31 - Ledig

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-07-31 » 19:00:39
Hej!
Sitter i soffan och har tittat på lite serier ett tag. Imorse kom jag upp i tid och åkte till stallet och var där till typ 16. Så sen dess har jag tagit det lugnt, handlat och ätit mat.
Är rätt trött just nu, först en ordentlig jobbvecka som är avklarad och sen har vi börjat travat på Gambi. Dock har han blivit behandlad i ryggen nu, vilket innebär att vi ska stå upp så mycket vi orkar. Så träningsvärken deluxe imorgon! Har helt glömt bort hur jobbigt det är att stå upp i traven haha, mjölksyran är inte att leka med. Men han är lycklig nu när han får gå i en hage med gräs!
 
Annars då, Andreas är i Borlänge så lägenheten ekar tomt.. ska sätta igång en tvättmaskin nu så jag får lite ljud. Sen ta det lugnt resten av kvällen, är såå trött. 
 
Imorgon blir det upp tidigt och ha utsläppet i stallet. puss!
 
 

29 - Onsdag

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-07-29 » 10:04:06
Godmorgon!
Har precis ätit lite frukost och nu sitter jag i soffan. Har sån huvudvärk, jättejobbigt.
Får se om ja tar en alvedon eller nått, men har fått i mig frukost iallafall så hoppas det ska hjälpa.
 
Idag tänker jag inte göra många knop innan jobbet. Lovisa är iväg med Gambi för ett återbesök. Hoppas behandlingen och våra skrittturen har hjälpt. 
 
Det går bra på jobbet, rullar på bara. Två dagar kvar på veckan vilket är skönt.
Vet inte riktigt vad jag ska skriva om, imorgon skjutsar jag andreas till tåget för han har semester och ska till Borlänge. Så jag blir helt ensam här över helgen och veckan. Får spendera tiden i stallet haha. Där är man aldrig ensam.
puss!
det regnade igår..
 

27 - Linköping

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-07-27 » 11:04:40
Hej!
blev så förbannad då jag inte fick igång datorn att jag fick lov att ge utlopp för mina aggressionskänslor.. dock tog jag inte ut dem på datorn utan på dammsugaren och moppen haha, nu skiner lägenheten, jag känner mig lugnare och datorn är igång. Win Win!
 
Kom till Linköping vid 21.50 igår kväll. Gud vad segt det är att åka tåg, jag hatar det!! Sitter hellre och kör själv i en bil. 
Idag så börjar jag jobba 14.15. Sista kvällsveckan för denna sommaren, helt sjukt vad snabbt allt gått!
 
Delar med mig lite bilder från helgen, och en fin film andreas gjort under vårt besök på Borgholms slott när vi var på Öland.
puss
 
 

25 - I Dalarna

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-07-25 » 13:42:49
Hej!
Skriver ett snabbt inlägg innan jag ska hjälpa till inför festen ikväll. Gunilla o pappa ska ha en gemensam 50 årsfest, alltså 100 årsparty haha.
 
Imorse var jag och red. Karusell var crazy som vanligt men det gick bra. Red utan gummisnodd idag vilket jag tyckte fungerade bra. Väldigt studsig i galoppen men vafan, hon har inte gått på typ 1 vecka så det får hon väll vara..
 
Idag blir det fest här ikväll, sen imorgon får vi se om jag rider eller inte. Det ska ju spöregna hela dagen. Kommer hem med tåget imorgon så det blev en snabb visit här.
puss!
 
haha här i Dalarna skrubbar vi potatis med högtrycken...
 

Hur man skrubbar färskpotatis i Dalarna 👍👌😆🚿

Ett filmklipp publicerat av Linnèa Rosén (@linneaaroosen) Jul 25, 2015 kl. 4:34 PDT

 
 
 
 

24 - på tåget

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori -   |  Daterat - 2015-07-24 » 17:58:53
Hej!
Sitter på tåget och är snart i västerås. Har ca 2 timmar kvar innan jag är i borlänge.

