Jag sydde nämligen på syslöjden ett mjukisdjur, som hon sedan fick med sig i kistan.
Så att en duva skulle få pryda mina revben var inget snack om saken.
 
Och jag vet att det inte är den 16 mars idag, hon gick bort den 14 mars men föddes den 16 vilket innebär att det står 16 mars på gravstenen, eftersom det var då hon föddes.
Vila i frid alva <3
 

14 - och där kom måendet ikapp..

Kommentarer - 2 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-14 » 11:03:17
Godmorgon! eller goddag haha..
fast för mig är det ingen god morgon, kände redan på torsdagen när jag cyklade att det var nått skit på gång, så blev det bara värre under dagen igår och på kvällen låg jag helt däckad i soffan.
Inte sovit gott alls i natt, typ haft hallucinerat och grejjer, jätte mysko.
 
Klev upp ur sängen 09.50 efter att ha legat i över 1,5 timme och frysit och svettas om vartannat. Gick till Apoteket som ligger precis vid ica (150 m) och det gjorde så ont i kroppen att gå! Solen lyser ute och jag kunde knappt titta för det kändes som om huvudet skulle sprängas.. köpte iallafall alvedon och en febertermometer. 37,5 stod den på så jag har inte så mycket feber just nu, men det känns som om jag har över 40 grader!!
 
Detta är så jäkla mycket standard, jag är ett riktigt exemplar på hur kroppen fungerar vid stress. Jag har inte känns någonting på dessa 4 veckor vi stressat ihjäl oss på, och i onsdags var allt klart, man kunde pusta ut och lugna ner sig och vad händer då? Jag blir sjuk.
 
Fan jag måste börja ta tag i de här med stressen, kroppen mår inte bra av det även fast jag tycker det är "skönt" att stressa. Jag måste ha något att göra hela tiden, blir mer stressad av att bara "ligga och ta det lugnt".
 
Evelina erbjöd sig iallafall att mocka åt gambi idag, vilket var jätte snällt <3 
 
Imorse när jag låg i sängen sådär länge trodde jag att jag skulle få spatt! Såna jävla myrkrypningar i benen så jag inte kunde ligga still, det har lugnat ner sig lite nu men jag kan tänka mig att det kommer bli värre och värre under dagen då jag kommer spendera min lördag i soffan..
 
Ikväll hade jag ju också egentligen bokat bord på restaurang åt mig och andreas, skulle bjuda ut honom som 26 års present.. men nu måste jag ju ringa och avboka det. Jävla skit kropp.
puss
 
om två veckor sitter jag här!
 

 

13 - soffan

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-13 » 16:16:39
Hej!
Ligger på andreas nu i soffan o tare lugnt. har städat lite nu under Em, och känner mig lite dålig. 
ska vila nu under resten av dagen, puss!
 

13 - Äntligen fredag!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-13 » 09:27:48
Godmorgon!
Idag tog vi i gruppen lite sovmorgon och bestämde oss för att ses 10.15 istället.
Riktigt skönt och behövligt då vi har pluggat så jävla mycket nu. Jämnför man vår grupp med övriga gruppen känns det som om de jämt är borta haha!
 
Idag när jag vaknade upp kände jag att jag är lite tjock i halsen.. känner mig inte helt hundra idag med huvuvärk och så känns det som om min kropp väger 1000 kg.. ska ta en alvedon och hoppas på att det går över. Känner inte riktigt för att bli sjuk nu!! kroppjävel.
 
Vi ska träffas vid 10, får se när vi blir klara. Tror inte vi kommer sitta hela dagen idag. Tänkte ta en "städ"dag idag också, har inte orkar gjort något nu under veckan plus att jag har haft sån ryggvärk. Men idag känns det bättre!
Nu ska jag lägga mig och köra övningen, puss!
 

12 - Sol!

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-12 » 20:08:00
Hej!
Har precis ätit en riktigt sen kvällsmat, var så jäkla hungrig efter att ha levt på en bar och en energidryck sen kl. 11.30! Men nu är jag mätt och trött haha!
 