Igår stressade jag hela dagen typ. Hade en miljon saker att göra och så drog stallet ut på tiden haha. Stress!
Idag så hann jag vara hemma typ 20 min innan jag fick lov att gå till bussen. Men nu ska jag ha en underbart härlig helg hemma!
Puss

Jag o ella på Rhodos! 

22 - galen pålle

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-07-22 » 19:31:23
Hej!
Har precis ätit och setat i soffan en liten stund. ska skriva ett inlägg och sedan duscha och fixa inför imorgon.
Gick och la mig redan 20.30 igår vilket gjorde så att jag var pigg imorse, så ska se till att komma i säng så tidigt idag också. 
 
Idag var Gambi galen, haha helt galen. Vi taktade mestadels av uteritten, han hoppade för minsta lilla och så fort man tog i honom gick det uppåt. Jag kan ju inte driva på igenom det läskiga eftersom vi inte ska trava eller galoppera, därför måste jag bromsa lite när han blir pigg och vill iväg, och idag gick det bara uppåt.
Men vi tog oss runt en vända på 50 minuter, helskinade! Dock så blev vi jagade av en Broms som var större än en humla, gambi var galen, sparkade under magen när den kom för nära oså. Slutade med att bromsjäveln bet mig i låret och så fick världen en broms mindre.. satan vad ont det gjorde! Förstår att hästarna blir galna, det svider ju till ordentligt. Han värsta röda märket haha.
 
Men nu ska jag hoppa in i duschen. puss!
 
 
 

21 - Kläder

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-07-21 » 17:31:00
Hej!
Har tagit det lite lugnt en sväng efter att ha kommit hem ifrån jobbet, hängt en tvätt, ätit och varit och handlat present. Nu ska jag skriva ihop ett inlägg och sedan sätta på en ny tvättmaskin samt packa väskan inför helgen. Kommer ändå inte använda " vanliga " kläder tills jag åker haha, endast jobbkläderna och ridkläderna!
 
För ett tag sedan beställde jag hem lite ifrån Nellys rea. Detta satt bra och var riktigt snyggt!
Bilden på den rosa tjocktröjan visar ryggen, hur fint är det inte med V-ringad rygg?!
 
Beställde även hem två av denna, en svart och en rosa. men ingen av dem satt bra, så istället för att skicka tillbaka dem mot fraktkostad tänkte jag försöka sälja dem. Storlek 36, 80kr/st. 
Hör av er om ni skulle vara intresserade, den rosa är så fin i färgen!
 

20 - igång!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-07-20 » 19:12:00
Hej!
har precis ätit kvällsmat och ska nu hoppa in i duschen innan jag ska sova. Är rätt trött nu!
Varit igång hela dagen, jobbat och sedan varit i stallet. Tog en 40 min lång skrittur med Gambi idag. Gick jättebra förutom två saker haha. Ett ordentligt bakutspark efter en geting så jag fick ta tag i manen, den kom när jag hade långa tyglar och vi gick i en nedförsbacke haha, sämsta någonsin.
Sen när vi nästan var hemma måste vi runda ett gammalt magasin, då precis på kortsidan hoppar det upp 3 jättefina stora bockar typ 6 meter ifrån oss haha, både jag och gambi fick en smärre hjärtattack så jag fick mig en liten åktur men lyckades hålla mig kvar! Hjortarna syns verkligen inte i gräset men jag tror dom blev lika rädda för oss som vi för dom haha.
 
Imorgon ska jag jobba, sen är jag "ledig". Ska börja fixa lite inför Borlängeresan på fredag. Det blir skoj.
men nu ska jag duscha, puss!
finaste gambi
 

19 - Fartfylld lördag

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-07-19 » 11:11:17
Hej!
Sitter i soffan med en kopp kaffe och tittar på lite Game of thrones.
Ska efter avsnittet städa undan lite här hemma och gå till ica o handla. 
Gårdagen var väldigt rolig. Först var jag i stallet typ hela dagen. Fixade och sedan red jag och Eve ut. Vi fick en liten ekorrsafari haha. Söta djur. 
Gambi var duktig, lite seg i början men vi fick upp tempot så han kunde skritta på ordentligt. Han är vanligtvis långsam i skritten men nu går det rätt fort! 
 