Kom till stallet redan vid 14.00. Mockade och fixade allt sånt innan jag filmade eve som hoppade med Calle på utebanan. Gick jättebra! Kul o se en rejäl skillnad på en häst när de får komma ut på en liten större bana. Ridhuset är bra litet för en sån stor pålle.
Sen så fixade vi lite, och red ut. Skrittade mest men travade en kort bit. gambi var duktig idag, det small till inne i skogen och då gjorde han en 180 vändning och efter det var han spänd som fan haha, men är man harig så är man. Har varit helt underbart fint väder ute idag! Sol med blå himmel exakt hela dagen, underbart!!
 
Nu ska jag lägga mig och köra övningen igen och sedan duscha. resten av kvällen kommer spenderas i soffan, är helt slut i kroppen. puss!
 
jag försöker vissla så han ser lite glad ut haha! Vilka jävla trix man har för sig ibland.. allt för att få en glad häst på bild!
 

12 - Återbesök.

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-12 » 12:05:09
Hej!
Har precis kommit hem efter ett återbesök hos sjukgymnasten.
Det gick bra idag, även fast vi inte pratade så mycket om själva ryggen, utan lite om saker som orsakar smärtan. Dock vet jag inte riktigt om jag tror på allt han säger, att min smärta finns för att jag har en inre stress.
Jag tror definitivt att det kan öka smärtan, för att jag är i en ständig stress och har svårt att slappna av helt. Men jag tror inte att det ligger bakom orsaken.
 
Ska iallafall köra denna övning 4-5 gånger per dag tills nästa besök fredag 20/3. Skulle även fundera lite på medicinsk yoga, de har grupper varje måndag som han tyckte jag skulle gå på. Skulle dock inte skada eftersom jag ändå har frikort och går gratis haha.. men vet inte om jag skulle lägga ner 800 kr på det..
Ska fundera helt enkelt. Det var under lite dåliga tider då jag har förläsningar oså.. ryggen ska inte få förstöra allt för mig.
 
Jag ska snart åka till stallet, trodde det gick en buss 12.35 men jag hade FEL. Nästa går 13.25 så vad jag ska göra tills dess är oklart.. 
puss!
 
här är övningen. Börja som på bild 1, sen dra upp knäna mot hakan och ta tag om benen med händerna. Huvudet ska hela tiden vara i golvet. Håll kvar i ytterläget bara någon sekund och släpp sedan ner benen och börja om. Så jävla enkelt och gör så mycket bra för min rygg!
(skratta åt mitt fula ansiktsuttryck också haha!!)
 

11 - Glad!!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-11 » 19:52:15
Åh vad glad jag blev över ett mejl jag fick!
Vi får ha lägenheten hela året, alltså behöver vi en ny lägenhet till januari -16! Sååååå underbart skönt alltså! Innan hade vi kontrakt till sista augusti -15. Men nu får vi ju bo hela året!
Glaaad tjej!! älskar denna lägenhet!
två gamla bilder!
 
 

11 - Mekanisk Ryggsmärta

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-11 » 19:02:43

Mekanisk ryggsmärta.

Idag var jag iväg till sjukgymnasten. Fick träffa Evelina som jag haft tidigare och en ryggspecialist som heter Tobias. Var trevligt att träffa Evelina igen faktiskt, jag tycker hon är riktigt bra! Lugn, trygg och duktig. Älskar att hon sa – ”Tja jag är inte sådär jätteglad över att se dig här igen ” när vi träffades haha! Nej ingen vill väll komma tillbaka till sjukgymnasten för samma sak som man haft i ett år..

Det första vi gjorde var att sätta upp mål, vart vill jag komma med dessa besök.
Min lista såg ungefär ut såhär:
1. Kunna sitta 1 h i sträck utan besvär
2. Kunna utöva fysisk aktivitet, såsom att vara i stallet, utan ökade besvär.
3. Klara av hushållssysslor, såsom plocka i/ur diskmaskin, städa, tvätta, utan ökade besvär.