Sen på kvällen blev det bowling med Henrik och Vikkan. Väldigt trevligt men ryggen och axeln mår som den mår idag haha. Måste iallafall säga att jag fick 3 strikar, bättre än någonsin! Vanligtvis får jag en haha, om jag har tur.
Vi gick sedan till Överste Mörners uteservering och satte oss. Tog en drink och satt och pratade och sedan gick jag och vikkan och skulle beställa en till drink. Då hände det som fan alltid händer mig hahaha.
" kan ni visa leg? ".
Vi tog fram våra leg och då säger hon att det är 22 årsgräns så jag får inte beställa hahaha. Lite roligt när jag beställt en drink typ 1 timme innan.. 
Vi var hemma sen vid typ 12, så det blev inte så sent. 
puss!
 

18 - Lördag

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-07-18 » 10:00:54
Hej!
Har precis ätit frulle och plockat lite här hemma. Nu ser det fint ut igen!
Ska snart hoppa i ridkläderna och åka ut till stallet. Har hela dagen att spendera där, vilket känns skönt. Ikväl kl 20 ska vi möta Henrik och Vikkan och bowla lite, det ska bli väldigt trevligt faktiskt. Hoppas min rygg och axel håller, får väll bowla med vänster annars.
 
Igår så böt vi beläggen fram. Det enda som är drygt är att vi inte har alla verktyg.. så när vi plockat av hjulet insåg vi att vi behövde en förlängare för att komma åt en skruv, så det var bara sätta ihop bilen igen och ta en vända till biltema.. sånt tar ju sån jävla tid. Men när vi väl hade alla grejjer gick det supersnabbt! Mycket smidigare än bakbeläggen som fan tog en evighet. 
Beläggen var iallafall sopslut, haha ännu värre än bak. Men nu är allting fixat och det ska gå att bromsa!
 
Haha kolla vilken bild som kom upp på mitt "facebook minne"!!! Tänk att det var två år sedan vi var regelbundet igång med hoppningen jag och karusell...
Här är filmen på det hahahahahah...
 
 

17 - Ny header

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-07-17 » 14:19:19
Ny header, vad tycker ni om den ? :)
 
älskar den här bilden <3
 

17 - Skritt

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-07-17 » 13:46:49
Hej!
står och steker lite köttbullar medan makaronerna kokar. blir en brunch då jag knappt hann äta frukost.
Eller hann och hann, prioriterar hellre att komma iväg hemifrån och dricka kaffe i bilen än sitta hemma och stressäta i 10 minuter haha.
 
Idag skrittade jag ut för första gången på väääldigt länge. Jens tömkörde en treåring så jag slapp vara ensam. men Gambi skötte sig jättebra, lite irriterad över flugor men annars så super!
Mockade hans hage sen och slänge bort lite stenar och krattade den plan, jävla tråkig hage.
 
Nu ska jag äta, sen blåsa håret oså och vänta på att andreas kommer hem. Vi ska sedan åka och köpa frambelägg till bilen och försöka få ihop det. drygt med allt krångel, automatlådan har börjat krånglat också då den växlar hackigt ibland.. och så har första steget på vindrutetorkarna gått sönder haha. snart ger jag upp!
puss
 

16 - Bildbomb Öland.