Det är de sakerna jag tycker är jobbigast, just för att de tillhör vardagen. Men de hör också mycket ihop, har jag suttit mycket får jag ont när jag gör något fysiskt, och har jag hållit igång mycket fysiskt får jag ont direkt när jag sätter mig.
Vi fyllde även i vart jag anser min smärtgrad är någonstans mellan 0-10 när jag utför mina saker på min lista. Även hur viktigt det är för mig att kunna göra detta utan besvär mellan 0-10.

När Tobias kom så kollade han lite på hur jag stod, sen gjorde vi lite olika övningar. Han körde efter den så kallade McKenziemetoden. Det går ut på att diagnosiera patienter inom tre olika grupper genom övningar med många repitioner. Finns att läsa mer HÄR.

Så jag fick göra lite olika övningar. Han var riktigt bra, sa hela tiden ” om hon har ont av de här så tyder detta på det här ” och ” om det är de här så ska hon inte ha ont efter denna övning ”.

Jag har i alla fall hittat en mirakelövning. Då menar jag MIRAKEL. Direkt när jag kört den så lättade smärtan helt, en stund i alla fall. Efter att jag gjort varje övning så fick jag ställa mig upp och böja mig framåt och bakåt. Framåt gick hur bra som helst men så fort jag kommer bakåt gör det förbannat ont igen. Så jag har gjort fel hela tiden, förr fick jag tipset att ”strecha bakåt ” genom att ligga på mage och dra upp överkroppen, men jag ska istället som nu lägga mig på rygg, dra upp knäna till hakan som en liten boll. Det hjälper så jäkla mycket så det är galet!

Så nu ska jag köra med denna övning tills återbesöket imorgon 10.15. Jag ska göra mellan 10-30 reps en gång i timmen. Detta ska tydligen göra underverk då han berättade om patienter som blivit smärtfria efter ett par dagar då de kört liknande övningar som gjorde under för deras ryggar. Så jag hoppas på det bästa verkligen!!

Är helt förstörd i ryggen nu bara, alltså det är så dåligt nu så jag vill bara lägga mig i fosterställning och gråta. Tog en 30 minuters promenad för en stund sedan men det hjälpte knappt. Gjorde ont när jag gick. Det är väll för att vi påfrestade min rygg så pass mycket idag med alla de övningarna, för jäklans vad ont det gjorde ibland.

Det heter i alla fall mekanisk ryggsmärta och med mekaniskt menar man delar såsom; ben, sediment, diskar, leder eller nerver. Vad jag fattat är detta ett samlingsnamn på de flesta ryggsmärtorna i några av delarna, så det är ingen riktig diagnos.

Sen hittade jag en intressant sak på DENNA SIDA.
” Huvudsymtomet vid segmentell rörelsesmärta är låglumbala centrala ryggsmärtor, ibland i kombination med utstrålande bensmärtor. Bensmärtorna är inte sällan diffusa, icke-rotspecifika. Typiskt för smärtan är att den varierar beroende på position och belastning. Patienten kan ibland vara helt smärtfri, t ex i liggande eller vid promenader, medan smärtan förvärras av vissa rörelser. Typiskt försämrande är långvarigt sittande, stillastående, bilkörning, tunga lyft och belastade rotationer. 
Symtomatologin kan variera från lindriga till mycket kraftiga besvär. Det vanliga är att besvären varierar över tid.”

Detta beskriver allt så klockrent, detta är precis så jag har!! Dagsvarierande i både mängd och smärtstyrka, försämras när jag sitter och har knappt några besvär när jag går eller ligger.

Imorgon ska jag ju dit igen, träffa samma ryggspecialist. Så det ska bli spännande med en uppföljning så pass snabbt. Har ju ändå fått stammiskortet så det gör ingenting! ;)
puss
 
 

11 - Upploppet!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-11 » 08:26:22
Hej!
Sitter i skolan nu, idag kl. 15.00 ska vårt arbete vara inlämnat SHIT!
Men nu kör vi, upploppet, ösa på med plugget.
 
Idag är det en "bra" dag att ha ont i ryggen, jag har skit ont förtillfället och det är första gången det händer när jag ska iväg till vårdcentralen/sjukgymnasten. Så det känns bra på ett sätt, då behöver jag inte överdriva haha..
 
Så vid 11.00 ska jag vara på Rörelse och Hälsa sjukgymnastik. 
puss!

10 - Soffisen

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-10 » 18:45:24
Hej!
Har precis ätit lite kvällsmat. Blev en stund i stallet idag på eftermiddagen i blåsten! Jävlar vad det blåser!! 
trodde ridhuset skulle blåsa bort därav ingen uteritt, gick istället med Gambi och pippi i cirkus 30 minuter. Gambi har tråkigt nu märker man då han gick och smygbet pippi i rumpan idag!! haha pållen då.
 
Besiktningen idag då, tja fick två 2or, hade inte förväntat mig något annat. Men det var "lätta" fel som kommer gå att ordna på nolltid, behöver svetsa fjäderfästerna på båda bak och byta en spindelled fram. Glad över att det inte var något värre!
 
Nu ska jag snart ta en dusch medan andreas drar till gym. Sen sätta mig ner och titta igenom vår rapport. Imorgon ska det vara inlämnad, shit!
 
Imorgon ska jag även ÄNTLIGEN till sjukgymnasten och få träffa en ny! En ryggspecialist vilket känns riktigt spännande. Hoppas han vet vad jag kan göra. 
 
men nu ska jag hänga t0ävtten, puss!
 från igår!
 

10 - Besiktning!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-10 » 10:12:27
Hej!
Sitter och pluggar nu, har precis knaprat ihop en slutsats åt vår rapport. 
Klockan 12.30 åker jag mot besiktningen, domedagen för min mondeo. Hoppas att den går igenom verkligen!! 
Efter det åker jag iväg till stallet. Blir nog en uteritt med eve idag! Skojsigt.
vi hörs, puss!
 

9 - Allt krånglar!!

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-09 » 18:53:13
Hej!
åh allt ska bara krångla, och jag med mitt humör vill bara lägga mig i sängen och gråta!!
Vi ska tvätta av bilen inför morgondagens besiktning, vilket måste göras idag. Vi behöver en lift för att tvätta av bilen under. Så vi åkte till OKQ8 som ligger bara nån kilometer härifrån, gick in och de sa att de "skulle stänga av strömmen". jahapp tänkte vi och åkte till nästa OKQ8 som ligger typ 6 km bort. In där, tog en lapp men det var kö. Åker och ställer oss i kö och jag bara " men har dem lift här? " andreas går och kollar. Nej de hade ingen jävla lift. Så bara åka till nästa OK men då ringde andreas på vägen dit och frågade om de hade lift, nix inte de heller. Bara ett enda jävla OKQ8 i hela linköping hade lift, och det ska självklart vara strömlöst just idag !?!?!?!
 
Ringde dit igen och de hade snart fått igång strömmen igen.. så vi ska dit om en stund. Men så irriterande!
Jag som hade bestämt med vikkan också att gymma vid 19.30 men de funkar ju inte.. blir kvällsgym istället. SURT SOM FAN.
 
#argtjejmedpms 
saknar att rida ordentligt
 
 

9 - Projektplugg

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-09 » 12:06:30
Hej!
Sitter med projektet nu igen, på onsdag ska rapporten vara inne!
har precis ätit lunch. Blev min panerade torsk med potatismos. Var faktiskt riktigt gott idag också! 
 
Vet inte riktigt när jag slutar idag, men de visar sig helt enkelt. puss!
 
från fredagsspringturen!
 

8 - De här med människans bästa vän..

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Mina tankar  |  Daterat - 2015-03-08 » 21:58:49

Nu kommer det ett litet känsloinlägg igen, känner att jag har någonting jag behöver skriva om.Tror mensen är på väg haha, för mina känslor bara väller över, pendlar mellan känslor stup i kvarten.Men någonting jag har börjat funderat över är de här med människans bästa vän, hunden.