Kommentarer - 3 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-07-16 » 12:09:00
Nu har jag gått igenom de 650 bilderna jag tagit, så här får ni en otroligt stor bildbomb!
Korten är tagna på:
1. Borgholms slott
2. Vår felkörning in i en kohage
3. Byrums Raukar
4. Väderkvarnar efter vägen till hotellet, Norra europas högsta väderkvarn
5. Solnedgången vid hotellet
6. Kort efter vägen under söndagen
7. Eketorps Borg
8. Fyren Långe Jan
 
1. Borgholms slott
 
2. Vår felkörning in i en kohage
 
 
3. Byrums Raukar
 
 
4. Väderkvarnar efter vägen till hotellet, Norra Europas högsta väderkvarn
 
5. Solnedgången vid hotellet
 
6. Kort efter vägen under söndagen
 
7. Eketorps Borg
 
8. Fyren Långe Jan
 

16 - Nytt tangentbord!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-07-16 » 10:44:48
Hej!
Har precis startat upp datorn och det verkar som om alla tangenter fungerar. underbart.
Sitter och lägger in alla ölandsbilder nu. är en hel del alltså haha, men lovar en bildbomb här imorgon!
Hinner nog inte lägga in allt idag, har även nya bilder till en header vilket ska bli kul. den är ju lite deppig just nu...
 
Jag då, jobbar, sliter, men idag kl. 00.00 är det helg. Dock så har biljäveln hittat på ett nytt sätt att jävlas och nu måste vi byta beläggen fram.. dryyyygt!!! Annars så skrittades Gambi för första gången på 9 veckor igår, Lovisa red och jag powerwalkade efter i ca 6 km.. var lagom trött på jobbet igår haha.
 
Men nu är kopieringe klar, ska bara sätta mig och redigera. Här får ni en oredigerad bild som är tagen på lördagen när vi satt på bryggan och myste. hur jävla fint var det inte!?
 

13 - Måndag

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-07-13 » 12:24:29
Hej!
Har precis varit till ica och handlat lite, nu ska jag snart laga lite lunch innan det är dax att röra sig mot jobbet. Verkligheten kallar!
Helgen på Öland har varit perfekt, kunde inte blivit en bättre helg! Jag har tagit över 300 bilder så ska sammanställa ett inlägg åt det. Fick ett sms idag om att min dator är klar att hämtas så ska hämta den imorgon eller på onsdag så så fixar hjag bilderna och inlägget då.
tills dess får ni underhållas med lite instragrambilder!
 

10 - fredag

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori -   |  Daterat - 2015-07-10 » 05:20:30
Godmorgon!
Har varit en fullspäckad vecka som vanligt. 
Sitter i bilen nu påväg mot sista jobbdagen. 
Sen blir det hem, byta om och sätta sig och köra 27 mil till Öland! Så roligt!!!
Vi ska bo på strand hotell borgholm så hoppas hotellet är bra. Lovar er lite bilder oså!

I veckan har jag inte gjort så mycket annorlunda, varit i stallet, på jobbet eller hemma. Vill försöka komma igång lite med träningen också men jag är så trött när jag kommer hem.. lyfter ju x antal ton under dagen så krafterna är slut i både muskler och leder. Men ryggen är helt okej, känner av den lite emellanåt men inte mer än vanligt. 
Vid hörs!

7 - mot jobbet

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori -   |  Daterat - 2015-07-07 » 05:27:24
Godmorgon!
Sitter i bilen påväg till jobbet. Har typ 5 min kvar. Idag blir det jobb till halv 3 sen ska jag till stallet. Skoj!
Igår så var jag hemma en stund innan jag åkte o hämta andreas från jobbet. Efter det åkte vi till tippen och slängde lite skit, bland annat det gamla batteriet till bilen. Sen pantade vi och handlade! Somnade redan med kläderna på vid 20.20 haha, så har för första gången ätit frukost nu på morgonen då jag inte åt någon kvällsmat igår. Magen gick fan inåt när jag vaknade imorse. Men nu är jag pigg, vaknade före klockan till och med! 
Vi hörs, puss!