Vi har alltid haft hund, sen jag föddes. Vi var hundlösa i 4 månader när våra två dåvarande hundar gick bort tätt efter varandra i sjukdomar/skador. Fyra månader senare anlände en liten fluffig riff.

Annars har jag alltid haft hundar runt mig, helst med mig i sängarna också. Jag har alltid varit " lektanten" till våra hundar, jag älskade (och älskar) hundaktiviteter, såsom agility och andra fartfyllda lekar. Nu på senare år har jag fått mer kunskap om hundens beteende och kroppsspråk, och också hur vi människor ska bete oss med vårt kroppsspråk med hunden närvarande. Jag tycker det är så intressant, det är lite lika med hästar. De har sitt språk och vi har vårt och man får lära sig kommunicera, förstå varandra. 

Nu sitter jag helt ensam i lägenheten, som jag gjort i stort sett hela dagen då Andreas har jobbat. Helt ensam, allt är tyst, tv:n är på ljudlöst och allt som hörs är mina tangenter på datorn när jag skriver. Det är för tyst. 

Ju längre tiden går, desto mer och mer saknar jag människans bästa vän. När jag är hemma hos eve och få vara med hennes tre lurvbollar så blir man så glad, att ha en överdrivet glad frank som kommer hoppades när man kommer så han sätter i halsen, och en cocco som typ bara flyger på en när hon ser att jag inte är någon främling. Det är det jag vill mötas av varenda gång jag kommer hem. Att varenda gång jag kommer hem till pappa i Borlänge och piffen inte ens skäller på mig som om jag är en främling, utan han vet hur mondeon låter när den kör upp på uppfarten och att det är någon i familjen som kommer hem, det är så jag vill ha det. 
Jag vill inte komma hem till en kolsvart, tyst lägenhet, jag vill ha någon som står innanför dörren när jag öppnar.

Jag vet att jag kommer skaffa mig en hund, frågan är bara när. Just nu finns det för få timmar på mitt dygn för att det ska kunna gå. Men jag har som sagt bara 1,5 år kvar på utbildningen sen står jag här med framtiden framför mig och jag vet inte alls vad jag ska göra. 

Hundfrågan har bara blossat upp de senaste veckorna, jag saknar sällskapet på promenader, joggingturer och att ha något att kliva upp för på morgonen och att ha en riktig anledning att gå ut på dagen. Idag har det varit riktigt vårväder och jag har bara tagit en 150 meters promenad till Ica fram o tillbaka för att jag inte har någon motivation till att gå ut helt ensam.. 

Nej nu ska jag sluta skriva så jag inte börjar gåta haha. Ursch är bara i en riktig känsloperiod förtillfället och kände att jag behövde få det här ur mig. Och för att få in något annat på bloggen än " det här har jag gjort idag"...

Lägger in lite bilder/filmer på våra änglahundar. Titta inte hur jag såg ut förut.. jag var ett fult barn haha!

jag och april sommaren 2008, finns en agilityfilm nedanför bilderna från denna dag!

Jag och april på vår första wachtelhundsutställning 2007! Minns att jag var på en kurs om hur man ställde ut hundar och att jag var så jäkla nervös innan. Men vi kom på plats 3 av 48!! Duktiga fina dampvovve. 
 Gråhundsutställning i Rättvik med Molly 2008
Gråhundundutställning i Rättvik med Molly 2009.
Tik från Aprils B-kull 2009
April och jag kör lite agility sommaren 2008
Molly på björnprov i Orsa Björnpark 2008
En av de sista bilderna jag har på Molly innan hon gick bort, bara 2,5 år gammal <3
Taget hösten 2009
 
Agilityfilmer från 2008. Hon var så duktig fastän jag inte riktigt visste hur man gjorde!
Riffen kan också hoppa lite, detta är från 2012.
Wachtelhundsutställning i Vimmerby 2008.
 
 

8 - 16 grader i skuggan

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-08 » 13:31:03
Hej!
Vilket underbart väder idag, helt galet. 16 grader står deti skuggan och 22 i solen! 
Såg på min väg till Ica att blommor slagit ut på vår gård, nu är våren här!
 
Har precis ätit mat, har gjort egenpanerad torsk med hemmagjort potatismos. Mums! Var så sugen på fisk och hittade ett paket torsk i frysen, perfekt!
 
Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Har en tanke på att ta en promenad men det är så tråkigt när man är ensam.. ingen här i Tannefors som vill gå?? haha.
puss!
 
 

8 - KRÖNIKA: Därför blir ridtjejerna chefer

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Smått och gott  |  Daterat - 2015-03-08 » 10:51:26
( Klicka på bilden för att komma till Krönikan )
 
Denna läste jag igår och det var nog bland de bästa krönikorna jag läst. Läs och säg vad ni tycker!

8 - Vaknat ur min koma

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-08 » 10:39:00
Godmorgon!
Idag då blev det en riktigt sovmorgon. Shit vet inte när jag fick sova länge sist! 
Så idag ringde klockan 09.30 och jag klev inte upp förens vid 10.00.
Nu sitter jag i soffan och tittar på vasaloppet och har precis ätit frukost
Har väldens huvudvärk vilket jag alltid får när jag sover "för länge". skit drygt men de går väll över.
 
Igår blev det inget bloggande, Jag hade en heldag i stallet från 07.30-17.00.
Började med att ha utsläpp av hästarna på morgonen. Gick ovanligt snabbt då det var många iväg och tävlade. Så på 20 minuter hade vi tagit ut 10 hästar. Sen mockade jag åt Gambi, fixade hans box oså.
Filmade när eve hoppade Calle, hon har så coola hästar hela tiden! 
Sen ut med hennes pållar, upp och gosa med fyra små vovvisar. Lunch sen ner igen, mocka åt hennes pållar, fylla halm, ta in pållar igen, spola ben, göra iordning och sedan red vi ut. Jag på Gambi och hon på Tischa.
Mötte tre stycken hjortar som låg och sov ca 7 meter in i skogen. Haha dom bara låg och stirrade på oss, rätt coolt faktiskt. Väldigt tama är dem.
 
Provade att joggade lite med Gambi, han kändes pigg och fräsh och det kändes inget konstigt med honom. Han låg på lite framåt men inte alldelens för mycket. Efteråt så masserade jag och smörjde med liniment. Det gjorde jag innan också för att få igång blodcirkulationen i bakbenet. 
 
Sen drog jag och hämtade andreas på hans jobb 17.20 och resten av kvällen spenderades i soffan. Skönt.
 
Idag så har han dragit och jobbat igen och jag är här hemma. Ska ta det lite lugnt nu, börja läsa igenom vår 27 sidors rapport och laga lite mat. Får se om jag tar en vilodag idag eller hur det blir. 
puss!
 

6 - Fredag!!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-06 » 15:51:12
Hej!
Hemma ifrån skolan nu. Har fixat lite här hemma och ätit två hårdmackor.
Ska nu fixa tvätten och sedan dra ut på en springtur! Det är full sol och asfint väder ute! Härligt.
Sen när jag kommer hem drar nog andreas till gymmet. Har pulled pork i ugnen så vill inte lämna den ensam här hemma så vi får träna i omgångar idag, jag o andreas!
 
Sen blir det nog att bara ta det lugnt. Imorgon har jag utsläpp i stallet och ska upp kl.07.
Men det blir nog kul! 
puss
 
gammal bild!
 

5 - Gym!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-05 » 22:30:00
Hej!
Sitter i soffan nu efter att ha dschat och fixat håret. har klippt av de slitna topparna. 
Tror håret kommer må mycket bättre nu! blev kanske 1,5 cm kortare men de äre värt!
 
Blev ett gympass ikväll också. Körde ben + mage. 
Körde 100 utfall med den bakre foten på en step up bräda. Riktigt jobbigt att vara stabil hela vägen ner och upp. Sen körde jag lite baksida lår i maskin och avslutade med 60 sek x 3 i en magövning. Efter det 45 sekunders planka på stepupbräda sen kände jag att min rygg började tycka att det är jobbigt så då gav jag mig. Men blev ett riktigt bra pass ändå!
puss!
 