5 - Söndag

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-07-05 » 15:38:07
Hej!
Har precis gjort klart massor idag, jag har lagat mat, städat, handlat, diskat och tvättat. Utöver det har jag duschat, noppat ögonbrynen och klippt mina toppar.
Nu väntar jag på att andreas ska komma hem, han jobbar till 17.00. Ikväll blir det grillat med grannarna!
 
Morgonveckan startar imorgon, 05.45-14.30 mån-fre. Och på fredag eftermiddag drar vi till Öland, underbart!
Men fram tills dess blir det fullt upp, puss!
kolla vad slitna beläggen var haha
 

3 - årets första sverigedopp

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-07-03 » 23:47:42
Hej!
Idag tog jag årets första sverigedopp tillsammans med eve, benjamin och de tre vovvarna. De fick ha flytväst på sig, såå gulligt!!
 
Sen fick jag och andreas igång bilen mha att byta batteri. Dock fick vi inte på några bromsbelägg då det fattas ett jävla verktyg till det.. jävla skit vad allt krångla, vi var ute i nästan en timme!
 

3 - uppdatering!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2015-07-03 » 09:52:22
Godmorgon!
Sitter och äter lite frukost och tänkte att jag skulle ta och lägga in ett inlägg.. det är rätt dött här just nu för alltså helt ärligt, jag hinner inte spendera 3 minuter vid datorn, min tid går åt till annat!
 
Det har varit en riktig krångelvecka så jag vet inte vad jag ska börja, kan börja berätta om helgen då jag var i Borlänge. Det var väldigt skönt att få komma hem, red, träffade familjen och ronja. Helt perfekt!
 
Denna vecka har jag jobbat eftermiddag, 14.15-00.00 och igår 00.00 fick jag helg. Så skönt eftersom det är sånt bra väder så det har varit pest och pina att åka runt inne på ett lager och se sommaren svisha förbi utanför.. men idag ska jag ta vara på den! 
 
Gambi har varit till veterinären igen, han hade svarat på behandlingen och fått ytterligare en så förhoppningsvis kan vi börja skritta om 2 veckor. Det enda som är tråkigt är att detta tyder på att han har spatt.. kronisk atros i glidlederna i haserna. Hoppas bara behandlingen hjälper så han kan leva ett normalt liv utan besvär. Just nu lider han i sin lilla minihage med bara lera..
 
Sen kommer ett stort fett frågetecken; mondeon. Alltså allvarligt slänger jag biljäveln på skroten snart. Så mycket pengar jag lagt ner på att köpa reservdelar och laga den här bilen.. bromsbeläggen är slut, det låter förjävligt när man bromsar och kör. Så jag och andreas har haft ett två dagarsprojekt med att fixa detta, första dagen insåg vi att det vi vill ha inte finns på biltema, och då hann vi inte köpa något då jag skulle till jobbet, andra dagen (igår) så plockade vi av bakdäcken för att kolla hur det såg ut och allt var ju ihoprostat.. så iväg till mekonomen för att köpa beläggen och till biltema för att köpa en hamare så vi kan hamra lös sprinten.
Så idag var vårt projekt; sätta dit beläggen MEN ICKE DÅ!
Igår när jag och oskar skulle åka hem 00.05 och jag vred på nyckeln hördes bara ett "klick". totalt stendöd bil.
 
Det är en relativt stor parkering och alla har så bråttom hem på kvällen (särkillt när vi har helg idag) så det var en liten bil kvar längst bort på pakeringen. Så jag sprang! Mannen kunde hjälpa och bilen startade direkt med startkablar, vilken jävla tur!
 
Men idag, sten död igen. Så dagen projekt; köpa ett nytt batteri och få igång biljäveln...
 
Idag ska jag också till stallet, men får som sagt ta en buss ut. Tänkte vara lite effektiv och försöka att inte vara där allt för länge. känner att jag behöver ta det lite lugnt också. veckan hitils har gått i 140.
Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sedan gå ut och lägga mig på gräsmattan i solen. puss!