5 - Just ja!!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-05 » 18:02:38
Just jaa glömt berättat en grej!
Igår fick vi reda på Miljövårdstentan (hemtentan jag skrev) och den blev godkänd! Så jäkla skönt alltså!! Även mitt sista PM blev godkänt så nu är hela den kursen avklarad! Hur bra som helst!! 
Omtenta i matte om ca 4 veckor, så ska börja ladda om till den, shiit! Men jag är på G!
 
Blev även glad av ett samtal från pappa igår. Han hade pratat med försäkringsbolaget angående skadan på Mondeon. Så nu ska jag få ut ersättning på den vilket mitt sparkonto kommer bli glad över!
Älskade hatade mondeon är fan bra att ha alltså!!
 
 

5 - Goodie bag!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-05 » 17:56:49
Hej!
Har precis ätit lite kvällsmat. Provade andreas nya Actifry fritös. Smart grej de dära, en halv matsked olja behövdes! jag åt små vårullar och han kyckling.
 
Efter skolan så åkte vi och handla, hamnade mitt i "kundkväll på Ica Maxi" så fick smaka massa roliga grejjer då de hade väldigt många stånd med mat o saker. Även de 300 första som handlat för över 100 kronor fick en Goodie bag med sig. Så vi snabbade oss igenom så vi hann få en!
 
Hemma här har jag bakat kladdkakemuffins inför imorgon. Lite fredagsfika till oss i gruppen eftersom vi jobbat så hårt! De är vi väll värda.
 
Nu ska jag ta det lite lugnt, fixa lite inför maten imorgon. Tänkte köra pulled pork så ska förbereda den så vi bara kan sätta in den imorgon! Sen så blir det nog ett gympass. Hade tänkt köra ben, få se hur det blir med det då ryggen gör lite ont idag.. setat (SUTTIT!!) för mycket helt enkelt. 
puss!
 
I goodiebagen var det lite olika saker, shampoo, godis, pesto, spaghetti, kaffe, servetter m.m.
 

5 - I hund!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-05 » 08:22:09
Godmorgon!
Sitter nu i vårt grupprum Hund med min projektgrupp!
Idag ska vi kötta på disskusionen, 08-17 tjhohoo!
 
Solen lyser ute, full blå himmel! Mysigt. 
Men nu ska vi sätta igång, puss!
 
 

4 - Under the dome

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-04 » 19:50:35
Hej!
Har precis kollat färdigt på de sista två avsnitten av säsong 2 på Under the dome. Självklart slutar det as spännande och nu måste vi vänta ända tills sommaren innan säsong 3 kommer ut!! Surt!!
 
När jag var hemma ifrån skolan strax efter 17 så lagade vi mat och fixa. Sen blev jag så jävla trött så vi kollade på två avsnitt. Är fortfarande astrött så får ta tag i plugget imorgon. Vi fixad nog ihop en disskusion på 2 dagar! Änt vi 7 stycken!
 
Imorgon har jag skola hela dagen, från 08.15-17.00. Ösa på med projektet.
Sen händer det inte så mycket mera, möjligtvis att jag drar och gymmar imorgon eller tar en springtur. Önskade att jag hade några timmar till på dygnet så jag skulle hinna med allt jag vill!
puss

4 - Gym!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-04 » 12:42:51
Hej!
har precis ätit lunch och duschat/fixat mig och ska strax till skolan. Vi har ett möte kl. 13.15!
Imorse var jag på gymmet, körde lite olika övningar. Mycket rygg/bål/mage.
Känns helt okej just nu i ryggen men jag har hållt igång sen jag kom hem, får se hur det går att sitta på mötet idag helt enkelt.
Vi hörs sen har lite bråttom! puss
 

3 - Pluggis

Kommentarer - 5 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-03 » 14:56:24
Hej!
Ligger i soffan nu och har precis pluggat nån timme.
Blev en promenad i ridhuset idag igen, Gambi avskyr det, han tycker det är så jävla tråkigt.
Men vad gör man inte när de måste röra på sig. Lånade med Pippi i ena handen och gambi i den andra, tänkte att det kanske gjorde de hela lite roligare men de vettefan, fick ha pippi på ytterspår och gambi på innerspår och trots det gick han typ 3 meter bakom mig så jag fick släpa runt honom haha.. inte kul alls!
 
Var uppe hos eve och träffade de tre små huliganerna också. så jävla söta så jag dör!
 
Nu ska jag ta tag i lite saker här hemma. Andreas slutar ju nu vid 15. Det blir att åka och handla sen med honom! troligtvis till Ekholmen. 
puss!
 
föresten någon som vet varför bilderna blir så små när man laddar upp dem genom blogg.se appen?
 

3 - bussen

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Stallet  |  Daterat - 2015-03-03 » 08:13:00
Godmorgon! 
Sitter på bussen nu påväg till stallet.
Hade laddat för en uteritt med Eve men nu är det snöblandatregn-storm ute! Jäkla typiskt!
Gambi har iallafall en inneskylt på sin dörr. Så han kommer vara lagomt glad när jag kommer dit hehe.. han är lite hetsig på morgonen och vill ut snabbt! Men idag fick han vänta. Det är ju så jäkla lerigt i hagarna så han får snällt vänta inne i 20 extra minuter så slipper jag en lerig häst!
 
Igår hade jag ingen bra dag. Jag var så trött och omotiverad till livet. Dock blev jag på mycket bättre humör då jag möttes av en gnäggande häst som var som ett plåster! Lovisa har varit och åkt vasa loppet så en i stallet har mockat hela helgen. Så nu är han väll glad att se nån som borstar oså!
 
Sen idag ska jag plugga. Vi har lagt en självstudiedag hemma idag. Så passade på att åka till stallet direkt nu på morgonen så slipper jag ha det hängandes över mig. Har lite saker att ta i tu med idag. 
Puss! 

2 - Lugnat ner mig

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-02 » 10:48:18
Hej!
Nu har jag äntligen börjat lugnat ner mig lite!
Satte mig och pluggade ett tag men kände hur panikångesten var på väg att blossa upp. Jag kan verkligen inte sitta och plugga när jag vet att jag har massor med saker att ta tag i idag.. så innan gråtattacken bestämde jag mig för att det är lika bra o göra allting nu så jag kan ha fokus på plugget i eftermiddag.
 
Så nu har jag: packat upp allt, satt igång en tvättmaskin, tagit undan tvätten på stället, varit och handlat, lagat köttgryta, plockat ur och i diskmaskinen, röjt upp i köket, tagit reda på posten, fixat mig själv och packat väskan inför dagen. Så nu känner jag mig lite lugnare. Maten står och kokar på spisen. 
 
Tänkte sätta mig nu och kolla över lite mera inför dagens möte. Har lite frågor jag behöver få svar på. 
puss!

2 - I Linköping!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-03-02 » 08:31:20
Godmorgon!
Sitter i soffan och tar det lite lugnt, ska sätta igång med plugget nu!
Är rätt trött, men har varit några hektiska dagar.
 
I lördags var det middag hos andreas på dagen för att fira han och malin. Sen på kvällen var vi först på Tzatsiki och åt med hans killkompisar, sen en snabbis på Tapas bar och sedan på förfest hos Malin. Så jävla roligt hade vi alltså! Vid 12 rörde vi oss mot Liljan och sedan stod vi och dansade till strax efter 02 då vi drog oss. Men jag och andreas blev kvar på stan så var inte hemma förens vid 03.00 - 03.30.
Så var skapligt trött igår efter att bara ha sovit några timmar men trots det så gick det bra att köra hit!
 
Kom till Linköping vid 23 igår. Var rätt mycket bilar ute iallafall mellan Borlänge- V-ås. Sportlovet är slut och VM, så alla skulle väll hem!
 
Nu ska jag sätta mig och plugga. Vid 13 ska jag vara i skolan och sedan ska jag till stallet. 
Måste även handla idag då jag inte har någon frulle! puss
 
två bilder bilder från helgen!